کاهش مشارکت مردمی در دور دوم انتخابات ترکیه-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

کاهش مشارکت مردمی در دور دوم انتخابات ترکیه

در دور دوم انتخابات ترکیه، میزان مشارکت مردمی با اندکی کاهش به ۸۴.۲ درصد رسیده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۶ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 28
کد خبر: ۱۸۶۷۱۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ مردم ترکیه امروز در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند و اردوغان توانست با کسب اکثریت آراء (۵۲ درصد) به پیروزی دست پیدا کند.

دور اول انتخابات که در ۱۴ مه میان سه نامزد شامل اردوغان، قلیچداراوغلو و سینان اوغان برگزار شد، به نتیجه مشخصی نرسید و هیچ یک از نامزد‌ها نتوانستند بیش از ۵۰ درصد آراء را کسب کنند و کار به دور دوم انتخابات میان دو نامزد برتر رسید.

دور اول انتخابات با نتیجه ۴۹.۵۱ درصد آرا برای اردوغان و ۴۴.۸ درصد برای قلیچداراوغلو به پایان رسید، در نهایت اردوغان اسلامگرا امروز توانست رقیبش قلیچداراوغلو با گرایش چپ میانه و سکولار را شکست دهد.

براساس گزارش شبکه خبری سی ان ان ترک، اردوغان در انتخابات امروز توانسته حدود ۵۲ درصد رای به دست آورد. در مقابل قلیچداراوغلو هم به بیش از ۴۷ درصد رای دست یافت.

رجب طیب اردوغان قلب تپنده تصمیم‌های سیاسی در ترکیه دانسته می‌شود. این سیاستمدار ۶۹ ساله از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ به عنوان شهردار استانبول فعالیت می‌کرد و بعد‌ها به یکی از قدرتمندترین رؤسای جمهور این کشور تبدیل شد. او در سال ۲۰۰۱ حزب عدالت و توسعه را بنیان گذاشت و یک سال بعدش این حزب را به قدرت رساند.

اردوغان از ۲۰۰۳ سال ۲۰۱۴ نخست‌وزیر بود، سپس به ریاست جمهوری رسید و جایگاه خود را در ساختار سیاسی ترکیه به گونه گسترده توسعه داد. اردوغان گسترش قدرت خود را در نتیجه یک همه‌پرسی در سال ۲۰۱۷ در قانون اساسی تحکیم کرد. او در حال حاضر، سیاست، اداره و قوه قضائیه را بیشتر از هر رهبر دیگر ترکیه در ۱۰۰ سال گذشته کنترل می‌کند. اردوغان در سال ۲۰۱۲ از تفکیک قوای سه‌گانه به عنوان یک "مانع" انتقاد کرده بود.

اردوغان در سال‌های اخیر به دلیل بحران اقتصادی و محدودیت‌های فزاینده در عرصه‌های حقوق بشری و حاکمیت قانون زیر فشار‌های سیاسی قرار گرفته است. حزب تحت رهبری او و متحدانش در انتخابات پارلمانی ۱۴ مه به اکثریت دست یافت.

مشارکت مردمی در دور اول انتخابات ریاست جمهوری ترکیه بیش از ۸۸ درصد اعلام شد، اما در دور دوم مشارکت مردمی با اندکی کاهش به ۸۴.۲ درصد رسیده است.

در دور اول، مشارکت بیش از ۸۸ درصد بود، اما این دور با کاهش اندکی به ۸۴.۲ درصد رسیده است که باز هم همچنان بسیار بالاست. /ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار