عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد یونان: تحریم‌های ایران را اجرا می‌کنیم پنتاگون سفارش خرید ۸۵۰ جنگنده اف-۳۵ داد ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند هشدار سفارت ایران در باکو به هموطنان ایرانی هیلاری کلینتون: خانواده ترامپ فاسد و کلاهبردار هستند

طرح جنجالی سناتورهای آمریکا برای مقابله هسته‌ای با روسیه

طرح جنجالی سناتورهای آمریکا برای مقابله هسته‌ای با روسیه دو سناتور آمریکایی طرحی را ارائه کرده اند که خواستار ورود آمریکا به جنگ اوکراین در صورت استفاده از تسلیحات هسته‌ای از سوی روسیه می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۰۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 23
کد خبر: ۱۹۰۷۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، روسیه به عنوان میراث دار اتحاد جماهیر شوروی بزرگترین دارنده تسلیحات هسته‌ای در جهان محسوب می‌شود و به همراه آمریکا بیش از ۷۵ درصد تسلیحات هسته‌ای جهان را در اختیار دارند که می‌تواند چندین بار تمامی کره زمین را نابود کند. جنگ اوکراین و جانبداری آمریکا از کی یف در این نبرد باعث شد مسکو از پیمان سالت جدید خارج شده و سطح آمادگی استفاده از تسلیحات هسته‌ای را برای هشدار به غرب بالا ببرد. با این حال و علی رغم خطر جنگ هسته ای، مقامات آمریکایی همچنان بر مقابله با روسیه تاکید دارند.

 

به گزارش نیوزویک، دو سناتور برجسته آمریکایی از هر دو حزب اصلی این کشور (جمهوریخواه و دموکرات) با ارائه طرحی در سنای آمریکا به دنبال اعمال تهدید علیه روسیه برای جلوگیری از استفاده این کشور از تسلیحات هسته‌ای هستند.

 

براساس طرح لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه و ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات، هر گونه استفاده روسیه یا بلاروس از تسلیحات هسته‌ای در اوکراین، این موضوع به منزله استفاده این تسلیحات علیه آمریکا یا متحدان اش در ناتو تلقی خواهد شد و واشنگتن به آن واکنش نشان می‌دهد.

 

در این طرح آمده است: استفاده روسیه، بلاروس یا هر نیروی نیابتی از این دو کشور از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در اوکراین و یا هدف قرار دادن زیرساخت‌های هسته‌ای (نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا) که منجر به پراکندگی تشعشعات هسته‌ای در قلمرو ناتو شود به طوری که آسیب قابل توجهی به زندگی انسان‌ها شود، به عنوان حمله اتمی به ناتو نیاز به واکنش فوری از جمله اجرای ماده پنجم پیمان آتلانتیک شمالی دارد.

 

براساس ماده پنجم منشور سازمان ناتو، حمله به یکی از اعضا، حمله به تمامی اعضا محسوب می‌شود و تمامی کشور‌های عضو این ائتلاف نظامی علیه کشور مهاجم وارد نبرد خواهند شد.

 

در واکنش به این طرح سناتور‌های آمریکایی، سفیر روسیه در واشنگتن هشدار داد طرح پیشنهادی دو سناتور آمریکایی به معنای جنگ هسته‌ای مستقیم میان ناتو به رهبری آمریکا و روسیه خواهد بود. وی با هشدار به مقامات آمریکایی اعلام کرد در صورتی که چنین جنگی با تسلیحات کشتار جمعی در بگیرد دیگر واشنگتن نمی‌تواند از درگیری‌های جاری اوکراین در امان بماند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار