لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند وزیر خارجه ارمنستان: طرح «مسیر ترامپ» تحت حاکمیت ایروان خواهد بود و بدون کنترل طرف ثالث فعالیت خواهد کرد واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست رئیس جمهور لبنان: طرح انحصار سلاح برگشت‌ناپذیر است استرالیا: کشور فلسطین را در سپتامبر به رسمیت می‌شناسیم، نیوزیلند: در حال بررسی موضوع هستیم

چین سفیر آمریکا را احضار کرد

وزارت خارجه چین در پی دیکتاتور خواندن رئیس‌جمهور این کشور از سوی جو بایدن، سفیر آمریکا در پکن را احضار کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۰۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 23
کد خبر: ۱۹۰۷۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه چین امروز (پنج‌شنبه) «نیکلاس برنز» سفیر آمریکا در پکن را در پی اظهارات «جو بایدن» علیه شی جینگ پینگ احضار کرد.

 

به نوشته وال استریت ژورنال، وزارت خارجه چین در پی این احضار، اعتراض شدید خود را نسبت به دیکتاتور خواندن رئیس‌جمهور این کشور از سوی جو بایدن اعلام کرد.

 

ساعتی پیش نیز سفارت چین در آمریکا در بیانیه‌ای گفته بود: «اگر جو بایدن از نظرات خود درباره رئیس‌جمهور چین عقب‌نشینی نکند، آمریکا باید متحمل عواقب آن باشد».

 

جو بایدن در یک سخنرانی بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) شی جین پینگ را «دیکتاتور» توصیف کرده بود. او که یک روز بعد از سفر ناموفق «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا به پکن در یک مراسم درآمدزایی انتخاباتی در کالیفرنیا صحبت می‌کرد مدعی شد که شی بعد از ورود یک بالن چینی به حریم هوایی آمریکا «خیلی ناراحت» شده است.

 

رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی نه چندان روشن گفت: «علت اینکه وقتی من آن بالن را با دو کانتینر پر از تجهیزات جاسوسی داخلش ساقط کردم شی جین پینگ خیلی ناراحت شد این بود که خبر نداشت که آن بالن آنجا بود.»

 

وی اضافه کرد: «برای دیکتاتورها خیلی مایه پریشانی است که خبر نداشته باشند چه اتفاقی افتاده است.»

 

«مائو نینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری دیروز این وزارتخانه گفت: «اظهارات طرف آمریکایی بسیار مضحک و غیرمسئولانه است. به شدت حقایق اساسی، پروتکل دیپلماتیک و شأن سیاسی چین را نقض می‌کند». او در ادامه سخنان جو بایدن را تحریک سیاسی آشکار خواند».

 

اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا همچنین واکنش روسیه و نیوزیلند را نیز در پی داشته است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در واکنش به اظهارات بایدن گفت که ایالات متحده در حال دنبال کردن یک سیاست جنجالی و غیرقابل پیش‌بینی است اما این کاری است که آنها معمولاً انجام می‌دهند.

 

«کریس هیپکینز» نخست‌وزیر نیوزیلند نیز پیش از سفر رسمی خود به چین که قرار است در روزهای پایانی ماه میلادی جاری (ژوئن) انجام شود، گفته است با اظهارنظر «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر این که «شی جین‌پینگ» همتای چینی وی دیکتاتور است، موافق نیست./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار