آماده باش کامل ارتش صربستان در مرز با کوزوو-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

آماده باش کامل ارتش صربستان در مرز با کوزوو

به دنبال تقابل کوزوو با صرب‌های مقیم این کشور، ارتش صربستان بنابردستور مقامات عالی رتبه صربستان به حالت آماده باش درآمد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۶۴۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ شورای امنیت ملی صربستان روز شنبه اعلام کرد که نیرو‌های مسلح این کشور به دلیل خشونت علیه صرب‌ها در کوزوو تا اطلاع ثانوی در بالاترین سطح آمادگی رزمی باقی خواهند ماند.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که صربستان روز جمعه به ارتش خود دستور داد تا مرز با کوزوو پیشروی کند.

کوزوو دارای جمعیت صرب قابل توجهی به ویژه در شمال، نزدیک مرز با صربستان است. اکثر کشور‌های عضو سازمان ملل متحد، از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ترکیه، کوزوو را پس از اعلام استقلال از صربستان در سال ۲۰۰۸ به عنوان کشور جداگانه به رسمیت شناختند. با این حال، صربستان همچنان آن را سرزمین خود می‌داند.

منطقه کوزوو که اکثریت ساکنان آن آلبانی‌تبار هستند، بعد از جنگ سال‌های ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ با دولت صربستان، اعلام استقلال کرد، اما بلگراد فقط اجازه خودمختاری به آن‌ها داد. حدود ۵۰ هزار صرب در شمال کوزوو زندگی می‌کنند که حکومت مستقر در «پریستینا» یا وضعیت خودمختاری این منطقه را قبول ندارند.

«آلکساندر ووچیچ» رئیس جمهور صربستان نیز از ارتش و نیرو‌های امنیتی خواسته تا آماده نبرد باشند. در بیانیه دفتر ووچیچ در «بلگراد» آمده است: «در نشست شورای امنیت ملی، تمامی فعالیت‌های امنیتی لازم به منظور تقویت ظرفیت دفاعی جمهوری صربستان مورد توافق قرار گرفت.»

به گفته شورا امنیت ملی صربستان ماموران اتحادیه اروپا و نیرو‌های ناتو در کوزوو کوزوو نتوانستند کار خود را مطابق با قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل و موافقتنامه فنی- نظامی «کومانوو» انجام دهند.

در بیانیه شورای امنیت ملی صربستان آمده است: جمهوری صربستان در حفاظت از مردم خود قاطعانه و تزلزل ناپذیر خواهد بود.

تنش بین صربستان و کوزوو اخیرا زمانی که دولت کوزوو اعلام کرد که اسناد هویتی و پلاک خودرو‌های صربستان دیگر در قلمرو کوزوو معتبر نخواهد بود، دوباره افزایش یافته است. صربستان در ۱۰ سال گذشته اقدامات مشابهی را برای شهروندان کوزوو که به صربستان وارد می‌شوند، اجرا کرده است. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار