رونمایی از نخستین شبیه ساز راکتور هسته‌ای در ایران-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

رونمایی از نخستین شبیه ساز راکتور هسته‌ای در ایران

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اهمیت شبیه ساز راکتور هسته‌ای گفت: این شبیه ساز یک بخش واقعی و موثر از فرایند و مجموعه‌های یک نیروگاه یا راکتور است که با مقیاس ۱۰۰ هزار مگاوات حرارتی می‌تواند مدیریت این کار را در اختیار گرفته و مدیریت کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۷ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۷۵۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ با حضور محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان از سامانه «شبیه‌ساز آموزشی راکتور اتمی آب سبک تحت فشار» با توان ۱۰۰ مگاوات حرارتی و ۳۰ مگاوات تولید برق که در سازمان انرژی اتمی ایران، طراحی و ساخته شده است، رونمایی شد.

این سامانه به منظور آموزش فنی پرسنل و آشنایی آن‌ها با مفاهیم اپراتوری نیروگاه در شرایط عادی و همچنین شرایط اضطراری، طراحی و توسعه یافته است.

در این شبیه‌ساز سناریو‌های گوناگون قابل بارگذاری بوده و ترتیب رخداد وقایع قابل مطالعه است. با توجه به قابلیت شبیه سازی بلادرنگ و متوقف سازی رخدادها، مربی توان توضیح روند تغییرات متغیر‌های مهم و منطق حاکم بر آن‌ها در سیستم‌های کنترل راکتور و محافظت را خواهد داشت.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اهمیت این دستاورد گفت: خدا را شاکریم که همکاران ما امروز توانستند یکی دیگر از دستاورد‌های اثربخش را که در حوزه علوم و فنون پیشرفته تاثیر گذار است را به منصه ظهور برسانند. این شبیه ساز یک بخش واقعی و موثر از فرایند و مجموعه‌های یک نیروگاه یا راکتور است که با مقیاس ۱۰۰ هزار مگاوات حرارتی می‌تواند مدیریت این کار را در اختیار گرفته و مدیریت کند.

وی افزود: موضوع مهمی که وجود دارد، در مرحله کنونی آموزش نیروی انسانی است تا آنان بتوانند در فرایند‌های کاری مستقر شوند. هم به لحاظ سخت افزار و هم نرم افزار این یک مجموعه یکپارچه‌ای است که بدون هیچگونه وابستگی و بر اساس اقلامی که ساخت داخل است عموما تهیه و تامین شده است.

اسلامی ادامه داد: ما امروز قابلیت بهره برداری داریم و در پژوهشگاه و مرکز علوم و فنون هسته‌ای این شبیه ساز را نصب کردیم که اولا برای آموزش و تربیت نیروی انسانی است و ثانیا در فرایند تحقیقات تکمیلی است که دانشجویان ما از آن استفاده کنند. / تسنیم

ارسال نظر