غذاهایی که باتری قلب‌ را خالی می‌کند-راهبرد معاصر
تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی اعلام جزئیات تازه درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان وقتی پوست موز تبدیل به انرژی پاک می‌شود نورالینک برای آزمایش انسانی تراشه‌های مغزی خود در کانادا مجوز دریافت کرد بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل ماجرای خودکشی دانشجوی دختر دانشگاه رازی چه بود؟  انتقال زباله‌های ساری به تهران صحت دارد؟ اعلام جرم سازمان بازرسی تهران علیه تعاونی‌های بدقول مسکن مهر معاون قوه قضاییه: سرقت به عنوان اولین جرم کشور شناسایی شده است هشدار آرایشگران درباره افزایش موارد قارچ پوستی ناشی از کوتاهی مو با ابزار‌های غیربهداشتی پنجشنبه‌ها برای بانوان کارمند این استان تعطیل اعلام شد+ جزئیات آخرین خبر از انتصابات در وزارت آموزش و پرورش هشدار نارنجی هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق در ۲۴ استان / احتمال آبگرفتگی معابر بیمه تکمیلی بازنشستگان برقرار شد بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود

غذاهایی که باتری قلب‌ را خالی می‌کند

فوق تخصص بیماری‌های قلبی گفت: چربی‌های جامد و اشباع شده که در مواد غذایی همچون پیتزا، سوسیس، کالباس، پفک و غذاهای سرخ‌کردنی وجود دارد، می‌تواند عامل مهمی در تنگی عروق کرونر و افزایش تری‌گلیسرید خون شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 19
کد خبر: ۱۹۰۱۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، مجید ملکی، فوق تخصص بیماری‌های قلبی و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران درباره مهمترین اقدامات برای تأمین سلامت قلب بیان داشت: یکسری عوامل در بیماری‌های قلبی قابل اصلاح نیست، مثلا داشتن سن بالا، به طوری که هر چه سن بالاتر می‌رود احتمال تنگی عروق کرونر بیشتر می‌شود، یا جنسیت افراد به طوری که در زنان بیماری‌های قلبی شیوع کمتری دارد. همچنین گروه خونی افراد به طوری که در گروه خونی A بیماری قلبی بیشتر است.

 

وی با اشاره به تیپ‌های شخصیتی که در آن بیماری‌های قلبی بیشتر است، خاطرنشان کرد: شخصیت‌های جاه‌طلب، وسواسی، مسئولیت‌پذیر و افرادی که دوست دارند همه کارها به خوبی انجام شود، ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها بیشتر است. البته یکسری فاکتورها نیز در پیشگیری از بیماری‌های قلبی قابل اصلاح است که می‌توان به مواردی همچون کنترل فشار خون اشاره کرد؛ مثلاً فردی که به سکته‌های قلبی و تنگی عروق کرونر مبتلا می‌شود اگر زمینه فشار خون داشته باشد و آن را کنترل کند، قطعا شیوع بیماری قلبی در چنین افرادی کاهش پیدا می‌کند؛ چون فشار خون منجر به سکته‌های قلبی، خونریزی مغزی و عوارض کلیوی می‌شود.

 

فوق تخصص بیماری‌های قلبی و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران تصریح کرد: نصف افرادی که فشار خون آنها بالاست از بیماری خود باخبر نیستند؛ ضمن اینکه نصف افرادی که از فشار خون خود باخبر هستند نیز آن را به خوبی کنترل نمی‌کنند.

 

ملکی اضافه کرد: موضوع دیگری که در پیشگیری از بیماری‌های قلبی بسیار اهمیت دارد عادات غذایی است؛ مثلا استعمال دخانیات و سیگار باعث بروز تنگی عروق کرونر و سکته‌های مغزی می‌شود؛ به طوری که در سیگار 100 نوع سم وجود دارد و افرادی که در کنار فرد سیگاری هستند نیز در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

 

وی با اشاره به نقش چربی‌های در ابتلا به بیماری‌های قلبی، ابراز کرد: چربی‌های جامد و اشباع شده که در مواد غذایی همچون پیتزا، سوسیس، کالباس، پفک و غذاهای سرخ‌کردنی وجود دارد می‌تواند عامل مهمی در تنگی عروق کرونر و افزایش تری‌گلیسرید خون شود. بنابراین این افزایش تری‌گلیسیرید باید با مصرف دارو کنترل شود.

 

ملکی با اشاره به عوامل مؤثر در تأمین سلامت فرد، افزود: کنار گذاشتن عادات غذایی نامناسب، داشتن تحرک فیزیکی به طوری که هفته‌ای سه روز و هربار 40 دقیقه پیاده‌روی داشتن و همچنین پرهیز از استعمال سیگار، در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی مؤثر است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده