به گزارش راهبرد معاصر؛ سیدجواد حسینی ظهر امروز در شورای اداری آموزشوپرورش استان لرستان با اشاره به معایب نظام تعلیموتربیت اظهار داشت: ما به مدارس هم که میرویم آنقدر مطالبات و مشکلات را میگویند که در آخر وقتی میخواهیم سیاستهای آموزشوپرورش را بگوییم فرصت نیست این عادت همیشگیست، این اشکالی در نظام تعلیموتربیت ماست. بنده میخواهم در برنامه تلویزیونی بروم و آن را برجسته کنم که ما نمای نظام تعلیموتربیت را نمای مشکلات در جامعه و حتی نمای معلمی را در حال کتکزدن دانشآموزان تصویر کردهایم و یا معلمانی که دائماً مطالباتشان را میخواهند.
وی با بیان اینکه ما شرمنده معلمان نجیب کشور هستیم، افزود: حدود 20هزار میلیارد مطالبات آنان پس از انقلاب تلنبار شده و ما برای پرداخت آن کوتاهی کردهایم، ما باید تلاش کنیم که این مبالغ را به آنان بدهیم.
سرپرست وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه ما معلمی در همین جامعه داریم که 400 کیلومتر روزانه مسافت را طی میکند تا دانشآموز عشایری را درس بدهد و اما این را در جامعه بیان نمیکنیم، عنوان کرد: ما در همین جامعه معلمی داریم که در ساعات فراغت از تدریس به بیمارستان میرود و دانشآموزان بیماری که در بیمارستان بستری هستند را درس میدهد.
وی با اشاره به فداکاری در رخدادن حادثهها معلمان بیان کرد: متأسفانه مدیر موفق آموزشوپرورش مدیریست که مثلاً چهار خانهی فرهنگ ساخته باشد، ما یکبار مدیران موفق را بهدلیل آفرینش محتوا در نظام تعلیموتربیت معرفی نکردهایم، ما به برخی از غفلتها در نظام تعیلموتربیت باید ورود کنیم، نمای تعیلموتربیت جلوههایی زیبایی دارد جلوههایی که آنان میآفرینند در هیچ سازمان دیگری آفریده نمیشود.
حسینی با اشاره به اینکه خبرنگاران همیشه از ثبتنام مدارس و شهریهای که مدیران بهصورت غیرقانونی میگیرند پرسش میکنند ما میگوییم که این پول را نباید بگیرند، در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به مطالعات سرمایه اجتماعی در جامعهی ایران گفت: وقتی از مردم ایران پرسش شد که به کدام دستگاه و کارگزار بیشترین اعتماد و احترام را دارید در رأس این دستگاهها و کارگزاران مدارس و معلمان بودند.
سرپرست وزارت آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: حدود 27 هزار معلم در لرستان بوده و 17هزار نیز بازنشسته هستند، این فرهنگیان نجیب بهاندازهای که شأن آنان بوده و بهاندازهای که مردم نیز منزلت آنان را پاس داشتهاند، اما دولت از مردم عقب بودهاست.
حسینی با بیان اینکه زمانی که مسئولیتی را برعهده بگیریم باید شبانهروز تمام تلاش را کنیم که منزلت معلمان را ارتقا بدهیم، گفت: نمای نجیب آنان را باید بهنمایش بگذاریم.
سرپرست وزارت آموزشوپرورش با اشاره به استاندارسازی در آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: میانگین فضا و تجهیزات لرستان 5.3 است، میانگین کلاسهای این استان 20 و میانیگن کشوری 24 است، در این دولت از سال 92 به بعد بیش از 4هزار کلاس درس در لرستان ساخته شدهاست.
حسینی با اشاره به سیل لرستان اظهار داشت: وقتی که گفته میشود سیل 113مدرسه این استان را تخریبکرده این آمار را سیل تخریب نکرده، برخی از مدارس قبل از سیل نیز تخریبی بوده و در سیل به آن اضافه شدهاست. من هم باشم این کار را میکنم. ما باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. با قاطعیت میگویم که وظیفه ماست اگر سیل در این منطقه آمده از آن استفاده کنیم و مدارس را در مجموع استاندارتر از پیش از سیل کنیم.
وی افزود: وقتی که گفتهبودم پایان مدارس خشتی و گلی بهجز سیستانوبلوچستان در اول مهر است، چند روز خواب به چشمانم نمیآمد که چرا بدون این استان گفتهام؟ استان معین و خیران را برای سیستانوبلوچستان پیدا کردیم و اعتبارات را افزایش دادیم. پنجشنبه و جمعه که برویم میگوییم جمعآوری مدارس خشتی و گلی در این استان نیز باشد.
سرپرست وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه امروز ما نیاز به مدیریت جهادی و انقلابی داریم، عنوان کرد: برای اول مهر دانشآموز بدون کلاس، بدون معلم و دانشآموز بدون کتاب نباید در یک کلاس داشته باشیم. اگر در این موارد در یک استانی گزارشی برای من ارسال شود، برای مدیرکل و رئیس منطقه از نظر من قابل قبول نیست. همچنان که من هم به آقای روحانی گفتهام که اگر دیدید من هم بهدردتان نمیخورم، سراغ کسی بروید که بتواند این کارها را انجام بدهد.
وی با اشاره به استانداردسازی نیروی انسانی بیان کرد: بیش از 60هزار بازنشسته در اول مهر خواهیم داشت و مجموع نیروهایی که وارد میکنیم، 20هزار نفر است. این کمبود را باید با 12 روش پُر کنیم. در اول سال تحصیلی یک کلاس بدون معلم قابلقبول نیست.
حسینی با تقدیر از آموزشوپروزش لرستان در زمان سیل این استان گفت: این ادارهکل 3هزار قلم میز و نیمکت را در روزهای آغازین سیل برای دانشآموزان تهیه کرد، شبانهروز وقت گذاشتند و این منطقه را از یک بحران نجات دادند، این با یک نگاه پرانگیزه و جهادی امکانپذیر است.
سرپرست وزارت آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: مدیرکل آموزشوپرورش لرستان گفت که آقای بطحایی 20میلیون تومان برای 700 معلمی که در این مناطق آسیبدیدهاند را قول دادهبود، این کار باید از طریق بانک ملی، بانک سرمایه یا حتی صندوق ذخیره با بهره 4درصد انجام شود.
حسینی با اشاره به مطالبات انباشتهشده فرهنگیان اظهار داشت: پرداخت مطالبات معلمان با اولویت مناطق سیلزده از جمله لرستان را انشاءالله بتوانیم به انجام برسانیم.
وی با بیان اینکه برای اول مهر 5هزار نیروی خدماتی قرار است که بهکارگیری شود، افزود: این نیروها با یکسری شاخصها برای مناطق توزیع میشود، سهم لرستان براساس 16شاخص در نظر گرفته شدهاست و دوباره متناسب با نیاز این استان نیز بررسی میکنیم.
سرپرست وزارت آموزشوپرورش عنوان کرد: 100 کانکس به مناطق سیلزده لرستان اهدا شده و قول میدهیم 61 کانکس دیگر که نیاز این استان است نیز بهزودی ارسال شود.
منبع: تسنیم