سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم

آمریکا: بحرین احتمالاً به زودی روابط دیپلماتیک با ایران را ازسرمی‌گیرد

آمریکا: بحرین احتمالاً به زودی روابط دیپلماتیک با ایران را ازسرمی‌گیرد دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور غرب آسیا مدعی شده است که بحرین احتمالاً به زودی روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران را از سرمی‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۱۸۹۲۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، «باربارا لیف» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور غرب آسیا روز گذشته (سه‌شنبه) مدعی شد که بحرین احتمالاً «به زودی» روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی ایران از سربگیرد.

 

در شرایطی که اخیراً‌ برخی رسانه‌ها در رابطه با مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و بحرین گمانه‌زنی‌هایی را مطرح کرده‌اند، لیف نیز تصریح کرده است که به زودی روابط میان تهران و منامه ازسرگرفته می‌شود.

 

وی در این خصوص گفت: «فکر می‌کنم که به زودی این اتفاق بیافتد».

 

اوایل فروردین ماه، برخی منابع آگاه بحرینی گفته بودند که یک هیأت از وزارت خارجه ایران، طی دوره گذشته، به بحرین سفر کرده‌اند و قرار بر آن گذاشته شده بود که پس از سفر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور ایران به عربستان سعودی، نشست‌های گفت‌‌‌وگو و تبادل دیدارهای ایران و بحرین آغاز شود.

 

پیش‌تر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره ازسرگیری روابط ایران و بحرین گفته بود: «دیپلماسی نتیجه خود را به خوبی نشان داده است. ازسرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان نشان دهنده مؤثر بودن و موفق بودن راهکار دیپلماتیک برای رفع سوء تفاهمات و گام گذاشتن در مسیر جدید برای توسعه مناسبات بر مبنای منافع و مصالح مشترک است».

 

وی تأکید کرد: «خوشبختانه بازخوردهای بسیار مثبتی که این توافق در زمینه‌های مختلف نشان داد و استقبال گسترده‌ای که تعداد قابل توجهی از کشورها در حوزه‌های مختلف جغرافیایی از جمله کشورهای منطقه نشان دادند، نشانگر این است که این تحول مهم دیپلماتیک می‌تواند آثار و پیامدهای مثبتی در مناسبات منطقه‌ای و کشورهای حاضر در این جغرافیا و از جمله بین ایران و دیگر کشورها بگذارد.»

 

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین گفت: «روابط ایران و بحرین از این قاعده مستثنی نیست، اراده سیاسی ایران با تأکید بر همسایه محوری و سیاست همسایگی و گسترش مناسبات با کشورهای همسایه و حوزه آسیا، دلیلی بر وجود اراده سیاسی مثبت ایران برای دستیابی به نتایج عملی در این مسیر است. خوشبختانه با فضای مثبتی که در منطقه شاهدیم، این تحول مثبت می‌تواند در ارتباط با دیگر کشورهای منطقه از جمله بحرین اتفاق بیفتد. باید به مسیر دیپلماسی اعتماد بیشتری کنیم و در این مسیر گام برداریم.»

 

از طرف دیگر، «عبدالنبی سلمان» معاون اول رئیس پارلمان بحرین نیز در همان برهه زمانی گفته بود که به‌زودی خطوط هوایی بحرین به ایران افتتاح خواهد شد./ فارس

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار