به گزارش راهبرد معاصر؛ گوجهفرنگی آنتیاکسیدان ارزشمندی با نام لیکوپن دارد که دریافت آن به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند. جالب است بدانید که جذب لیکوپن از طریق مصرف گوجهفرنگی پخته یا مصرف گوجهفرنگی همراه با یک منبع غذایی حاوی چربی افزایش پیدا میکند.
علاوه بر لیکوپن موجود در گوجهفرنگی، ترکیب ارزشمند دیگری با نام پتاسیم هم در آن وجود دارد و به همین دلیل هم متخصصان تغذیه گوجهفرنگی را جزو بهترین خوراکیها برای حفظ سلامت قلب دستهبندی میکنند. دریافت پتاسیم کافی در طول روز به تنظیم فشار خون، کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی یا بیماریهای قلبیـعروقی کمک میکند. از اینرو، افرادی که در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند، میتوانند روزانه یک تا ۲ عدد گوجهفرنگی را بهمنظور حفظ سلامت سیستم قلبیـعروقی به رژیم غذایی خودشان اضافه کنند.
گوجهفرنگی سرشار از نوع خاصی از آنتیاکسیدانها با نام «کاروتنوئید» است. تحقیقات فراوانی ثابت کردهاند که دریافت کاروتنوئیدها در روزهای گرم و آفتابی سال از پوست شما در برابر آسیبهای ناشی از نور خورشید محافظت میکند. مطالعات فراوانی ثابت کردهاند که مصرف روزانه و منظم گوجهفرنگی در تابستان باعث پیشگیری از آفتابسوختگی پوست و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به تومورهای پوستی ناشی از پرتوهای فرابنفش خورشیدی از نوع UVB میشود.
نتیجه مطالعه گستردهای که در سال ۲۰۱۳ در آمریکا منتشر شد، ثابت کرد که سالمندانی که حداقل در طول هر هفته بین ۲ تا ۶ عدد گوجهفرنگی مصرف میکنند، حدود ۴۶ درصد کمتر از سالمندانی که علاقهای به مصرف گوجهفرنگی ندارند، در معرض خطر ابتلا به افسردگی خفیف تا شدید قرار میگیرند. محققان بر این باورند که به احتمال زیاد، لیکوپن موجود در گوجهفرنگی میتواند باعث بهبود خلقوخو شود.
گوجهفرنگی میتواند ماده غذایی ارزشمندی برای بیماران مبتلا به کمخونی هم باشد. ویتامین C موجود در گوجهفرنگی به افزایش جذب آهن غذا کمک میکند. زمانی که جذب آهن مواد غذایی توسط بدن افزایش پیدا میکند، هموگلوبین و میوگلوبین بیشتری در بدن ساخته میشود و درنتیجه اکسیژنرسانی به تمامی سلولهای بدن با سرعت و کیفیت بیشتری انجام میگیرد. بهتر است بدانید که تقریبا هر یک لیوان گوجهفرنگی حدود ۲۷ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. / بهداشت نیوز