چرا قیمت دلار در کانال ۱۱.۰۰۰ تومان مانده است؟-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

چرا قیمت دلار در کانال ۱۱.۰۰۰ تومان مانده است؟

قیمت دلار در کانال یازده هزار تومان ماندگار شده است، نوسان محدود قیمت‌ها در این کانال، احتمال تداوم عقب نشینی گام به گام دلار را تقویت کرده است اما دلیل این ریزش چیست؟
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 10
کد خبر: ۱۸۸۸۷

به گزارش راهبرد معاصر ، فعالان بازار ارز معتقدند این روزها تقاضا به کف رسیده است، کمتر کسی برای خرید و فروش اسکناس دلار به سبزه میدان و فردوسی مراجعه می کند و تقاضای پایین ، مهار قیمت دلار را ممکن کرده است.

 

سال گذشته، همین روزها، بازار ارز با تب و تابی قابل توجه روبرو بود. سرمایه گذاران ارزی به دنبال تبدیل ریال به دلار، تقاضای ارز را با افزایش قابل توجه مواجه کرده بودند، حالا از پس یک سال،آنها که ارز خریدند، سود بالایی در جیب‌های خود جای نداده‌اند چرا که قیمت ارز افزایش چندانی را نسبت به مرداد ماه گذشته، در میانه تابستان جرای شاهد نیست.

عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ، دلیل مهم مهار قیمت ارز را سیاست‌های در دست اجرا از سوی سیاستگذار ارزی یعنی بانک مرکزی می داند و در توضیح این مطلب می‌گوید: نمی‌توان تنها با توجه به یک بخش، دلیل کاهش را اعلام کرد .

 

وی ادامه داد: هر چند مدیریت تقاضا بر کاهش قیمت ها در بازار تاثیرگذار است اما اتفاقات دیگری نیز در این تداوم ریزش ها موثر بوده‌اند.

 

آرگون ادامه داد: مدیریت تقاضا تنها به کاهش قیمت یا مهار تقاضای واردات باز نمی گردد، بلکه با بهبود وضعیت اقتصادی و تخلیه فشار تورمی، خود به خود افرادی که به دنبال تبدیل سرمایه‌ایشان به ارز بودند یا به عبارت دیگر در بازار ارز سرمایه گذاری می‌کردند، از بازار خارج شده اند. وی ادامه داد: خروج این افراد ، وقتی رخ می دهد که نوسانات قیمتی مهار می‌شود و افراد به این نتیجه می رسند که دیگر سودی در این بازار برایشان متصور نخواهد بود.

 

هیجانات تورمی فروکش کرد

وی به فروکش کردن هیجانات تورمی نیز اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که تب ایجاد شده در اقتصاد ناشی از ترس از تبعات تحریمهای پیش رو بود اما در حال حاضر اقتصاد ایران زیر فشار حداکثری تحریم‌ها قرار دارد و دیگر فشار جدیدی از بابت تحریم نمی‌تواند به این اقتصاد وارد شود .

 

وی گفت: وقتی فشار به حداکثر می‌رسد، تخلیه فشار نیز آغاز می‌شود چون به هر حال واقعیات اقتصادی خود را نشان می‌دهد و اقتصاد شروع به هماهنگ کردن خود با شرایط موجود می‌نماید.

 

وی تخلیه فشار تورمی گفت: این اتفاق، به کمرنگ شدن نقش واسطه‌ها در بازار ارز منجر شد، کسانی که با سفته بازی قیمت را بالا می بردند وقتی مشتری ندارند، طبیعتا نمی‌توانند بر روند قیمت‌ها اثر بگذارند.

وی گفت: در عین حال باید توجه کرد اهرم های نظارتی بانک مرکزی برای پیشگیری از معاملات صوری و سفته بازی در این حوزه کارایی لازم را داشته است.

 

قیمت ارز بدون نفت چقدر است؟

وی در پاسخ به این سئوال که قیمت واقعی ارز در ایران بدون فروش نفت، چقدر است؟ گفت: قیمت واقعی ارز ، با لحاظ نشدن صادرات نفت کمتر از این‌هاست، قیمت کنونی بازار قیمت ارز بدون نفت نیست، قیمت ارزی است که در فشار شدید تحریم بانکی، حمل و نقل، و ... تعیین شده است و با بهبود شرایط تحریمی ، حتی بدون صادرات نفت، دلار در ایران بسیار ارزان تر خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: در این مرحله لازم است بانک مرکزی مدیریت نوسانات ارزی را در دستور کار قرار بدهد تا بتواند کاری را پیش ببرد.

وی با اشاره به اینکه فعلا تحریم دیگر محرک تورم نیست، گفت: در این فضا لازم است که حتما دولت راهکارهای درستی را برای جبران کاهش کسری بودجه در دستور کار قرار دهد والا با چاپ اسکناس بی‌پشتوانه یا انتخاب راه‌های ناصواب بار دیگر تورم در کشور روندی افزایشی را تجربه خواهد کرد.

 

به گفته وی حمایت از صادرات و صادرکنندگان واقعی،گسترش پایه‌های مالیاتی و پیشگیری از فرار مالیاتی و همچنین تقویت نظارت بر روند هزینه کرد بودجه را مهمترین راهکارها برای جبران کسری بودجه دانست.

ارسال نظر