صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

ایران بر سهم خود در میدان نفتی-گازی آرش تاکید داد

ایران بر سهم خود در میدان نفتی-گازی آرش تاکید داد روزنامه الجریده کویت به نقل از یک مسئول ارشد شرکت ملی نفت ایران آورده است که ایران بر سهم خود در میدان نفتی-گازی مشترک با کویت و عربستان تاکید دارد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 03
کد خبر: ۱۹۲۴۳۹

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه الجریده کویت به نقل از یک مقام بلندپایه در شرکت ملی نفت ایران آورده که تاکید کرده است: میدان گازی آرش/الدره یک میدان مشترک بین کشورهای ایران و کویت و عربستان سعودی است و بخش‌هایی از آن در محدوده آب‌های تحدید حدود نشده بین ایران و کویت قرار دارد.

 

به نوشته الجریده، این مسئول شرکت ملی نفت ایران گفته است: کویت پیش‌تر اعلام کرده که میدان گازی آرش تنها متعلق به کویت و عربستان است و تهران در آن سهمی ندارد و دور نخست گفت‌وگوهای بین وزارت خارجه کویت با همتای ایرانی درباره ترسیم مرزهای دریایی بین دو کشور در مارس گذشته نتیجه بخش نبود، اما ما پس از توافق تهران-ریاض تماس هایی را با مقامات سعودی درباره میدان آرش برقرار کردیم.

 

این مقام ایرانی با اشاره به اینکه وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران نیز در سفر اخیر خود به عربستان به همین موضوع پرداخته بود، گفت که طرف سعودی پاسخ داده که هیچ میدان مشترکی با ایران ندارد که بخواهد درباره آن گفت‌وگو کند از همین رو تهران تصمیم گرفته که عملیات حفاری را در منطقه‌ای که در آب‌‌های سرزمینی خود واقع است شروع کند.

 

الجریده به نقل از این منبع آورده است: اگر بر سر تقسیم این میدان طبق سهم توافق شده اتفاق نظری به دست نیاید، تهران اجازه نمی‌دهد که چیزی بر آن تحمیل شود بلکه با اقدامی پیشدستانه و جلوتر از هر اقدام کویت و عربستان سعودی جای پای خود را در میدان تثبیت می‌کند.

 

این روزنامه کویتی به نقل از منبع ایرانی افزود: دولت ابراهیم رئیسی نیز ارزیابی حاصل شده توسط شرکت ملی نفت ایران درباره ضرورت آغاز حفاری در میدان آرش را تایید می‌کند و به همه خواسته‌های ضروری شرکت حفاری نفت و گاز برای آغاز کار حفاری پاسخ خواهد داد.

 

این روزنامه کویتی افزود: مسئول شرکت ملی نفت ایران دو گزینه برای موضوع میدان گازی الدره مطرح کرده است اول اینکه یک توافق بر سر تقسیم میدان حاصل شود یا اینکه میدان بلااستفاده بماند و هیچ حفاری در آنجا انجام نشود همان طور که از دهه شصت قرن گذشته متروک باقی مانده است.

 

«عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان و «محمد عبداللطیف الفارس» همتای کویتی وی دهم فروردین ماه سال گذشته سند توسعه میدان گازی الدره در آب‌های خلیج‌فارس را امضا کردند.

 

شرکت نفت کویت هم در پی امضای این سند طی بیانیه‌ای اعلام کرد که پیش‌بینی می‌شود میدان گازی الدره، روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی و ۸۴ هزار بشکه در روز میعانات گازی تولید کند که این تولید به شکلی برابر میان دو شریک تقسیم خواهد شد.

 

به دنبال این توافق بین کویت و عربستان، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه در خصوص توافق اعلام شده جدید میان عربستان سعودی و کویت در خصوص میدان مشترک گازی آرش گفت که بر اساس مقررات و رویه‌های بین المللی باید هرگونه اقدام در بهره برداری و توسعه میدان گازی آرش/ الدره باید با هماهنگی و همکاری هر سه کشور ایران و کویت و عربستان انجام شود.

 

بعد از آن وزیر نفت ایران در نهم فروردین ۱۴۰۱ در توییتی نوشت که مطالعات جامع میدان مشترک آرش با حفاری چاه اکتشافی و انجام لرزه‌نگاری تکمیل شده و بزودی با نصب جکت(پایه)، عملیات حفاری در این میدان آغاز خواهد شد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ۲۲ فروردین پارسال گفت: بین ما و کویت مرزهای تحدید نشده‌ای وجود دارد که باید تحدید حدود شود، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است پیش از تحدید حدود نباید در میدان آرش بهره‌برداری انجام شود.

 

از سوی دیگر علیرضا مهدی زاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره نیز اخیرا گفته که حداکثر تا پایان امسال میدان آرش تعیین تکلیف خواهد شد.

 

میدان گازی آرش- الدره در جنوب‌غربی جزیره خارک و در جنوب میدان نفتی فراساحلی ابوذر در آب‌های مرزی بین ایران و منطقه سابقا بی‌طرف بین کویت و عربستان واقع شده است.

 

ذخایر گاز طبیعی این میدان مشترک ۳۶۸ میلیارد مترمکعب و ذخیره نفت آن نیز نزدیک به ۳۱۰ میلیون بشکه برآورد می‌شود و بر این اساس و طبق این مرز، حدود ۴۰ درصد تاسیسات نفتی و گازی موجود میدان آرش-الدوره در آب‌های سرزمینی ایران قرار دارد./فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار