مصرف بی‌رویه «IVIG» در کشور اصلی‌ترین تهدید در آینده-راهبرد معاصر
معاون نظارت ستاد ملی جمعیت: سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی انجام می‌شود دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری کلاس‌های مجازی شدند ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش

مصرف بی‌رویه «IVIG» در کشور اصلی‌ترین تهدید در آینده

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله با بیان اینکه در حال حاضر مصرف سالانه IVIG در کشور بین سه تا ۳.۵ تن است، به اهمیت تولید دارو‌های مشتق از پلاسما اشاره کرد و گفت: با هدف‌گذاری تولید ۲ میلیون لیتر پلاسما باید به درآمدزایی برسیم و درآمد حاصل را برای دارو‌های وارداتی که امکان تولید آن در کشور وجود ندارد، صرف کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۰ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 31
کد خبر: ۱۸۷۳۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر ابوالقاسمی - رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله در هشتمین همایش داروسازی نظامی و شرایط اضطراری با اشاره به افزایش مصرف آی وی آی جی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر مصرف سالانه IVIG در کشور بین سه تا ۳.۵ تن است و ما در بین تمامی کشور‌های دنیا رکورددار مصرف این دارو هستیم.

وی با تاکید بر لزوم منطقی کردن مصرف دارو در کشور اظهار کرد: سالانه هزاران دلار خرج واردات این دارو می‌شود؛ در حالی که برای مصرف منطقی راهکاری به جز نصیحت و توصیه نداشته‌ایم و اگر درصد بسیار جزئی از میزان واردات را برای موضوع صرف می‌کردیم، می‌توانستیم در هزینه‌ها صرفه‌جویی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در مصرف IVIG مصرف «آف لیبل» است؛ به طوری که در حال حاضر در مورد اکثر بیماران بدحال و حتی ناباروری با استناد به برخی مطالعات تجویز می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف IVIG سالانه ۶.۹ درصد افزایش دارد، خاطرنشان کرد: در آینده‌ای نه چندان دور افزایش مصرف IVIG به عنوان اصلی‌ترین تهدید به شمار خواهد رفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تصریح کرد: در سال ۱۳۸۵ میزان اهدای داوطلبانه خون در کشور ۱۰۰ درصد شد و شاخص آن به ۲۷ در هزار رسید، اما متاسفانه در سال ۹۰ و ۹۱ سیاست پلاسما تغییر کرد و روند صدور مجوز به بخش‌های خصوصی برای پلاسماگیری متوقف شد. به دنبال این سیاست نادرست و بازگشتن پلاسماگیری به انتقال خون، میزان اهدای خون از ۲۷ در هزار به ۲۲ در هزار رسید و در برخی موارد با کمبود خون در کشور مواجه شدیم.

وی با اشاره به اینکه پلاسما ماده اصلی تولید IVIG است، گفت: در حال حاضر مراکز محدودی پلاسما تولید می‌کنند یک مرکز خصوصی ۳۰۰ هزار لیتر و با احتساب ۲۰۰ هزار لیتر سازمان انتقال خون، میزان پلاسمای تولیدی کشور به ۵۰۰ هزار لیتر نیز نرسیده است در حالی که قبل از تغییر مدیریت هدف گذاری برای تولید یک میلیون لیتر پلاسما وجود داشت و عدم صدور مجوز برای مراکز پلاسماگیری این روند را به تاخیر انداخت.

وی در پایان با اشاره به اهمیت تولید دارو‌های مشتق از پلاسما پیشنهاد داد که با هدف‌گذاری تولید ۲ میلیون لیتر پلاسما باید به درآمدزایی برسیم و درآمد حاصل را صرف دارو‌های وارداتی که امکان تولید آن در کشور وجود ندارد، کنیم. / ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار