العربی‌الجدید: ایران با زبان متناسب به تمام بند‌های نامه ترامپ پاسخ داده است گرینلند دولت جدید تشکیل داد سازمان ملل: همه چیز در غزه از جمله زندگی رو به پایان است افزایش شمار قربانیان زلزله میانمار به ۷۰۰ تن تعیین شیخ «اسامه الرفاعی» به سمت مفتی کل سوریه پاسخ رئیس جمهور لبنان به زمان ازسرگیری پرواز‌ها از ایران ترامپ: ترجیح می‌دهم با ایران به توافق برسم گزارش مرکز لرزه‌نگاری آمریکا از زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری میانمار + عکس ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی جدیدترین آمار از زلزله امروز میانمار تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله زینب نصرالله: لبنان هرگز اسرائیلی نخواهد شد مقدم‌فر: آمریکا خطا کند با پاسخ‌های شگفت‌انگیزی مواجه می‌شود علت انتخاب عمان برای پاسخ به آمریکا از زبان عراقچی عراقچی: هیچکدام از مواردی که از نامه ترامپ منتشر شده است را تایید نمی‌کنیم + فیلم پنتاگون: در جنگ احتمالی با چین، پایگاه گوام در مراحل نخست ویران می‌شود

روسیه: شانسی برای تمدید توافق غلات وجود ندارد

روسیه مجددا تاکید کرد، شانسی برای تمدید توافق غلات دریای سیاه که صادرات غلات از بنادر اوکراین را به صورت ایمن فراهم می‌کند متصور نیست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 18
کد خبر: ۱۸۹۸۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین در مصاحبه‌ای روز شنبه بیان کرد، روسیه شاهد هیچ گونه شانسی برای تمدید توافق مربوط به صادرات غلات از بنادر اوکراین نیست.

 

سخنگوی کرملین در مصاحبه با رسانه روسی «ایزوستیا» که بخش هایی از آن را در کانال خود در پیام رسان تلگرام منتشر کرد گفت: «به سختی می‌توان تصمیم نهایی درباره این توافق را پیش‌بینی کرد اما می‌توانم با ارزیابی وضعیت موجود بگویم که این توافق شانسی برای تمدید ندارد.»

 

روز شنبه هیاتی آفریقایی متشکل از رهبران آفریقای جنوبی، سنگال، مصر، زامبیا، اوگاندا، جمهوری کنگو و جزایر کومور به دیدار ولادیمیر پوتین در کاخ «کنستانتینوفسکی» در شهر سن پترزبورگ رفتند.

 

رئیس جمهور روسیه در این دیدار با اشاره به موضوع اوکراین و توافق غلات، گفت که توسعه روابط با آفریقا، برای روسیه در اولویت قرار دارد.

 

وی ادامه داد: «مشکلات در اوکراین پس از کودتای خونبار نامشروع سال 2014 که مورد حمایت غرب بود، بوجود آمد.»

 

پوتین گفت: مقامات کنونی در کی‌یف ما را فریب داده و عدم پایبندی خود به توافقات مینسک را اعلام کردند و این حق روسیه است که اراضی که از اوکراین بازپس گرفته را برسمیت بشناسد.

 

پوتین همچنین تاکید کرد که بحران در بازار جهانی غذا در نتیجه بحران در اوکراین نبوده و ذخایر غلات اوکراین کمکی به حل بحران جهانی غذا نخواهد کرد.

 

روسیه ماه گذشته میلادی با تمدید دو ماهه توافق غلات دریای سیاه موافقت کرد اما هشدار داد، در صورتی که بر سر رفع موانع برای صادرات کود و غلات روسیه توافقی حاصل نشود این ابتکار عمل متوقف خواهد شد.

 

ماه ژوئیه گذشته سازمان ملل و ترکیه میانجی منعقد شدن ابتکار عمل غلات دریای سیاه بین مسکو و کی‌یف شدند.

 

روز جمعه نیز چند مقام ارشد روس گفتند امکان تمدید توافق غلات دریای سیاه تحت شرایط فعلی وجود ندارد اما مسکو در تلاش است جلوی دچار شدن کشورهای فقیرتر به کمبود مواد غذایی به هنگام پایان یافتن اجرای این توافق را بگیرد.

 

«والنتینا ماتوینکو»، رئیس مجلس علیای پارلمان روسیه به خبرگزاری «اینترفاکس» گفت: «من معتقدم تحت شرایط فعلی به روزرسانی کردن این توافق غیرممکن است. همچنین معتقدم تمدید آن نیز غیرممکن است چون صبر ما و تمایلمان برای اجرای آن به پایان رسیده است.»

 

«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز جمعه توافق غلات دریای سیاه را ناکارآمد و تمدید آن را بعید دانست./ فارس

ارسال نظر