حضور رهبر انقلاب بر سر مزار رستم قاسمی + عکس واکنش علی دایی به اظهارات علیرضا دبیر: چه‌کاره مملکت است که برای من تعیین‌تکلیف کند / به زندگی خصوصی خودتان برسید تصادف زنجیره‌ای در ایلام ۴ نفر را به کام مرگ فرستاد استقلال در پی بازگرداندن استراماچونی / پیشنهاد وسوسه‌انگیز آبی‌ها تا ۲۰۲۸ تصویری از فرزند شهید صیاد شیرازی در مراسم تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب معبد زیر زمینی + عکس پزشک گرگانی جلوی خانه اش به قتل رسید سالم‌ترین روش درمان چاقی چیست؟ تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ با کودکانی که بیش از اندازه بازی‌های کامپیوتری انجام می‌دهند، چگونه رفتار کنیم؟ آیا تعریق به سوزاندن کالری کمک می‌کند؟ رئیس جمهور مصر: در ظلم کوچاندن ملت فلسطین مشارکت نخواهیم کرد مجمع تشخیص با پرداخت کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت موافقت کرد استارلینک برای آیفون فعال شد مبلغ عیدی کارمندان دولت ۱۴۰۴ مشخص شد معاون وزیر کشور: ۲ میلیون مهاجر غیرقانونی افغانستانی در ایران زندگی می‌کنند

بهترین منبع گیاهی آهن و فولیک اسید

انجمن کشاورزی آمریکا نشان داده است که در ۱۸۰ گرم اسفناج پخته ۴۳/۶ میلی گرم آهن وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۸۶۸۶۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ اسفناج گیاهی علفی و بوته‌ای است که برگ‌های مثلثی شکل آن دمبرگی شیاردار دارند و در اطراف ساقه قرار گرفته اند. ریشه کلمه Sipnach از کلمه فارسی آسپاناخ به معنی "دست سبز خشن" گرفته شده است. این گیاه دارای خاصیت غذایی بالایی بوده و غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان است. این گیاه حاوی انواع ویتامین‌های A,C, E,B و املاح، منگنز، منیزیوم، مس، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیم، اسید‌های چرب و امگا ۳ است.

اخیرا ترکیبات جدیدی به نام روبیس کولین در اسفناج گزارش شده است که منبع فولیک اسید یا ویتامین B ۹ هستند. اسفناج منبعی سرشار از آهن است. انجمن کشاورزی آمریکا نشان داده است که در ۱۸۰ گرم اسفناج پخته ۴۳/۶ میلی گرم آهن وجود دارد در حالی که یک همبرگر آماده حداکثر حاوی ۴۲/۴ میلی گرم آهن است. اما نکته حائز اهمیت این است که ارزش غذایی آهن به جذب آن است.

آهن به دو صورت وارد بدن می‌شود: آهن قابل جذب و آهن غیر قابل جذب. در صورتی که منابع آهن همراه ویتامین C و یا فیبر و الیاف گیاهی مصرف شوند جذب آن افزایش می‌یابد. از آنجاکه اسفناج حاوی مقدار زیادی اگزالات است با آهن تولید اگزالات آهن نموده، باعث جلوگیری از جذب آهن در بدن می‌شود. حتی در مطالعاتی نشان داده شده است که مقدار زیاد اگزالات حتی آهن بدن را کاهش می‌دهد.

همچنین میزان اگزالات زیاد می‌تواند باعث ایجاد سنگ کلیه گردد. این اگزالات با کلسیم موجود در اسفناج نیز تولید اگزالات کلسیم کرده باعث کاهش جذب کلسیم می‌گردد و علی رغم بالا بودن درصد کلسیم این گیاه بدن حدود ۵ درصد آن را می‌تواند جذب کند. اسفناج نباید به کودکان زیر چهار ماه داده شود همچنین نگهداری طولانی مدت آن چه به صورت تازه و چه به صورت پخته شده باعث تبدیل نیترات‌های موجود در آن به نیتریت شده که مضر است. / بهداشت نیوز

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار