گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

دلایل شکست «واگنر» از زبان وزیر دفاع روسیه

وزیر دفاع روسیه در یک نشست خبری درباره دلایل شکست شورش گروه واگنر توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۵ - ۱۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 03
کد خبر: ۱۹۲۵۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه امروز دوشنبه دلیل شکست شورش گروه نظامی خصوصی «واگنر» را تشریح کرد.

حدود ۱۰ روز پیش (۲۳ ژوئیه/ ۳ تیرماه) «یوگنی پریگوژین»، فرمانده گروه نظامی خصوصی واگنر که متحد روسیه در جنگ علیه اوکراین است اعلام کرد از سوی ارتش روسیه هدف حملات موشکی قرار گرفته است.

پریگوژین در پی این اتفاق اعلام کرد که خواستار برگزاری یک «راه‌پیمایی عدالت» است و به همراه نیروهایش پیشروی به سمت مسکو را آغاز کرد.

یک روز بعدتر، ماجرای اختلافات با وساطت «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس‌جمهور بلاروس فیصله پیدا کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه سه راه را پیش روی واگنر گذاشت: ملحق شدن به وزارت دفاع روسیه، نقل مکان به بلاروس یا انحلال. پریگوژین روز ۲۴ ژوئیه با عقب‌نشینی موافقت کرد و نیروهایش را از شهر روستوف به عقب هدایت کرد.

شویگو در یک نشست خبری امروز دوشنبه گفت دلیل اینکه توطئه‌ها برای بی‌ثبات کردن روسیه شکست خورد این بود که نظامیان روسیه به سوگند و وظایف نظامی‌شان پایبند ماندند.

او گفت: «این شورش، اول از همه به دلیل اینکه پرسنل نیرو‌های مسلح به سوگند و وظایف نظامی‌شان پایبند ماندند شکست خورد.»

وی اضافه کرد: «این اقدام تحریک‌آمیز بر عملیات‌های گروه‌بندی نیرو‌ها اثری نداشت. نیرو‌ها به عمل شجاعانه و فداکارانه به وظایفی که به آن‌ها محول شده بود ادامه دادند.»

سرگئی شویگو در بخش دیگری از اظهاراتش به شکست عملیات‌های ضدحمله اوکراین در یک ماه گذشته پرداخت و گفت که این عملیات‌ها در هیچ یک از جبهه‌ها موفقیت‌آمیز نبوده‌اند. وزیر دفاع روسیه تصریح کرد اوکراینی‌ها ۲۵۰۰ تسلیحات مختلف از جمله ۱۶ تانک لئوپارد را از دست داده اند.

شویگو گفت: «در کل دشمن به هیچ یک از اهدافش در هیچ یک از جبهه‌ها دست پیدا نکرده است. این نشان‌دهنده مهارت رزمندگان ما و همچنین انتظارات غیرواقعی از سلاح‌های غربی است.»

اظهارات وزیر دفاع روسیه با ارزیابی‌هایی که مقام‌های آمریکایی در اظهارات غیررسمی عنوان می‌کنند همخوانی دارد.

دو مقام غربی و یک مقام ارتش آمریکا چند روز پیش به «سی. ان. ان» گفته‌اند موفقیت‌های پاتک اوکراین علیه روسیه کمتر از حدانتظار بوده و نیرو‌های ارتش روسیه در حال نشان دادن شایستگی‌هایی هستند که بیشتر از انتظارات ارزیابی‌های غربی بوده است.

یکی از مقام‌هایی که با سی‌ان‌ان گفتگو کرده تصریح کرد: «این پاتک در هیچ یک از جبهه‌ها انتظارات را برآورده نکرده است.»

طبق ارزیابی‌هایی که طرف‌های غربی انجام داده‌اند خطوط دفاعی روسیه مستحکم است و این موجب شده نیرو‌های اوکراین توان نفوذ به آن را نداشته باشند. علاوه بر این، نیرو‌های روسیه در منهدم کردن تجهیزات زرهی اوکراینی‌ها با موشک و مین موفق عمل کرده‌اند و از نیروی هوایی خود به طرز موثر استفاده کرده‌اند.

قبل از آغاز پاتک اوکراین مقام‌های آمریکایی هشدار داده بودند که جنگ اوکراین و روسیه ممکن است به «جنگ منجمد» تبدیل شود و واشنگتن در حال انجام برنامه‌ریزی‌های لازم برای مواجهه با این احتمال است.

جنگ منجمد در اصطلاحات روابط بین‌الملل به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن درگیری‌های مسلحانه میان طرف‌ها به پایان رسیده، اما هیچ معاهده صلح یا ساز و کار سیاسی دیگری که بتواند تنش‌ها میان دو طرف را حل و فصل کند ایجاد نشده و جنگ، هر لحظه ممکن است دوباره آغاز شود.

سرگئی شویگو گفت تنها در دونتسک جنوبی، زاپروژیا و دونتسک که نیرو‌های مسلح اوکراین حملات غیرموفقیت‌آمیزی داشته‌اند نیرو‌های روسیه موفق به منهدم کردن ۱۵ هواپیما، ۳ بالگرد و ۹۲۰ تجهیزات جنگی شده‌اند.

شویگو گفت: این در واقع به معنی نابودی ۱۰۰ درصد از تانک‌های این نوع است که لهستان و پرتغال به رژیم کی‌یف ارسال کرده بودند. / فارس

ارسال نظر