وقوع انفجار در اربیل در شمال عراق عراقچی: دکترین دفاعی ما روشن است؛ چشم در برابر چشم قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود جزئیات دیدار نتانیاهو و ترامپ هشدار منبع نظامی درباره تهدید ترامپ به زدن زیرساخت‌های ایران؛ زیرساخت‌ها، پل‌ها و تاسیسات انرژی آمریکا در منطقه هدف‌گیری می‌شود مواضع آمریکا در بحرین و اربیل هدف قرار گرفتند اعتراض ایران به رفتار نامتعارف دو دیپلمات فرانسوی اسرائیل: زهران ممدانی باید دستگیر شود خلیل الحیه جانشین یحیی السنوار به عنوان رئیس جدید حماس شد فرانسه پروازهایش به امارات و عربستان را تعلیق کرد وزیر خارجه انگلیس مشخص شد انفجار‌های بسیار شدید در بندر عقبه اردن تهدید ترامپ: ایران تاوان چند برابر خواهد داد سنتکام مدعی تغییر مسیر هفت کشتی تجاری به ایران شد آغاز سفر رسمی مومنی وزیر کشور به پاکستان ادعای پاریس: دو دیپلمات فرانسوی توسط نهاد‌های امنیتی ایران بازداشت شدند

حمایت چین از راه‌اندازی ائتلاف دریایی میان ایران و کشورهای منطقه

حمایت چین از راه‌اندازی ائتلاف دریایی میان ایران و کشورهای منطقه سخنگوی وزارت خارجه چین از راه‌اندازی ائتلاف دریایی میان ایران و کشورهای منطقه غرب آسیا حمایت کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 06
کد خبر: ۱۸۷۸۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، «وانگ ون‌بین»، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روزانه از راه‌اندازی ائتلاف دریایی میان ایران و سایر کشورهای منطقه استقبال کرد.

 

یک خبرنگار از وانگ پرسید: «گزارش‌ها حاکی است فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران گفته که کشور او به همراه عربستان، امارات و سایر کشورهای حاشیه خلیج [فارس] قصد دارند یک ائتلاف دریایی که هند و پاکستان را هم شامل می‌شود برای محافظت از ثبات منطقه راه‌اندازی کنند. آمریکا گفته چنین ائتلافی با منطق سازگار نیست. نظری دارید؟»

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین گفت: «حفظ صلح و ثبات منطقه خلیج [فارس] در خاورمیانه روی بهزیستی مردم آن منطقه اثر دارد و از اهمیت حیاتی در حفظ صلح جهانی، افزایش رشداقتصادی و حفظ ثبات در تأمین انرژی برخوردار است.»

 

وی اضافه کرد: «چین از حل و فصل مناقشات میان کشورهای منطقه و تقویت حسن همجواری و دوستی از طریق گفت‌وگو و رایزنی حمایت می‌کند. ما همچنین از اینکه کشورهای منطقه از طریق همبستگی به دنبال ثبات باشند و آینده‌شان را در دستان خودشان نگاه دارند حمایت می‌کنند.»

 

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «چین به عنوان یک دوست خوب برای کشورهای منطقه به ایفای نقش سازنده و مثبت در ترویج صلح و ثبات منطقه ادامه خواهد داد.»

 

دریادار شهرام ایرانی روز گذشته (شنبه) در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: «امروز کشورهای منطقه به این نقطه رسیده‌اند که اگر قرار است امنیتی در منطقه برقرار باشد حتماً با هم‌افزایی و همکاری یکدیگر قابل انجام و برقراری است.»

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به ائتلاف دریایی ایران، روسیه و چین بیان کرد: «این ائتلاف سه جانبه به همراه روسیه و چین که سالیانه رزمایش‌هایی را هم در قالب آن برگزار می‌کنیم در حال توسعه است. علاوه بر این، ائتلاف‌های منطقه‌ای در حال شکل‌گیری است.»

 

وی ادامه داد: «به زودی شاهد آن خواهیم بود که منطقه ما از هر نیروی غیر موجه عاری شده و مردم منطقه با استفاده از سربازهای خود در حوزه امنیتی خود مسلط باشند.»

 

دریادار ایرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام کشورها تقاضا دارند تا در اقدام اشتراکی منطقه‌ای به همراه ایران حاضر باشند، گفت: «ما پیش از این با عمان اقدام اشتراکی را داشتیم و اکنون عربستان این هدف‌گذاری را انجام داده و به آن ورود کرده است. امارات، قطر، بحرین، عراق، پاکستان و هند جزو این کشورها هستند.»

 

وی افزود: «تقریباً همه کشورهای حوزه شمال اقیانوس هند به این باور رسیده‌اند که باید در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرند و به صورت مشترک با هم‌افزایی قابل توجه امنیت را برقرار کنند.»

 

اظهارات دریادار ایرانی عصبانیت مقام‌های آمریکایی را به همراه داشته است. یک مقام آمریکایی چند روز پیش مدعی شده بود که تشکیل چنین ائتلافی با منطق جور نمی‌آید.

 

«تیم هاوکینس» سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا چند روز پیش گفت: ««اینکه ایران، عامل شماره یک بی‌ثباتی منطقه‌ای مدعی است که می‌خواهد برای حفاظت از آب‌هایی که خودش تهدید می‌کند، یک ائتلاف امنیتی دریایی تشکیل دهد، با عقل جور در نمی‌آید».

 

این مقام نظامی آمریکایی با این ادعا که ایران تنها در دو سال گذشته به ۱۵ کشتی تجاری با پرچم بین‌المللی حمله یا آن را توقیف کرده است، افزود: «اقدامات و عمل کردن مهم هستند و به همین دلیل است که ما با شرکای خود در حال تقویت دفاع از اطراف تنگه هرمز هستیم»./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار