آیا زهر زنبور عسل جای آنتی‌بیوتیک را می‌گیرد؟-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

آیا زهر زنبور عسل جای آنتی‌بیوتیک را می‌گیرد؟

محققان با قرار دادن زهر زنبور عسل درون نانوذرات، ترکیبی ساختند که روی موش‌ها اثرات درمانی مشابه با آنتی‌بیوتیک دارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۱ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 19
کد خبر: ۱۹۰۲۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است باعث تغییرات ژنتیکی در باکتری‌ها شوند که منجر به مقاومت در برابر این ترکیبات می‌شود، در واقع، هر ساله بیش از ۱٫۲۷ میلیون مرگ به دلیل باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک رخ‌می‌دهد.

استافیلوکوکوس اورئوس می‌تواند باعث آبسه‌های پوستی، ذات‌الریه و همچنین عفونت‌های مفاصل و جریان خون شود، در حالی که سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک آن می‌توانند پیامد‌های شدیدتری ایجاد کنند، بنابراین بررسی جایگزین‌های آنتی‌بیوتیک‌ها، مانند روغن‌های ضروری، محصولات طبیعی و سم‌ها ضروری است.

در مقاله‌ای که به تازگی در نشریه گزارش‌های علمی (Scientific Reports) به چاپ رسیده است، محققان اثرات ضد باکتریایی و سیتوتوکسیک نانوذرات کیتوزان (CS) پر شده با زهر زنبور عسل را ارزیابی کردند.

زهر زنبور عسل یک مایع بی رنگ، بی بو، تلخ و اسیدی است که حاوی چندین مولکول فعال است. این ترکیب دارای خواص ضدالتهابی و ضد میکروبی است و برای بسیاری از بیماری‌ها از سرطان و آرتریت روماتوئید گرفته تا آلزایمر استفاده می‌شود.

با این وجود، ظرفیت درمانی زهر زنبور عسل در دُز خاصی محدود می‌شود که وقتی از آن حد فراتر رود، سمیت سلولی ایجاد می‌شود. با این حال، با روش‌های خاصی می‌توان سمیت سلولی مرتبط با زهر زنبور عسل را کاهش داد یا از بین برد.

در این پروژه محققان اثرات سیتوتوکسیک و ضد باکتریایی زهر زنبور عسل را که درون نانوذرات بارگذاری شده بررسی کردند. محققان با کمک روش‌های مختلف نظیر طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و طیف‌سنجی همبستگی فوتون به بررسی زهر زنبور به صورت آزاد و محصور در نانوذرات پرداختند.

آزمایش درون‌تنی روی موش‌ها انجام شد و نتایج نشان داد که رهایش زهر زنبور از نانوذرات تا ۳۰ دقیقه در بدن ادامه داشته و نتایج درمانی قابل توجهی به همراه دارد؛ به طوری که می‌توان برخی نتایج را مشابه درمان با آنتی‌بیوتیک دانست. / بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار