رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

خشم مقام سابق آمریکایی از اظهارات دریادار ایرانی

اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عصبانیت یک مقام سابق دولت آمریکا را به همراه داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 05
کد خبر: ۱۸۷۷۴۷

به گزارش راهبرد معاصر. اظهارات دریادار «شهرام ایرانی»، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عصبانیت دنیس راس، مقام سابق دولت آمریکا را در پی داشته است.

 

دریادار شهرام ایرانی روز گذشته (شنبه) در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: «امروز کشورهای منطقه به این نقطه رسیده‌اند که اگر قرار است امنیتی در منطقه برقرار باشد حتماً با هم‌افزایی و همکاری یکدیگر قابل انجام و برقراری است.»

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به ائتلاف دریایی ایران، روسیه و چین بیان کرد: «این ائتلاف سه جانبه به همراه روسیه و چین که سالیانه رزمایش‌هایی را هم در قالب آن برگزار می‌کنیم در حال توسعه است. علاوه بر این، ائتلاف‌های منطقه‌ای در حال شکل‌گیری است.»

 

وی ادامه داد: «به زودی شاهد آن خواهیم بود که منطقه ما از هر نیروی غیر موجه عاری شده و مردم منطقه با استفاده از سربازهای خود در حوزه امنیتی خود مسلط باشند.»

 

دریادار ایرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام کشورها تقاضا دارند تا در اقدام اشتراکی منطقه‌ای به همراه ایران حاضر باشند، گفت: «ما پیش از این با عمان اقدام اشتراکی را داشتیم و اکنون عربستان این هدف‌گذاری را انجام داده و به آن ورود کرده است. امارات، قطر، بحرین، عراق، پاکستان و هند جزو این کشورها هستند.»

 

وی افزود: «تقریباً همه کشورهای حوزه شمال اقیانوس هند به این باور رسیده‌اند که باید در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرند و به صورت مشترک با هم‌افزایی قابل توجه امنیت را برقرار کنند.»

 

دنیس راس در واکنش به اظهارات دریادار ایرانی در توییتر نوشت: «ائتلاف جدید برای ایمن کردن آبهای خلیج [فارس]: ایران، عربستان سعودی، امارات، قطر و بحرین. چرا این ایده شبیه رویکرد مافیایی به نظر می‌رسد: ایران می‌گوید "فقط تا وقتی که پول امنیت را به ما بدهید کسب و کارتان در امان خواهد بود."»

 

شارمین ناروانی، خبرنگار لبنانی پایگاه «کریدل» در پاسخ به دنیس راس نوشته است: «ایران آن نفتکش‌ها را به تلافی توقیف غیرقانونی توسط آمریکا توقیف کرد. آمریکا از نیروهای دریایی ترکیبی خود برای انجام عملیات‌های دزدی دریایی و تهدید کشورها استفاده می‌کند. این کشورهای خلیج فارس بایستی مدت‌ها پیش از این درباره امنیت آب‌های خودشان هماهنگی به عمل می‌اوردند.»

 

کاربر دیگری به نام «کامیلی آلکس اورتاکجی»، بنیان‌گذار سایت «Creative Syria» هم به اظهارات راس واکنش نشان داده و با ارائه مستنداتی از اظهارات مقام‌های سابق آمریکا نوشته است: «اها پس این ایرانی‌های وحشتناک دارند از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس می‌خواهند برای تأمین امنیتشان پول پرداخت کنند؟ در حالی که دونالد ترامپ گفته است: "به پادشاه عربستان گفتم جناب پادشاه داریم از شما محافظت می‌کنیم... بدون ما شما دو هفته هم آنجا دوام نمی‌آورید... باید پولش را بپردازید."»

 

اورتاکجی در ادامه به اظهارات یگری از ویلیام کوهن، وزیر دفاع اسبق آمریکا اشاره کرده ک به کوشرهای عربی گفته برای اینکه از ایران در امان باشند سلاح‌های بیشتری از آمریکا خریداری کنند.

 

اما اظهارات دنیس راس با واکنش عده‌ دیگری از تحلیلگران که به انتقاد از دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا پرداخته‌اند هم روبرو شده است.

 

این تحلیلگران عمدتا گرایش کشورهای عربی به سمت ایران را نتیجه سیاست‌های جو بایدن در تعامل با شریکان و متحدان آمریکا توصیف کرده‌اند.

 

به عنوان مثال، «رابرت گرینوی»، از مقام‌های سابق پنتاگون در دولت «دونالد ترامپ» هم خطاب به دنیس راس نوشته است: «سیاست‌ها و در این مورد خاص، سیاست‌های ما بایستی بنا به نتایج آن مورد قضاوت بگیرند. چندین دهه است که کار ایران همین است اما چه شده که شرکای سابق‌مان ترغیب شده‌اند که الان برای تأمین امنیت به ایران پول بدهند؟»/ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار