فرزند آیت‌الله طالقانی درگذشت + عکس واکنش سخنگوی دولت به ادعا‌ها و شایعات درباره تغییرات کابینه قالیباف قانون موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را ابلاغ کرد تشییع پیکر مطهر ۲ شهید بسیجی در زابل ظریف بار دیگر استعفا داد بسته حمایتی دولت از صنایع برای جبران آثار ناشی از قطعی گاز و برق تصویب شد رحمت‌الله اکرمی سرپرست وزارت اقتصاد شد رهبر انقلاب: در زمینه عدالت اجتماعی مشکلاتی داریم که راه‌حل آن قرآن است پیام پزشکیان به سران و مردم کشور‌های اسلامی توییت معنادار صفحه رهبر انقلاب به زبان اوکراینی + عکس شهادت ۲ مامور راهنمایی و رانندگی در ریگان پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت برادر آیت‌الله نوری همدانی فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا: آسمان ایران برای متجاوزان دست نیافتنی است سردار تنگسیری: شناورهایمان توقیف شود شناورهایشان را توقیف می‌کنیم معاون وزیر کشور: با تجمعات غیرقانونی مخالفیم؛ چه از سوی مخالفان دولت، چه طرفداران آن

آیت الله رئیسی فردا برنامه هفتم را به مجلس می‌دهد

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه واقع‌بینانه تدوین شده و در آن مسئولیت و تکلیف یکایک دستگاه‌های اجرایی به‌طور شفاف مشخص گردیده که امکان فرافکنی برای هیچ دستگاهی وجود نداشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 10
کد خبر: ۱۸۸۴۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در برنامه «جوان ایرانی» رادیو جوان طی سخنانی درباره رویکردهای برنامه هفتم توسعه و تفاوت آن با برنامه‌های گذشته گفت: دولت مردمی پیش از تدوین برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، آسیب‌شناسی جامعی از 6 برنامه قبلی و دلایل و موانع عدم تحقق بخش‌هایی از اهداف ترسیم شده را به دقت احصاء کرده است؛ لذا در اولین اقدام برای اجرای دقیق برنامه هفتم توسعه، سند پشتیبان تنظیم کرده که در آن وضع موجود ترسیم و تحلیل شده و چالش‌های اصلی، اهداف کمی و راهبردها و برنامه‌های اجرایی و مسئولیت دستگاه‌های اجرایی به طور شفاف و روشن مشخص شده است.

 

وی اضافه کرد: در موضوع مهار پایدار تورم دقیقا مشخص شده که مثلا بانک مرکزی چه اختیاراتی دارد، چه مداخله‌های ارزی و ریالی در بازارهای ارز و طلا می‌تواند انجام دهد؛ ضمن اینکه باید درخصوص اختیارات و تکالیفی که برعهده دارد، پاسخگو باشد، لذا دستگاه‌ها مجالی برای فرافکنی نخواهند داشت.

 

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره به توجه دولت به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درخصوص مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: مهم‌ترین مسائل کشور در برنامه هفتم توسعه در 7 بخش اقتصاد (رشد اقتصادی و اشتغال،اصلاح ساختار بودجه، مهار تورم و صندوق‌های بازنشستگی)، مسائل زیربنایی (مسکن، انرژی، حکمرانی آب، امنیت غذایی، تجارت و ترانزیت...) موضوعات فرهنگی و اجتماعی (جمعیت و خانواده، سبک زندگی، نظام سلامت، صنعت گردشگری..)؛ علم و فناوری و آموزشی؛ سیاست خارجی؛ دفاعی و امنیتی و اداری؛ حقوقی و قضایی در جلسات متعدد و طولانی مدت هیئت دولت و کارگروه‌ها به‌طور واقع‌بینانه و با همه‌جانبه‌نگری مورد بحث و بررسی قرار گرفته و این توجه وجود داشته که صرفاً مطالب زیبایی نوشته نشود که قابلیت اجرا نداشته باشد.

 

حسینی با بیان اینکه قرار است لایحه برنامه هفتم توسعه در هفته جاری به مجلس تقدیم شود، درباره اهداف این برنامه اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین ضعف‌های کشور در یک دهه گذشته رشد ناچیز اقتصادی بوده که آثار و تبعات منفی فراوانی در حوزه اقتصاد و معیشت مردم داشته است لذا اصلی‌ترین هدف برنامه هفتم رشد اقتصادی 8 درصدی است و در آن سهم بخش‌های مختلف از جمله نفت، کشاورزی، صنعت، معدن، ساختمان، حمل و نقل، ارتباطات و انرژی کاملا مشخص شده است؛ در این برنامه همچنین رشد اشتغال 3/9 درصد سالانه معادل یک میلیون شغل هدف‌گذاری شده و برای کنترل رشد نقدینگی، متوسط 20/4 درصد و در پایان برنامه 13/8 درصد پیش بینی شده است؛ همچنین در این برنامه رشد صادرات غیرنفتی و رشد تملک دارایی سرمایه‌ای مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی درباره ضمانت اجرایی لایحه برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: اولین مطالبه‌کننده و ناظر اجرای برنامه، خود دولت و شخص رئیس‌جمهور است و آیت‌الله رئیسی با روحیه‌ای که دارد مرتباً در جلسات دولت تکلیف دستگاه‌های مختلف را با جدیت یادآوری و پیگیر انجام ماموریت دستگاه‌ها است، ضمن اینکه مجلس شورای اسلامی که تصویب‌کننده برنامه هست به‌عنوان دستگاه نظارتی با برخورداری از ابزارهای قانونی سوال، تذکر، تحقیق و تفحص و استیضاح و نیز سازمان بازرسی کشور به وظایف خود عمل می‌کنند لذا ضمانت اجرایی خوبی برای تحقق برنامه‌ها وجود دارد.

 

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره به عملگرا بودن دولت و کارنامه 21 ماهه دولت که نشانگر اجرایی کردن برنامه‌ها و وعده‌هاست اظهار امیدواری کرد که عملیاتی شدن برنامه هفتم گام بلندی در جهت خدمت به مردم و پیشرفت کشور باشد.

 

 برنامه توسعه هفتم فردا توسط آیت‌الله رئیسی به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد./ تسنیم

ارسال نظر