به گزارش راهبرد معاصر؛ کارشناسان تکنیکال بورس معتقدند روند اصلاحی نماگرهای تالار شیشهای فعلا به پایان نرسیده است و به زمان بیشتری نیاز دارد. به هرحال با توجه به شرایطی که این روزها بر وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور حاکم شده است، به نظر میرسد که روند متعادل در روزهای آتی نیز منطق بیشتری داشته باشد.
در اینباره، وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: به طور کلی بورس تهران طی روزهای پس از شوکی که در اوایل اردیبهشت ماه تجربه کرد، هنوز نتوانسته است به مسیر صعودی قدرتمند خود بازگردد که دلیل این موضوع، نیاز به استراحت بیشتر پس از رشدهای قدرتمند ماههای گذشته بوده است.
وی ادامه داد: روند صعودی قدرتمندی که از ابتدای اسفند ماه سال گذشته شروع شده بود توانست بخش قابل توجهی از جاماندگی بازار سهام نسبت به بازارهای موازی را جبران کند و قیمت بسیاری از نمادها رشد خوبی را تجربه کردند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از آنجا که همواره صعودها با اصلاحات مقطعی همراه هستند، پیش بینی میشد که بورس تهران نیز به مرور این روند اصلاحی را طی کند اما به هرحال و به هر دلیلی این اصلاح با شدت بیشتری رخ داد و برای مقطعی به یک بحران در بازار سرمایه تبدیل شد.
جعفری با اشاره به ریسکهای موجود بر بازار سرمایه تصریح کرد: برخی مسائل همچون دخالتهای ادامهدار در روند بازار، سیاست جمعآوری نقدینگی توسط برخی سیاستها همچون ثبتنام برای خودرو و پیش فروشهای سنگین موجب شده است که در برخی روزها، شوکهای منفی و هیجانی نسبتا شدیدی را نیز تجربه کنیم.
در پایان معاملات روز سه شنبه، شاخص بورس 13 هزار و 32 واحد نسبت به روز کاری گذشته رشد کرد و تا سطح 2 میلیون و 288 هزار و 427 واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت 57 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با صعود 10 هزار و 883 واحدی در رقم 773 هزار و 893 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 1.43 درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز با افزایش 226 واحدی به رقم 28 هزار و 826 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با رشد دو هزار و 21 واحد به سطح 140 هزار و 705 واحد رسید.
روز سه شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام مثبت شد و 54 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد. امروز نماد رمپنا (گروه مپنا (سهامی عام))، خنصیر (مهندسی نصیر ماشین) و شفا (سرمایه گذاری شفا دارو) بیشترین ورود پول را داشتند.
برخی از ناظران صف خرید و ورود پول برای رمپنا را مرتبط با معرفی مدیرعامل این شرکت به عنوان وزیر پیشنهادی صمت میدانند.
در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای خساپا (سایپا)، خزامیا (زامیاد) و شتران (پالایش نفت تهران) اختصاص داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 198 هزار و 67 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 184 هزار و 717 میلیارد تومان بود که 93 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 16 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 9 هزار و 686 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، 436 نماد با رشد قیمت و 212 سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.
در جریان معاملات دوشنبه، 148 نماد صف خرید داشتند و 51 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 29 درصدی نسبت به روز قبل به هزار و 294 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 70 درصدی به 243 میلیارد تومان رسید./فارس