به گزارش راهبرد معاصر، سالار ساکت در مراسم یازدهمین سالروز تاسیس انجمن واردکنندگان برنج اعلام کرد: پیشبینی میشود که امسال تولید برنج کشور 20 درصد به دلیل خشکسالیها و کاهش بارندگی افت داشته باشد و هر ساله هم تقریبا نیاز کشور به واردات این محصول 1.5 تا 2 میلیون تن است.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن برنج با بیان اینکه تامین امنیت غذایی یکی از اولویتهای اصلی است، گفت: در این راستا تلاش میکنیم رفع موانع وارداتی نیز انجام شود.
وی اضافه کرد: متأسفانه ممنوعیتهای فصلی همواره منافع مصرفکننده را به خطر میاندازد، زیرا این ممنوعیت همزمان با فصل برداشت کشورهای بزرگ تولیدکننده این محصول است و واردکنندگان نمیتوانند در همین مقطع زمانی محصول ارزان وارد کشور کنند و مجبور میشوند در خارج از دوره ممنوعیت فصلی وارد کنند که قیمت تمامشده بیشتری پیدا میکند و به قیمت بیشتری در داخل عرضه میشود.
ساکت تصریح کرد: انحصار در واردات هم باید برداشته شود، نباید چند شرکت بزرگ داخلی واردات را انجام دهند که باعث ایجاد رانت و فساد میشود.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی شرکتهای کوچک واردکننده را تحویل نمیگیرد، گفت: در این زمینه پیشنهاد دادهایم که سقف واردات برای هر شرکت 10 هزار تن در نظر گرفته شود تا رقابتی هم بین واردکنندگان ایجاد شود که در این صورت روی قیمت بازار هم تأثیر خواهد گذاشت.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن برنج همچنین به لزوم مقرراتزدایی در برنامه واردات محصولات اساسی بهویژه برنج تأکید کرد و گفت: قوانین و مقررات باید ثبات داشته باشد و تصمیمات یک شبه بهویژه در مورد نرخ ارز ضررهای جبرانناپذیر برای واردکنندگان و همچنین بازار ایجاد میکند.
ساکت همچنین به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد کرد که شرکتهایی که به رفع تعهد ارزی خود عمل نمیکنند را از فهرست شرکتهای واردکننده حذف کند، زیرا بعضی شرکتها هستند که هم واردکننده عمده هستند و هم به رفع تعهدات ارزیشان عمل نمیکنند.
یازدهمین سالروز تاسیس انجمن واردکنندگان برنج با حضور برخی از نمایندگان مجلس، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، اتاق بازرگانی، بانک مرکزی، گمرک و... در هتل اسپناس پلاس برگزار شد.
در این برنامه اعلام شد: انجمن واردکنندگان برنج ایران تنها انجمن ثبت شده در اتاق بازرگانى ایران در حوزه برنج هفتم خرداد سال ١٣٩٢ با هدف تامین امنیت غذایى کشور و تنظیم بازار دومین کالاى اساسى کشور تاسیس شد./فارس