سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

نجیب میقاتی: لبنان دیگر نمی‌تواند بار آوارگان را تحمل کند

نجیب میقاتی: لبنان دیگر نمی‌تواند بار آوارگان را تحمل کند رئیس پارلمان و نخست‌وزیر دولت موقت لبنان در دیدار هیئت پارلمان اروپا بر لزوم یافتن راهکاری جهت بازگشت آوارگان سوری به کشورشان تاکید و اعلام کردند که لبنان دیگر نمی‌تواند پیامدهای حضور این آوارگان را تحمل کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 21
کد خبر: ۱۹۰۵۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت موقت لبنان در دیدار هیئت پارلمان اروپا به بحث درباره بحران‌های مختلف لبنان از جمله معضل آوارگان سوری پرداخته و اعلام کرد، مشکل اصلی امروز لبنان، علاوه بر بحران‌های سیاسی شناخته شده، بحران آوارگان سوری است که ما 11 سال قبل از آنها استقبال کردیم اما اکنون حضورشان در کشور ما بر لبنانی‌ها سنگینی می‌کند.

 

وی تاکید کرد، ما در حال گفت‌وگوی مستمر با کشورهای مختلف اروپایی و کمیساریای عالی پناهندگان هستیم و این واقعیت را برای آنها توضیح می‌دهیم و لبنان دیگر نمی‌تواند بار آوارگان را تحمل کند، به ویژه در نبود هیچگونه نقشه و طرح بین‌المللی برای بازگشت آنها. ما در حال آماده سازی طرحی هستیم که چند روز پیش از سوی «عبدالله بوحبیب» وزیر امور خارجه در دولت موقت لبنان به «کنفرانس حمایت از سوریه و کشورهای میزبان آوارگان» ارائه شد و امیدواریم که پاسخی به آن داده شود.

 

از سوی دیگر «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان نیز در دیدار هیئت پارلمان اروپا بر لزوم یافتن راهکار سریع جهت حل بحران آوارگان سوری در این کشور تاکید و اعلام کرد، مسئله آوارگان سوری به جایی رسیده که لبنان دیگر نمی‌تواند تحمل کند.

 

وی همچنین بر موضع خود درباره پرونده ریاست‌جمهوری لبنان و اینکه تنها راه خروج از بن‌بست سیاسی اجماع و گفتگو بین همه طرف‌هاست تاکید کرد.

 

نبیه بری در این دیدار اظهار داشت، من دو بار برای گفتگو دعوت کردم اما این درخواست رد شد و سپس دوازدهمین جلسه پارلمان را برگزار کردیم و همان نتایج قبلی تکرار شد.

 

رئیس پارلمان لبنان مجددا به بحران آوارگان سوری اشاره و تاکید کرد که نادیده گرفتن پیامدهای ناشی از حضور آوارگان سوری در لبنان از نظر اخلاقی و انسانی و قانونی جایز نیست و باید راهی برای بازگشت داوطلبانه این آوارگان و کمک به آنها در کشور خودشان پیدا شود.

 

این درحالی است که «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پنجشنبه هفته گذشته در کنفرانس موسوم به کنفرانس «حمایت از سوریه و منطقه» در بروکسل با این ادعا که شرایط کنونی اتحادیه اروپا برای تغییر سیاستهایش در قبال سوریه مساعد نیست اعلام کرد که اتحادیه اروپا به تحریم‌ها علیه سوریه ادامه خواهد داد.

 

وی گفت: اتحادیه اروپا از تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط میان سوریه با کشورهای عربی و ترکیه حمایت نمی‌کند. رویداد بسیار مهمی در هفتم ماه مه رخ داد؛ زمانی که اتحادیه عرب تصمیم گرفت سوریه را بار دیگر در خود جای دهد. تلاش‌هایی برای کار بر روی روابط طبیعی و عادی میان کشورهای عربی و نظام سوریه وجود دارد و اتحادیه اروپا نیز تلاش‌های ترکیه در خصوص احیای روابط با دولت سوریه را دنبال می‌کند. اما این راهی نیست که کشورهای اروپایی در روابط خود با سوریه آن را طی کنند.

 

پیش از این نیز « بسام مولوی» وزیر کشور دولت موقت لبنان اعلام کرد که درباره پرونده آوارگان سوری ما در هماهنگی مستقیم با کانال‌های امنیتی ومدیر کل اداره امنیت عمومی لبنان که تاکنون دو بار به سوریه سفر کرده، هستیم تا روند بازگشت آوارگان سوری از سر گرفته شود و به زودی روند بازگشت داوطلبانه آنها شروع می‌شود. مقامات سوریه درخواست کرده‌اند تا کار امنیتی با اقدامات سیاسی همراه باشد و کمیته وزیران لبنان هیئتی را تشکیل داده که به زودی به سوریه سفر خواهند کرد و احتمالا وزیر خارجه و وزیر امور اجتماعی در کنار نماینده وزارت کشور در این هیئت حضور داشته باشند.

 

درحالی که اواخر 2022 اولین مرحله طرح بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری از لبنان وارد فاز اجرایی شده و طی آن 2 گروه از آنها در امنیت کامل و در میان استقبال مقامات سوری به کشورشان برگشتند و تحت حمایت قرار گرفتند، تحرکاتی که سازمان ملل با همکاری غرب و برخی طرف‌های داخلی لبنان انجام داده مانع از تکمیل این طرح می‌شود.

 

کمیساریای عالی پناهندگان در سازمان ملل و نمایندگی آن در لبنان بارها اعلام کرده که با بازگشت آوارگان سوری مخالف است. این کمیساریا و همچنین دیگر نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد بیانیه‌های هشدارآمیزی نیز با این مضمون که «سوریه برای بازگشت آوارگان، امن نیست» صادر کرده و در تلاش برای تحریک پناهجویان سوری به ماندن در لبنان هستند./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار