بلینکن وارد پکن شد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

بلینکن وارد پکن شد

وزیر خارجه آمریکا در میانه سردی روابط دوجانبه و سفری که تحلیلگران امیدی به تأثیر آن بر روابط دو کشور ندارند، برای گفت‌وگو با مقامات چینی وارد پکن شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 18
کد خبر: ۱۸۹۸۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا امروز (یکشنبه، ۱۸ ژوئن) در میانه سردی روابط دوجانبه و چشم‌اندازه تیره برای هر گونه پیشرفت در فهرست طولانی اختلافات بین دو اقتصاد بزرگ جهان، وارد پکن شد. سفر او اولین سفر یک وزیر خارجه آمریکا به چین در پنج سال گذشته است.

 

او قرار بود در ماه فوریه به چین سفر کند اما ماجرای پرواز بالونی بر فراز آمریکا که واشنگتن ادعا می‌کند بالون جاسوسی چین بوده، این سفر را به تعویق انداخت. بلینکن همچنین بالاترین مقام دولتی آمریکا از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ است که به چین سفر کرده است.

 

به نوشته رویترز، او در جریان سفرش تا روز دوشنبه قرار است با «کین گانگ» همتای چینی و «وانگ یی» دیپلمات ارشد چین و احتمالاً «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور این کشور در تلاش برای ایجاد کانال‌های ارتباطی باز و مداوم برای اطمینان از این که رقابت استراتژیک دو کشور به درگیری منجر نمی‌شود، دیدار کند.

 

همچنین این انتظار وجود دارد که سفر امروز بلینکن به چین، راه را برای نشست‌های دوجانبه بیشتر در ماه‌های آتی، از جمله سفر احتمالی وزرای خزانه‌داری و بازرگانی آمریکا به چین هموار کند. رایزنی‌های وزیر خارجه آمریکا در پکن همچنین می‌تواند زمینه را برای دیدارهای شی و بایدن در نشست‌های چندجانبه سران در اواخر سال ایجاد کند.

 

رئیس‌جمهور آمریکا شنبه ابراز امیدواری کرد بتواند در چندماه آینده با همتای چینی دیدار کند. چین و آمریکا بر سر طیفی وسیعی از مسائل از تجارت تا مسائل حاکمیتی چین اختلاف‌نظر دارند. کمک‌های نظامی آمریکا به تایوان که چین آن را متعلق به خود می‌داند، این نگرانی را ایجاد کرده که ممکن است کار پکن و واشنگتن به درگیری نظامی بر سر این جزیره بکشد.

 

آنتونی بلینکن در یک کنفرانس مطبوعاتی قبل از این سفر در روز جمعه گفت سفر او سه هدف اصلی را دنبال می‌کند: ایجاد سازوکارهایی برای مدیریت بحران، پیشبرد منافع آمریکا و متحدانش و گفت‌وگوی مستقیم درباره نگرانی‌های مربوطه و بررسی زمینه‌های همکاری بالقوه.

 

یک مقام آمریکایی گفت افزایش پروازهای تجاری بین دو کشور، در بین موضوعاتی است که احتمالاً مطرح شود، گرچه احتمال پیشرفت در این موضوع را پیش‌بینی نکرد. مقام‌های آمریکایی همچنین در اظهارنظرهای قبل از این سفر احتمال هر گونه پیشرفت در موضوعات مورد اختلاف در نتیجه این سفر را کم دانستند.

 

چین هم در آستانه سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن که بسیاری از تحلیلگران امیدی به تأثیر آن بر روابط دو کشور ندارند، درباره دخالت در امور داخلی خود به واشنگتن هشدار داد. وزارت امور خارجه چین جمعه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: پکن و واشنگتن باید به احترام متقابل و همزیستی مسالمت‌آمیز پایبند باشند و رقابت خصمانه برای هر دو طرف زیان‌بار است.

 

پکن ضمن تاکید بر لزوم توقف تضعیف حاکمیت، امنیت و منافع توسعه‌ای چین توسط آمریکا به‌ بهانه رقابت، افزود: واشنگتن پکن را رقیب اصلی و مهمترین چالش ژئوپلیتیکی خود می‌داند و این یک خطای جدی در ارزیابی‌های آن‌ها است.

 

پیش از آن نیز کین گانگ وزیر خارجه چین در تماس تلفنی با همتای آمریکایی، از ایالات متحده خواسته بود از مداخله در امور پکن و آسیب زدن به امنیت و منافع آن دست بکشد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار