سرلشکر باقری: جمعیت یکی از ارکان اصلی قدرت محسوب می‌شود-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

سرلشکر باقری: جمعیت یکی از ارکان اصلی قدرت محسوب می‌شود

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: پیشرفت و توسعه مستلزم ایجاد قدرت است و «جمعیت» یکی از ارکان اصلی قدرت محسوب می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۶۳۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح صبح امروز (شنبه) در همایش فرماندهان و مسئولان عالی نیرو‌های مسلح که به‌مناسبت روز ملی جوانی جمعیت در ستاد فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: سیاست‌های کلی جوانی جمعیت را فرمانده معظم کل قوا امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در سی‌ام اردیبهشت سال ۱۳۹۳ ابلاغ کرده‌اند و در ۲۴ آبان ۱۴۰۰ قانون حمایت از جوانی جمعیت تصویب شد.

 

سرلشکر باقری با بیان اینکه الحمدلله مسیر کاملاً شفاف و مشخص است و امیدوارم که برنامه‌ها در این مسیر با تمام توان اجرا و موانع موجود برطرف شود، گفت: خوشبختانه در دولت جدید نیز جلسه شورای عالی جوانی جمعیت به‌صورت منظم برگزار می‌شود.

 

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در ادامه تأکید کرد: پیشرفت و توسعه مستلزم ایجاد قدرت است و «جمعیت» یکی از ارکان اصلی قدرت محسوب می‌شود.

 

وی به موضوع توسعه نامتوازن جمعیت اشاره و عنوان کرد: در مباحث نظری، «زیاد بودن جمعیتی که به‌طور ناموزون نسبت به امکانات موجود توسعه کمّی پیدا کرده است و از لحاظ، کیفی نیز امکان ارتقای آن نیست، به‌عنوان سربار مطرح می‌شود»، به هیچ عنوان با امکانات و ویژگی‌های سرزمین پرمنابع ما هم‌خوانی ندارد.

 

سرلشکر باقری گفت: طبق مطالعاتی که انجام شده است، سرزمین ارزشمند ما حداقل دو برابر جمعیت فعلی امکان حمایت از مردم و ایجاد زندگی آبرومند برای مردم را دارد؛ لذا اگر منابع درست مدیریت شود، امکان داشتن این جمعیت با همه ویژگی‌های کیفی فراهم خواهد بود.

 

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با اشاره به تأثیر جمعیت در رشد اقتصادی، توسعه علم و فناوری و سایر عرصه‌ها گفت: در دوران دفاع مقدس حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت جوان کشور وارد جبهه حق علیه باطل شدند و برای ایران اسلامی جانفشانی کردند. از این تعداد، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بسیجی، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر سرباز و حدود ۷۰۰ هزار نفر از پایوران نیرو‌های مسلح و جهاد سازندگی بودند که از جمعیت جوان کشورمان محسوب می‌شدند.

 

وی به وجود خانواده‌های دارای چند فرزند شهید در دوران دفاع مقدس اشاره و بیان کرد: وجود این شهدا به برکت جمعیت کافی بود که دارای ویژگی‌هایی همچون فداکاری، ایمان، شجاعت و اعتقاد اسلامی انقلابی بودند و این‌ها با حضور در جبهه، کارها را به پیش می‌بردند.

 

سرلشکر باقری عنوان کرد: جمعیت ما در دوران دفاع مقدس نسبت به جمعیت دشمن مهاجم سه برابر بود و رشد جمعیت ما در این دوران بدون احتساب مهاجرین، سه و نیم درصد بود؛ اما امروز متأسفانه به حدود هفت دهم درصد رسیده است؛ یعنی به یک‌چهارم تقلیل یافته است؛ فرصت جبران این نقیصه، کوتاه است و لذا همه باید پای کار بیایند.

 

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در ادامه با اشاره به نقشه‌های شوم دشمن مبنی بر تغییر نگرش جوانان نسبت به موضوع ازدواج به‌هنگام و فرزندآوری، گفت: جوانی جمعیت برای نیرو‌های مسلح، امری حیاتی و قابل توجه است. امروزه باور‌های فرهنگی اشتباهی در جوانان و نوجوانان ما ایجاد شده‌است که دیر ازدواج می‌کنند و یا وقتی هم ازدواج می‌کنند، تمایلی به فرزندآوری ندارند و یا تک‌فرزندی را انتخاب می‌کنند؛ این باور بایستی اصلاح شود.

 

سردار باقری مشکلات معیشتی را یکی از موانع در مسیر جوانی جمعیت برشمرد و با تأکید بر لزوم اصلاح و مرتفع شدن مشکلات تصریح کرد: انتظار داریم که مراکز علمی و فرهنگی نیرو‌های مسلح و سایر مرکز دولتی برای ریشه‌یابی اساسی این مسائل، راه حل دقیق و قابل اجرا ارائه دهند و در این زمینه گام‌های جدی بردارند.

