شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

قدردانی الازهر از موضع «شجاعانه» پوتین

بعد از تصریح رئیس‌جمهور روسیه مبنی بر «جرم‌انگاری» بی‌احترامی به قرآن کریم در این کشور و حمایتش از مقدسات اسلامی، الازهر مصر این موضع را «شجاعانه» خوانده و از «ولادیمیر پوتین» قدردانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۱۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 02
کد خبر: ۱۹۲۲۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، پس از آنکه «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه قرآن کریم را در شهر «دربنت» این کشور در آغوش گرفت و حمایتش را از مقدسات اسلامی اعلام کرد، الازهر مصر روز گذشته (شنبه، اول جولای) با انتشار بیانیه‌ای از موضع او قدردانی کرد.

 

براساس گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عربی۲۱»، الازهر در این بیانیه تاکید کرد: موضع شجاعانه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در هنگام درآغوش کشیدن قرآن، دفاع از مقدسات مسلمانان و ابراز احترام به دین اسلام را می‌ستاید و بر او درود می‌فرستد.

 

عصر روز چهارشنبه (۲۸ ژوئن) بود که یک سوئدی عراق الاصل به نام «سلوان مومیکا» (۳۷ ساله) در استکهلم، در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرده و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید. این اقدام جنایتکارانه موجب اعلام انزجار مسلمانان جهان شده و واکنش بسیاری از کشورها را در پی داشت.

 

پوتین، رئیس‌جمهور روسیه همان روز چهارشنبه در سخنانی اعلام کرد که «بی‌احترامی به قرآن در روسیه بر خلاف برخی دیگر از کشورها، جرم شناخته می‌شود».

 

الازهر در بخش دیگری از این بیانیه، ضمن قدردانی از موضع قاطع مراکش در حمایت از قرآن کریم به شاه و مردم این کشور تبریک گفت.

 

دولت مراکش در پاسخ به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد سفیر خود را از استکهلم فراخوانده و سفیر سوئد در رباط را به وزارت خارجه احضار کرد.

 

الازهر در پایان این بیانیه از کشورهای اسلامی و عربی خواست مواضع مثبت مشابهی اتخاذ کنند؛ تا رد و مخالفت قاطعانه خود را با این تخلفات مکرر و توهین‌های دائمی به مسلمانان در سراسر جهان اعلام کنند.

 

تکرار این اقدام جنایتکارانه در کشوری غربی که پیش‌تر هم شاهد هتک حرمت مقدسات اسلامی بوده، باعث واکنش‌های گسترده جهانی به ویژه در جهان اسلام شد. در کشور عراق هم این واکنش‌ها، طیف گسترده‌ای از اقدامات مردمی تا مواضع دولتی و بیانیه‌های شخصیت‌های مذهبی را در بر گرفت.

 

«غیاث السورجی» سیاستمدار کُرد عراقی پس از محکومیت این اقدام توسط دولت اریبل، در این باره گفته بود: صدور بیانیه‌های محکومیت هتک حرمت قرآن کارساز نیست و کشورهای اسلامی باید به دلیل آتش زدن مکرر قرآن کریم در سوئد تحت پوشش حمایت دولت این کشور، تصمیمی درخصوص خارج کردن سفرای خود از استکهلم، اتخاذ کنند.

 

طی روزهای گذشته کشورهای ترکیه، امارات، عربستان، اردن، کویت و چند کشور عربی دیگر نیز با صدور بیانیه‌های شدیداللحن و همچنین احضار سفرای سوئد نزد خود، اعتراضشان را به این روند اعلام کردند. جنبش حزب‌الله لبنان و حشدالشعبی عراق نیز با صدور بیانیه‌هایی به این اقدام تروریستی واکنش نشان دادند.

 

کاربران فضای مجازی جهان عرب هم با بازنشر هشتگ‌هایی در شبکه‌های اجتماعی به ویژه در توئیتر به جنایت ادامه‌دار هتک حرمت مقدسات اسلامی در سوئد واکنش نشان داده و مطالبات ملی برای اخراج سفرای سوئد از این کشورها را اعلام کردند.

 

این اولین بار نیست که در سوئد، کشوری که ۶۰۰هزار مسلمان در آن زندگی می‌کنند، چنین اقداماتی انجام می‌شود. در ۲۱ ژانویه سال گذشته نیز، «راسموس پالودان» رهبر حزب راست‌افراطی «خط تندرو» دانمارک، یک نسخه از قرآن کریم را در نزدیکی سفارت ترکیه در استکهلم، تحت حمایت پلیس این کشور سوزاند./ فارس

ارسال نظر