به گزارش راهبرد معاصر؛ خبرهای منتشر شده در رابطه با نرخ خوراک پتروشیمی و واکنشهایی که از سمت سازمان بورس و همچنین مدیران عامل شرکتهای پتروشیمی در روزهای گذشته بودیم، تا حدی موجب شد که از قدرت شوک منفی ایجاد شده در این صنعت کاسته شود و در سمت دیگر خبر امیدوارکننده برای خودروسازان توانست این گروهها را یک دست سبز رنگ کند.
اگر به مسیر شاخص های اصلی بورس یعنی شاخص کل و شاخص هموزن طی معاملات روزهای جاری نگاهی بیاندازیم، همان طور که پیداست، این نماگرها در مسیر صعودی قرار گرفته اند. بنابراین میتوان انتظار داشت که در بازار روزهای آینده نیز حداقل تقاضا قدرت بهتری نسبت به عرضهها داشته باشند.
رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره وضعیت این روزهای بورس، گفت: بعد از هفتهها کشمکش، جلسات پیوستهای بین خودروسازان و شورای رقابت برگزار شده تا بن بست قیمتگذاری خودرو گشوده شود و قرار است که طی هفته جاری شورای رقابت بیانیه نهایی خود را در این رابطه منتشر کند.
وی ادامه داد: تحولات رخ داده در حوزه سیاست کلان و ثبات در بازار ارز، این سیگنال را به بازار سهام مخابره کرده است که دیگر بازارها حداقل در کوتاه مدت بازدهی زیادی نخواهند داشت و بورس بهترین مکان برای سرمایهگذاری خواهد بود. به نظر میرسد بورس میتواند در کوتاه مدت روند صعودی داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در جریان معاملات این روزها، پایین بودن ارزش معاملات یک نشانه خطر برای بازار سرمایه است. این موضوع نشان میدهد سهامداران همچنان بلاتکلیف هستند و تصمیمی برای ورود جدی به بازار ندارند.
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص بورس 26 هزار و 28 واحد نسبت به روز کاری گذشته رشد کرد و تا سطح 2 میلیون و 183 هزار و 405 واحد بالا آمد. این شاخص با بازدهی ۱.۲۱ درصدی روبرو شد.
شاخص کل هموزن نیز امروز تقریبا پا به پای شاخص کل رشد کرد و با رشد هشت هزار و ۴۴۹ واحدی و بازدهی ۱.۱۲ درصدی به سطح ۷۶۳ هزار و ۳۴۶ واحدی رسید.
شاخص کل فرابورس نیز با افزایش 264 واحدی به رقم 28 هزار و 266 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش هزار و 579 واحد به سطح 141 هزار و 80 واحد رسید.
روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای دومین روز مثبت شد و 250 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.
امروز نماد کتوسعه (توسعه صنایع و معادن کوثر)، ونوین (بانک اقتصاد نوین) و دپارس () بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای وبملت (بانک ملت)، خاور (ایران خودرو دیزل) و فلوله (لوله و ماشین سازی ایران) اختصاص داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 264 هزار و 53 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 250 هزار و 788 میلیارد تومان بود که 95 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 19 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 7 هزار و 143 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، 560 نماد با رشد قیمت و 264 سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.
در معاملات دوشنبه، 440 نماد صف خرید داشتند و 76 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 25 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 440 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 34 درصدی به 76 میلیارد تومان رسید./فارس