 

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه مجموعه‌های نیروهای مسلح درخصوص طرح جوانی جمعیت اقدامات قابل توجهی انجام داده‌اند، افزود: از سازمان بسیج مستضعفین نیز انتظار می‌رود که بر اساس آنچه در قانون آمده با سازمان‌های دولتی درخصوص جوانی جمعیت و فراگیر کردن تصمیمات این قانون، تفاهم‌نامه همکاری منعقد کنند تا بسیج بتواند وظیفه و رویکرد الهی خود را در این موضوع انجام دهد.

 

وی با بیان اینکه میزان موالید سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدوداً ۱۰۰ هزار نفر کاهش داشته است، گفت: این آمار نشان می‌دهد که جنگ فرهنگی و ترکیبی دشمن با توجه به اقدامات ما هنوز غلبه دارد و هنوز به ثبات نرسیده‌ایم؛ لذا باید اقدامات ما پیش‌رونده و جهادی باشد تا در آینده شاهد رشد قابل توجه جمعیت باشیم و از میان این جمعیت جوان، جوانانی تربیت شوند که سربازان امام زمان (عج) و مدافع وطن باشند و پرچم نظام جمهوری اسلامی و اسلام را بر دوش بگیرند.

 

سرلشکر باقری: کاهش موالید در نیرو‌های مسلح در حال جبران است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: درخصوص فرهنگ‌سازی در جامعه و نیرو‌های مسلح برای فرزندآوری، گام‌های بزرگی برداشته شده و کاهش موالیدی که در نیرو‌های مسلح وجود داشت، به تدریج در حال جبران است.

 

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح امروز (شنبه) در حاشیه همایش فرماندهان و مسئولان عالی نیرو‌های مسلح به‌مناسبت روز ملی جوانی جمعیت در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس آنچه قانون تعیین کرده و نیز تدابیر فرمانده معظم کل قوا، همه موانع و مشکلاتی که باعث کاهش جمعیت در اقلیم نیرو‌های مسلح می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته، انرژی و توان لازم برای رفع آن‌ها گذاشته شده و این موجب شده تا اثرات آن در یک سال اخیر دیده شود؛ به نحوی که کاهش موالیدی که در نیرو‌های مسلح وجود داشت، به تدریج در حال جبران است.

 

وی ادامه داد: اما در موضوع فرهنگ‌سازی و رفع مشکلات فرهنگی که در میان جامعه و نیرو‌های مسلح در زمینه فرزندآوری وجود دارد، هم گام‌های بزرگی برداشته شده و این روند نسبت به گذشته بهبود یافته است.

 

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح بیان کرد: از جهت حمایت‌های معیشتی و امتیازاتی که می‌تواند در تشویق جوانان برای ازدواج و فرزندآوری در جوانب مختلف مانند در اختیار گذاشتن منزل سازمانی و وام‌های لازم و کمک‌های بلاعوض و مسایل مربوط به درمان ناباروری به‌صورت رایگان و... هم اقدامات متعددی صورت گرفته است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه مطالعات مراکز علمی ما نشان می‌دهد که این مشکل (پیری جمعیت) در بسیاری از مناطق جهان وجود دارد، گفت: مشکل فرهنگی بزرگترین مشکلی است که وجود دارد و بعد سایر موارد مانند مسایل معیشتی هم دسته‌بندی شده است؛ لذا راهکار‌هایی که دیگر کشور‌ها برای حل این مشکل در پیش گرفتند، ارزیابی شده است.

 

سرلشکر باقری عنوان کرد: با توجه به پیگیری و جدیتی که در سازمان‌ها و کارکنان نیرو‌های مسلح وجود دارد و نیز مسئولیتی که بسیج مستضعفین در قبال جامعه دارد، خیلی امیدوار هستیم که در یکی دو سال آینده در نیرو‌های مسلح گام‌های اساسی درخصوص فرزندآوری برداشته شود و این روند منفی در موالید که در سال گذشته هم وجود داشت، به ثبات برسد و سپس به سمت رشد جمعیت حرکت کند.

 

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح خاطرنشان کرد: مصوباتی که ستاد ملی جمعیت داشت و پشتیبانی‌هایی که آنجا مصوب شد، صرفاً در مورد واگذاری بخشی از وام‌ها بوده که این هم به‌صورت کامل، عملی نشده است؛ اما عمده آنچه در نیرو‌های مسلح رخ داده، بر اساس منبع مالی نیرو‌های مسلح و جابه‌جایی اعتبارات بوده است./فارس

ارسال نظر