به گزارش راهبرد معاصر، مصطفی جمالی،مدیر عامل سازمان انتقال خون در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه همه استانها غربالگری خون را انجام می دهند،گفت: همه مراکز انتقال خون در سال جاری به دستگاههای اتوماسیون تعیین گروه خونی مجهز می شوند.
وی ادامه داد: تا پایان سال جاری در تمام مراکز استان به آزمایش غربالگری خون مجهز می شوند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون اضافه کرد:نیم درصد افرادی که خون اهدا می کنند ممکن است در خون آنها آنتی بادی وجود داشته باشد.
جمالی با اشاره به سیستم Ngs،افزود:تلاش داریم بانک اطلاعاتی مربوط به افراد نیاز به سلولهای بنیادی را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به شاخص های انتقال خون،گفت: ذخایر خونی مطلوب بوده و ذخایر خون از چهار روز به ۸ روز رسیده و اکنون هیچ بیماری دچار کمبود خون و فرآورده خونی نیست.
مدیر عامل انتقال خون ایران با بیان اینکه طی دوسه سال آینده عمده دستگاههای انتقال خون در کشور ساخته خواهد شد،گفت:یکسری داروهای مهم از پلاسما تهیه می شود. پالایشگاهها این داروها را از پلاسما جدا می کند؛ضمن اینکه پالایشگاه شرکت پالایش خون طی دو ماه آینده افتتاح شود.
جمالی بیان داشت: پلاسمایی داریم که سازمان انتقال خون تولید می کند که سالانه ۱۸۰ هزار لیتر است و قرار است این میزان را تا ۲۰ درصد افزایش دهیم.
مدیرعامل انتقال خون خاطرنشان کرد: می توانیم این میزان را به یک میلیون لیتر برسانیم.برخی شرکت های خصوصی مراقبت خوبی از پلاسما ندارند؛اعتقاد دارم بحث پرداخت مالی به اهدا کننده پلاسما حذف شود و این رابطه مالی خطرناک است.
جمالی متذکر شد: بخش خصوصی از تهیه پلاسما سود هنگفتی دارد اما بعد از گذشت چند سال نتوانستند پالایشگاه ایجاد کند.ما حاضریم تعهد کنیم میزان پلاسمایی مورد نیاز را تامین کنیم و بخش خصوصی پالایشگاه ایجاد کند.
جمالی در پاسخ به پرسش فارس درباره انجام آزمایشات ژنتیکی روی خون های اهدایی،گفت:ما فقط بیماری های اچ آی وی و هپاتیت را در غربالگری تشخیص می دهیم و درخصوص بیماری های ژنتیکی دیگر غربالگری انجام نمی دهیم.
وی درباره برنامه هفتم توسعه و ارتباط با انتقال خون،افزود:ما برای انجام آزمایش نت درخواست دادیم تا این کار را برعهده سازمان قرار دهند.
جمالی با اشاره به کم بودن میزان اهدای خون توسط بانوان،بیان داشت:این میزان زیر ۵ درصد است؛ در حالی که میزان اهدای خون در زنان در دنیا ۲۰ تا ۳۰ درصد است.
مدیر عامل انتقال خون ایران با ابراز نگرانی از پایین بودن اهدای خون توسط جوانان،تصریح کرد: به صورت ۱۰۰ درصد اهدای خون داوطلبانه داریم.
وی با بیان اینکه پالایشگاه خون در سال ۹۳ به بخش خصوصی واگذار شد،گفت:این پرونده در مرحله رسیدگی است و قرار است تا فردا این پالایشگاه افتتاح شود اما اگر ۱۵۰ هزار لیتر تهیه شد از جهت ما قابل قبول است ودر غیر این صورت مورد قبول ما نیست.
جمالی با اشاره به برنامه توسعه مراکز اهدای خون،گفت: در پرند در حال ساخت مرکز ذخیره خونی مانند تهران هستیم.
وی با اشاره به کمک ۴۵۰ میلیارد تومانی خیرین در مشارکت اجتماعی در انتقال خون،ابراز کرد:با ورود مشارکت خیرین اتفاقات خوبی در انتقال خون خواهد افتاد.
مدیر عامل انتقال خون با بیان اینکه از هر سه نفر در طول حیات یک نفر به خون و فرآورده های خونی احتیاج پیدا می کند،متذکر شد:باید افراد سلبریتی و مفاخر ما به عنوان اهدا کننده خون مطرح باشند و باید برای اهدا کننده مستمر کارت منزل تدارک دیده شود و چهره ماندگار شوند.
جمالی با اشاره به پالایشگاه پالایش خون ،ابراز کرد:قرار است این پالایشگاه که مربوط به بخش خصوصی است فردا افتتاح شود اما اگر بتواند ۱۵۰ هزار لیتر تهیه کند از نظر ما قابل قبول است ودر غیر این صورت مورد قبول ما نیست.
وی ادامه داد:در سال ۹۳ پالایشگاه خون به بخش خصوصی واگذار شد و اکنون پرونده این موضوع در حال رسیدگی است.
مدیر عامل انتقال خون ایران با بیان اینکه ظرفیت تولید پلاسمایی این سازمان ۲۵۰ هزار لیتر است،گفت: مشکل این است که هرچه پلاسماهم وجود داشته باشد باید برای فرآوری به خارج برود.
جمالی با اشاره به کسب رتبه برترین سازمان انتقال خون در آسیا بیان داشت: در سال گذشته ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد خون از سوی مردم اهدا داشتیم و توانستیم به دلیل سلامت اهدای خون این رتبه را در آسیا کسب کنیم.
مدیر عامل انتقال خون با اشاره به تفاهم نامه این سازمان با اورژانس کشور افزود: تلاش داریم خون مورد نیاز بیماران را در محل بروز حوادث در اختیار بیمار قرار دهیم.
وی تاکید کرد:صد درصد نیاز خون مراکز درمانی تامین می شود./ فارس