به گزارش راهبرد معاصر؛ فروردین ۱۳۸۳ بهروز افخمی ساخت داستان مقطعی از زندگی امام خمینی (ره) را با عنوان «فرزند صبح» آغاز کرد که بعد هم نسخهای از آن در سال ۱۳۸۹ در جشنواره فجر رونمایی شد؛ نسخهای که مورد تایید افخمی نبود و بابت نمایش نسخهای ناقص آنقدر ناراضی بود که گفت، «کاری میکنم همه بفهمند من «فرزند صبح» را نساختهام». اما در نهایت پس از کشوقوسهای فراوان حدود دو سال قبل نسخهای که مورد تایید این کارگردان باشد آماده شد و حتی نسخهای از آن در جشنواره فیلم عمار رونمایی شد.
با این حال نسخه نهایی فیلم «فرزند صبح» هنوز به اکران عمومی نرسیده و اگرچه به گفته خود افخمی خیلی از کسانی که باید فیلم را میدیدند در موقعیتها و به بهانههای مختلف آن را تماشا کردهاند، اما اکران آن در سینما و برای تماشاگر عادی هم اهمیت خود را دارد. در این راستا قرار بود فیلم «فرزند صبح» که پخش آن را حوزه هنری برعهده دارد، همزمان با ۱۴ خرداد امسال به مدت محدودی در سینما اکران شود که مقدمات آن فراهم نشد. افخمی بیان کرد که احتمالا در مهرماه این فیلم روی پرده میرود.
این کارگردان سینما دو سال قبل در گفتوگویی با ایسنا که به بهانه آماده شدن نسخه نهایی فیلم «فرزند صبح» انجام شد، گفته بود: از همان ابتدا که فیلمنامه «فرزند صبح» را مینوشتم به فرهاد مهراد فکر میکردم. شاید اگر کسی بگوید که من در فیلم «فرزند صبح» از آلبوم «برف» فرهاد اقتباس کردهام بیراه نگفته باشد، چون خیلی تحتتاثیر این آلبوم بودم. اصلا در ابتدا با گوش دادن این آهنگها فیلم نامه نوشته شد بعد بر اساس فیلمنامه، خانه معماری شد و تصاویر را که در فصلها و رنگهای مختلف گرفتیم مشخص شد که هرکدام متعلق به کدام آهنگ آلبوم است.
آلبوم «برف» زمانی که در میانههای فیلمبرداری «شوکران» بودم، یعنی حدود سال ۷۸ و اولین بار هم در لسآنجلس پخش شد و به دست من هم رسید.
خیلی از این آلبوم خوشم آمد و فکر کردم «برف» نشان میدهد که فرهاد جدا از اینکه خواننده خوبی بوده، آهنگساز بزرگی هم بوده است، ولی زیر سایه اسفندیار منفردزاده هیچگاه به این حس نرسیده بود که خودش آهنگهایش را بسازد تا بعد از انقلاب که خودش آهنگسازی کرد و در این آلبوم «برف» به پختگی رسید.
پس از شنیدن این آلبوم اولین و البته آخرین باری که با فرهاد تماس گرفتم همان زمان ساخت «شوکران» بود و به او زنگ زدم و گفتم میخواهم فیلمی بسازم و خواستم که او برای فیلم موسیقی بسازد.
او درباره اینکه آیا «فرهاد» میدانست که فیلم درباره کیست؟ گفت:بله، فرهاد از ابتدا به امام و انقلاب علاقهمندی داشت و با سید مرتضی آوینی هم رفیق بود. به او گفتم که فیلم درباره چه موضوعی است. پرسید الان چه میکنی؟ گفتم فعلا مشغول ساخت «شوکران» هستم. گفت پس حالا نه به دار است و نه به بار. باید اول سناریو را بخوانم و فیلم را ببینم، که متاسفانه کار ما آنقدر طول کشید که فرهاد از دنیا رفت.
در فیلم «فرزند صبح» عبدالرضا اکبری نقش میانسالی روحالله خمینی، هدیه تهرانی (دایه)، محمدرضا شریفینیا (سیداحمد خمینی)، سحر دولتشاهی (مادر)، آتیلا پسیانی (پدر) را بازی کردهاند. / ایسنا