غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

بعد از ناکارآمدی گنبد آهنین؛ توسل اسرائیل به پدافند لیزری

به اعتقاد یکی از طراحان سامانه پدافند لیزری رژیم صهیونیستی، این سامانه نیز به آن کارآمدی که در رسانه‌ها به آن پرداخته می‌شود، نیست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 31
کد خبر: ۱۸۷۲۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، یک پژوهشگر اسرائیلی اطلاعات دقیقی در مورد ضعف‌های سامانه پدافند لیزری اسرائیلی منتشر کرد، که از زمان اعلام ساخته شدن این سامانه بی سابقه بوده است.

 

یوشع کالیسکی پژوهشگر مرکز پژوهش‌های امنیت رژیم صهیونیستی در این مقاله تحلیلی که در روزنامه یدیعوت احارانوت منتشر و توسط رسانه‌های عربی بازنشر یافت، پرسید: همواره در هر جنگی بعد از سال 2020 این پرسش در افکار عمومی اسرائیل مطرح می‌شود که پس این سلاح پدافند لیزری کجاست، چرا خبری از سلاحی که به ما وعده بکارگیری آن را داده بودند، نیست؟

 

به اعتراف این پژوهشگر که یکی از طراحان این سامانه هم محسوب می‌شود با وجود آن که سامانه مذکور برخی از ویژگی‌ها را در اختیار دارد اما عیب‌های مهمی دارد که مانع از عملکرد بالای آن می‌شود.

 

به گفته وی: یکی از مهم‌‌ترین عیوب این سامانه آن است که شعاع لیزر فقط خط مستقیم را طی می‌کند و از اینرو تنها قادر است در صورتی که هدف در خط مستقیمش قرار بگیرد مقابله کند.

 

همچنین شرایط جوی نیز تاثیرات خود را بر عملکرد این سامانه وارد کرده و در صورت ابری یا مه آلودن بودن جوب، بارانی شدن یا وجود آب، بخار و نا آرام بودن جو عملکرد آن به شدت پایین می‌‌آید.

 

او در پایان اذعان می‌کند که اسرائیلی‌ها باید بدانند که سامانه لیزری گرچه بخشی از دفاع چند لایه پدافندی اسرائیل خواهد بود اما راه‌حل سحر آمیزی برای موشک‌های (مقاومت) محسوب نمی‌شود.

 

گفتنی است بعد از آغاز جنگ اخیر علیه نوار غزه که با ترور فرماندهان جنبش جهاد اسلامی فلسطین آغاز شد، این تصور می‌رفت که تمامی موشک‌های مقاومت توسط سامانه لیزری سرنگون خواهد شد، اما در سایه ناکارآمدی گنبد آهنین در رهگیری موشک‌ها و ناامیدی از عملکرد سامانه لیزری، ارتش رژیم صهیونیستی مجبور شد، سامانه بسیار پر هزینه فلاخن داود را برای مقابله با این موشک‌ها راه اندازی کند./ تسنیم

ارسال نظر