گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

گروسی خواستار همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی شد

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با فرانس‌۲۴ خواستار همکاری ایران با این نهاد بین‌المللی شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۱ - ۰۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 30
کد خبر: ۱۹۱۹۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با فرانس‌۲۴ خواستار همکاری ایران با این نهاد بین‌المللی شد.

گروسی در این مصاحبه ادعای مجری برنامه مبنی بر اینکه توافق ایران و آژانس کارآمد نبوده را رد کرد، اما گفت که همکاری‌های میان ایران و آژانس در سطح و سرعت مورد پسند او پیش نرفته است.

گروسی گفت: «من با قضاوت شما مبنی بر اینکه [توافق ایران و آژانس]کارساز نیست موافق نیستم. فکر نمی‌کنم که آن توافق کارکردش در سطح و سرعتی باشد که من دوست دارم شاهد آن باشم.»

وی اضافه کرد: «چیزی که بر سر آن توافق کردیم این بود که ایران با آژانس در زمینه محدودسازی برخی از فعالیت‌هایش همکاری کند و به ما اجازه بدهد تجهیزات نظارتی بیشتری داشته باشیم.»

او در ادامه گفت: «ما توانسته‌ایم بعضی از این کار‌ها را انجام دهیم، اما نه همه آن‌ها را. ایران دارد به فعالیت‌های غنی‌سازی‌اش ادامه می‌دهد و البته این مایه نگرانی است.»

مدیر کل آژانس تصریح کرد: «به همین دلیل است که چیزی که ما به همتایان ایرانی‌مان می‌گوییم این است که تنها راه برای به دست آوردن قدری اعتماد بین‌المللی این است که کمک کند و ما با همکاری کند. بدون این کار، آن موضوع امکان‌پذیر نخواهد بود.»

رافائل گروسی در بخش دیگری از این مصاحبه درباره شایعات تکذیب‌شده مربوط به تماس‌های میان ایران و آمریکا برای حصول نوعی توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران نیز واکنش نشان داد.

گروسی گفت: «من از این نوع تماس‌های دوجانبه بین ایران و در این مورد خاص آمریکا و یا هر کشور دیگر با هدف رسیدن به نوعی کاهش تنش مطعلع هستم. این نوع تماس‌ها به خودی خود بد نیستند.»

وی اضافه کرد: «چیزی که من همیشه می‌گویم و گفتن آن از جانب من هم مایه شگفتی نباید باشد این است که چنین توافقی باید قابل راستی‌آزمایی باشد و ما باید بتوانیم آن را راستی‌آزمایی کنیم.»

گروسی تصریح کرد: «در صورتی که چنین توافقی وجود داشته باشد من مشتاق خواهم بود جزئیات بیشتری درباره آن به دست بیاورم. بنابراین، شکل و نوع چنین توافقات احتمالی به تصمیم‌های سیاسی کشور‌ها بستگی دارد.»

مدیر کل آژانس اتمی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره توافق هسته‌ای برجام گفت: «شما به برجام اشاره کردید. درست است، این توافق در حال حاضر در وضعیت بسیار بدی قرار دارد. اساساً یک پوسته خالی است. هیچ‌کس مرگ آن را اعلام نکرده، اما هیچ فعالیت دیپلماتیکی حول آن وجود ندارد.»

وی اضافه کرد: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کماکان در آنجا حضور دارد بنابراین من امیدوارم که چنانچه توافق جایگزین یا هر نوع توافق دیگری حاصل شود از ما دعوت شود تا طرفی باشیم که کار‌های بازرسی و راستی‌آزمایی را انجام دهیم تا اطمینان حاصل شود تعهدات لحاظ‌شده واقعی هستند نه فقط یک برگه کاغذ.» / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر