عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت بُرد پرگل ملوان، فرار شمس آذر از شکست و توقف گل‌گهر رایج‌ترین علامت بیماری پارکینسون / راه کنترل علائم بیماری

افزایش نگران کننده مرگ و میر ناشی از سکته مغزی

به گفته محققان، مرگ و میر ناشی از شایع‌ترین نوع سکته مغزی در سراسر جهان در سه دهه گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و در سال‌های آینده به شدت افزایش خواهد یافت.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۸۶۸۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ مرگ و میر ناشی از سکته مغزی ایسکمیک از ۲ میلیون در سال ۱۹۹۰ به بیش از ۳ میلیون در سال ۲۰۱۹ افزایش یافت. بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ به نزدیک به ۵ میلیون نفر برسد.

سکته مغزی ایسکمیک به دلیل انسداد جریان خون در مغز ایجاد می‌شود.

دکتر «لیز شیونگ»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه تونگجی در شانگ‌های چین، گفت: «این افزایش در آمار مرگ و میر جهانی سکته مغزی ایسکمیک همراه با افزایش بیشتر پیش‌بینی‌شده در آینده نگران‌کننده است، اما سکته مغزی ایسکمیک قابل پیشگیری است.»

شیونگ در یک نشریه خبری گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد که ترکیبی از عوامل سبک زندگی مانند سیگار کشیدن و رژیم غذایی سرشار از سدیم همراه با عوامل دیگری مانند فشار خون بالا و شاخص توده بدنی بالا می‌تواند منجر به افزایش خطر سکته شود.»

وی در ادامه افزود: «افزایش کلی تعداد سکته‌های مغزی در سراسر جهان عمدتاً به دلیل رشد جمعیت و پیری است.»

محققان تعداد مرگ و میر‌ها را برای سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ پیش بینی کردند و تخمین زدند که این تعداد تا سال ۲۰۳۰ به ۴،۹ میلیون نفر خواهد رسید.

نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که اگر عوامل خطر کنترل یا پیشگیری نشود، این رقم می‌تواند به ۶،۴ میلیون برسد.

هفت عامل خطر اصلی سکته مغزی عبارتند از: سیگار کشیدن، رژیم غذایی سرشار از سدیم، فشار خون بالا، کلسترول بالا، اختلال عملکرد کلیه، قند خون بالا و شاخص توده بدنی بالا. / بهداشت نیوز

ارسال نظر