آتش سوزی واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان + جزئیات واژگونی مرگبار اتوبوس در محور فیروزآباد-کوار/ ۱۵ کشته و ۲۷ مصدوم تاکنون مفقودی ۳ گردشگر در دامغان / یک نفر جان باخت تاثیر مصرف لبنیات بر کیفیت خواب نتایج نظرسنجی اسکای اسپورتس: کریستیانو رونالدو؛ برترین بازیکن تاریخ فوتبال تصاویر / مطبوعات شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ / از آش شور شام تا دیپلماسی برای تعویق ماشه سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند

کاهش کلسترول با «یونجه»!

ترکیبات موجود در گیاه یونجه جذب کلسترول را کاهش و ترشح استروئید‌های خنثی و اسید‌های صفراوی را به مدفوع افزایش می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۹ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 21
کد خبر: ۱۹۰۶۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ یونجه بومی مناطق مدیترانه‌ای است، ولی از دیرباز به طور گسترده در مناطق دیگر جهان نیز کشت می‌شود. این گیاه علاوه بر اینکه در برخی نواحی ایران به حالت وحشی یافت می‌شود در مناطق مختلف نیز پرورش یافته و کشت می‌شود.

بخش مورد استفاده: اندام‌های هوایی گیاه

ترکیبات: ساپونین‌ها و ویتامین‌های A , C , D , K و منگنز

فارماکولوژی: ترکیبات استروئیدی Biochlanin A Gentistein، Cotimestrol و Daidzein خواص استروژنیک داشته و جزء ترکیبات فیتواستروژن هستند.

محتوای ساپونین‌های برگ گیاه یونجه، سطوح کلسترول تام را بدون اثر بر سطوح لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL) کاهش می‌دهد.

ترکیبات موجود در گیاه یونجه جذب کلسترول را کاهش و ترشح استروئید‌های خنثی و اسید‌های صفراوی را به مدفوع افزایش می‌دهند.

محتوای منگنز گیاه یونجه می‌تواند در اثرات کاهندگی قند خون این گیاه نقش داشته باشد و ترکیب Medicagol احتمالا مسئول فعالیت ضد قارچی گیاه است.

• نحوه و مقدار مصرف و دوز روزانه در موارد سطوح بالای کلسترول خون ۴۰ گرم از دانه‌های حرارت داده شده، سه بار در روز به همراه وعده‌های غذایی.

• سمیت

در نتیجه مطالعه‌ای شش هفته ای، هیچ گونه علائم سمیت بین شش نفر از افرادی که روزانه مقدار ۱۶۰ گرم گیاه یونجه به مدت سه هفته و به دنبال آن روزانه ۸۰ گرم از گیاه را به مدت سه هفته مصرف کردند، مشاهده نشد. / بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار