رزمایش آسه‌آن در نزدیکی دریای چین جنوبی-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

رزمایش آسه‌آن در نزدیکی دریای چین جنوبی

در میان تشدید واکنش اعضای مجمع کشور‌های جنوب شرق آسیا به افزایش قاطعیت چین در این منطقه، این کشور‌ها قصد دارند در ماه سپتامبر یک رزمایش مشترک برگزار کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۱ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 20
کد خبر: ۱۹۰۳۷۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ ارتش اندونزی امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که اعضای مجمع کشور‌های جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) کنفرانسی برای هماهنگی این رزماش که قرار است ۱۸ تا ۲۵ سپتامبر در نزدیکی منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی برگزار شود، تشکیل دادند.

چین خود را مالک بخش اعظم دریای چین جنوبی می‌داند و این پکن را در تقابل شدید با کشور‌های آسه‌آن قرار داده است، از جمله اندونزی، ویتنام، مالزی، برونئی و فیلیپین. قایق‌های ماهی‌گیری چینی و کشتی‌های نظامی این کشور به شکلی فزاینده در این آب‌های مورد مناقشه رفتار تهاجمی دارند.

یودو مارگونو، فرمانده ارتش اندونزی پیش‌تر گفته بود که این رزمایش در منطقه‌ای از دریای چین جنوبی برگزار خواهد شد که اندونزی از ۲۰۱۷ تا امروز آن را «ناتونای شمالی» نام‌گذاری کرده است.

اما اندونزی که ریاست دوره‌ای آسه‌آن را برعهده دارد، امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این رزمایش در ناتونای جنوبی، یعنی خارج از منطقه‌ای برگزار می‌شود که چین آن را قلمرو خود می‌داند.

بر اساس بیانیه ارتش اندونزی، کشور‌های کامبوج و میانمار که ارتباط خوبی با چین دارند، از حضور در کنفرانس هماهنگی این رزمایش خودداری کردند.

پس از آنکه در اوایل ماه میلاید جاری اندونزی این رزمایش‌ها را بعد از دیدار وزرای دفاع آسه‌آن در بالی اعلام کرد، کامبوج اعلام کرد که هنوز هیچ تصمیم قطعی گرفته نشده و در حال تشکیل کارگروهی برای بررسی این گزینه است.

پکن حضور خود در این آب‌ها را تحت «حقوق سنتی ماهی‌گیری» مجاز می‌داند. چین در ششم فوریه علیه یک قایق گارد ساحلی فیلیپینی از یک لیزر نظامی استفاده کرد که به نابینایی موقت برخی از خدمه این قایق و تشدید گشت‌زنی‌های فیلیپین در آب‌های مورد مناقشه شد. / آسوشیتدپرس

ارسال نظر