به گزارش راهبرد معاصر؛ سردار عباسعلی محمدیان در حاشیه اجرای این طرح با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: در راستای مبارزه با فروشندگان غیرمجاز دارو در فضای مجازی اخیرا همکاران من در تیمهای رصد پلیس فتای پایتخت از فعالیت گسترده یک تیم توزیع دارو در فضای مجازی که اقدام به فروش عمده داروها کمیاب و غیرمجاز کرده بودند، با خبر شده و رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ ادامه داد: ماموران پلیس فتای تهران بزرگ تحقیقات اولیه خود در این خصوص را آغاز کردند که در جریان آن مشخص شد اعضای این تیم داروهای کمیاب و مورد نیاز جامعه را با سندسازی نسخههای الکترونیک و ثبت نسخه برای افراد سالم بهعنوان بیمار از چرخه قانونی خارج کرده و در این انبار نگهداری میکردند. این افراد مدتی بعد داروهای مذکور را با قیمتهای گزاف از طریق تعداد زیادی کانال و گروه پزشکی و دارویی در شبکههای اجتماعی آگهی کرده و در واقع به نوعی آنها را به شکل غیرمجاز در بازار سیاه دارو عرضه میکردند.
وی با بیان اینکه اعضای این تیم داروهای مذکور را به چندین استان کشور نیز ارسال کرده و مبالغ کلانی از مشتریان خود دریافت کرده بودند، گفت: همچنین چند نفر از اعضای این تیم پشتیبانی توزیع غیرمجاز دارو را در فضای مجازی برعهده داشتند و از سراسر کشور سفارش دارو دریافت میکردند.
محمدیان با اشاره به هماهنگی با مقام قضایی برای انجام عملیات دستگیری این افراد، خاطرنشان کرد: با انجام تحقیقات تکمیلی اطلاعات بیشتری از فعالیت اعضای این تیم به دست آمد و سرانجام در نتیجه اقدامات شبانه روزی همکاران من در پلیس فتای فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اطلاعات هویتی متهمان نیز به دست آمد و چهار متهم در محل اختفای خود در تهران دستگیر و به مقر انتظامی منتقل شدند.
رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه انبار این تیم نیز مورد بازرسی قرار گرفت، گفت:در جریان این بازرسی بیش از بیست میلیون عدد انواع داروی کمیاب و غیرمجاز کشف و ضبط شد. متاسفانه برخی از این داروها که بسیار گرانقیمت نیز بودند در شرایط نامناسبی نیز نگهداری شده و عملا قابلیت استفاده و اثربخشی خود را نیز از دست داده بودند. برخی از داروها نیز تاریخ مصرف گذشته بودند، اما این افراد سعی در فروش آنها نیز داشتند.
وی درباره ارزش ریالی این داروها نیز گفت: کارشناسان ارزش داروها را بیش از ۵۰ میلیارد ریال برآورد کردهاند. اما موضوع این است که این افراد برخی از این داروها را حتی تا چندین برابر قیمت مجاز نیز در بازار عرضه کرده بودند.
رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه خرید و فروش محصولات دارویی در فضای مجازی ممنوع است به شهروندان توصیه کرد: باید توجه داشت که علاوه بر جرم بودن این اقدام، غالب این افراد نیز کلاهبردار هستند، بسیاری از این افراد دارویی در اختیار ندارند و با یک جست و جوی ساده در فضای مجازی به اطلاعاتی دست پیدا میکنند و مدعی داشتن داروهای نادر هستند، علاوه بر این با توجه به اینکه امکان ارائه داروهای تقلبی و تاریخ گذشته در فضای مجازی متصور است لازم است شهروندان به هشدارهای پلیس توجه کنند و داروهای موردنیاز خود را با راهنمایی پزشک مربوطه از طریق مراکز درمانی مورد تایید و داروخانههای معتبر تهیه کنند.
محمدیان با بیان اینکه تحقیقات تکمیلی در این خصوص ادامه دارد، اظهارکرد: برای متهمان دستگیر شده پروندههای جداگانه تشکیل شده و با دستور قضایی تحقیقات از آنان همچنان ادامه دارد. داروهای کشف شده نیز به دستگاههای مربوطه تحویل داده خواهد شد. / ایسنا