واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

شرط گذاری زلنسکی برای مذاکره با روسیه

رئیس جمهور اوکراین در نشست خبری مذاکره با روسیه را به خروج این کشور از اراضی تصرف شده اوکراین مشروط کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۲ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 18
کد خبر: ۱۸۹۸۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس جمهور اوکراین پس از دیدار با هیاتی از سران کشورهای آفریقایی در پایتخت اوکراین گفت که مذاکره با روسیه پس از خروج از اراضی تصرف شده این کشور امکان پذیراست.

 

خبرگزاری ژاپنی «نیکی» روز شنبه گزارش کرد که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین پس از دیدار با سران آفریقایی در شهر «کی‌یف» پایتخت اوکراین در نشست خبری گفت: «مذاکرات صلح با روسیه تنها پس از خروج این کشور از اراضی اشغالی اوکراین امکان‌پذیر خواهد بود.»

 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد. روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک «لوهانسک» و «دونتسک» اعلام کرده است. دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.

 

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

 

زلنسکی در این نشست خبری اظهار داشت که نمی‌داند دیدار سران آفریقایی با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، چه دستاوردی دارد. او گفت: «این تصمیم آنهاست، چقدر منطقی است، واقعا نمی‌‌دانم.»

 

اعضای هیات آفریقایی پس از دیدار با زلنسکی عازم روسیه شده و با رئیس جمهور روسیه دیدار کردند. این دیدار در کاخ «کنستانتینوفسکی» در «سن‌پترزبورگ» برگزار شد و دو طرف درباره ابتکار آفریقا برای حل و فصل دیپلماتیک بحران اوکراین بحث کردند.

 

پوتین در این دیدار گفت تلاش داریم تا روابط را با کشورهای آفریقایی بر اساس عدم مداخله در امور دیگران تقویت کنیم. وی با اشاره به موضوع اوکراین و توافق غلات، گفت که توسعه روابط با آفریقا، برای روسیه در اولویت قرار دارد.

 

رئیس جمهور روسیه با استقبال از موضع متوازن آفریقا در خصوص بحران اوکراین گفت که مسکو آماده گفت‌وگو برای حل بحران اوکراین است.وی ادامه داد: «مشکلات در اوکراین پس از کودتای خونبار نامشروع سال ۲۰۱۴ که مورد حمایت غرب بود، بوجود آمد»./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار