بحران دسترسی به انسولین / رنج مداوم بیماران دیابتی خدائیان: مردم باید از اطلاعات دستگاه‌ها مطلع شوند وضعیت ترافیک و شرایط جوی محورهای کشور پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ ‌آزادی موقت متهم پرونده موبایل موسوی با وثیقه سنگین هشدار هلال‌احمر درباره سیلاب در شمال کشور/ امدادگران به حالت آماده‌باش درآمدند جزئیات پرداخت ۴۳ همت از مطالبات بیمارستان‌های دولتی سال ۱۴۰۵ چند روز تعطیل رسمی دارد؟ وکیل: حکم اعدام «شریفه محمدی»، فعال کارگری، با تصمیم رئیس قوه قضائیه به سی سال حبس تبدیل شد توقیف محموله قاچاق دام آلوده در مازندران تصویب روز ملی هوا فضا و روز جزایر سه گانه خلیج فارس در تقویم رسمی کشور جزئیات تیراندازی پلیس در منطقه سوهانک تهران / دستگیری و زخمی شدن چند نفر / اعتراض دانشجویان به جولان اراذل و اوباش در محدوده دانشگاه آزاد اعلام محدودیت‌های ترافیکی از ۷ تا ۱۰ آبان در برخی از جاده‌های کشور این ربات انسان‌نما اتاق را مرتب و لباس‌ها را تا می‌کند جاده چالوس یکطرفه شد/ محدودیت‌های جدید اعلام شد اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه منتشرکننده ادعا‌های فائزه هاشمی هشدار دادگستری تهران درباره مراکز غیرمجاز خدمات زیبایی

کمبودهای دارویی در کشور ۳ رقمی شد

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: درحال حاضر کمبود‌های دارویی در کشور سه رقمی شده است و به دلیل اختلاف آمار کمبودها بین بخش دولتی و خصوصی نمی‌توان عدد خاصی را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 11
کد خبر: ۱۸۸۶۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن دارؤسازان ایران درخصوص آخرین وضعیت بازار دارویی کشور توضیح داد: طرح دارویار از ماه آتی یکساله خواهد شد، ما دو انتظار از طرح دارویار داشتیم اول اینکه افزایش پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا نکند که این موضوع تا حدی اتفاق افتاد.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر مردم می‌توانند با نسخه پزشک دارو را با قیمت مناسب‌تری تهیه کنند. افزایش قیمت دارو به صورت سالانه و بر اساس تورم بوده است. در برخی اقلام دارویی نیز کمبود‌هایی وجود دارد که‌امیدواریم به مرور زمان برطرف شود.

 

فاطمی با بیان اینکه بودجه دارویار باید در نیمه دوم سال محقق شود اظهار داشت: بیشترین مصرف دارو در نیمه دوم سال هست و در این نیمه میزان مصرف دارو‌ها خصوصاً آنتی بیوتیک افزایش پیدا می‌کند.

 

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران اظهار داشت: از زمان دقیق پرداخت اعتبارات به سازمان غذا و دارو اطلاعی ندارم اما تدارک خرید و تأمین دارو باید از اکنون انجام شود.

 

وی درخصوص کمبود دارو در کشور گفت: درحال حاضر کمبود‌های دارویی در کشور سه رقمی شده است و به دلیل اختلاف آمار کمبودها بین بخش دولتی و خصوصی نمی‌توان عدد خاصی را اعلام کرد.

 

فاطمی با بیان اینکه بسیاری از دارو‌های عمومی در کشورمان تولید می شود گفت: دارو‌های بیماران خاص نیازمند فناوری خاصی است و تولید آن‌ها در دنیا نیز کم است که معمولاً در این دارو‌ها کمبود رخ می‌دهد اما بخشی از این دارو‌ها در ایران تولید می شود و این موضوع به این معنی نیست که بی نیاز از واردات دارو هستیم.

 

وی افزود: در بازار رقابتی کیفیت همه دارو‌ها افزایش پیدا می‌کند، لذا واردات دارو از برند‌های مختلف باید در دستور کار قرار داشته باشد. وضعیت کمبود سرم به صورت نسبی رفع شده است اما بخش عمده سرم‌های مصرفی در کشور ما وارداتی است، علت اصلی این کمبود‌های بی‌سابقه در کشور این است که سرمایه‌گذاری در داروسازی کشور ما علی رغم افزایش مصرف و جمعیت به خوبی صورت نگرفته است و قیمتگذاری دستوری دولت نیز باعث شده است برخی از شرکت‌ها زیان ده شوند همچنین برخی مشکلات در زمینه تأمین ارز باعث شده است تا هلدینگ‌ها رغبت لازم را برای فعالیت در ایران نداشته باشند به همین دلیل در کشور‌های همسایه سرمایه‌گذاری می‌کنند.

 

وی با اشاره به اینکه نباید عرصه در داخل کشور تنگ باشد تا سرمایه‌گذاری از کشور خارج نشود اظهار داشت: باید در این زمینه ریشه‌یابی اصولی صورت گیرد و اعتباارت لازم و ایجاد تسهیلات برای افزایش تولید و گسترش تولید در ایران صورت گیرد./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار