به گزارش راهبرد معاصر؛ چندین ماه قبل از برگزاری آزمون کنکور سراسری موضوع قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور مطرح شد که با حواشی بسیاری روبهرو شد.
اوایل خردادماه بود که دبیر شورای امنیت کشور عنوان کرد که اگر به نتیجه برسیم قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور باید صورت گیرد آن را در شورای امنیت کشور مصوب می کنیم.
در طرفی دیگر «عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در واکنش به حواشی پیش آمده اعلام کرد قطع اینترنت نمیتواند کمکی کند و فناوریهایی وجود دارند که بتوان حتی در صورت قطع اینترنت هم ارتباط را برقرار کند. توصیه وزیر ارتباطات به سازمان سنجش این به این صورت بود که با استفاده از فناوریها و روشهای آشکارساز سیگنال، هرگونه ارتباط ممنوعهای که داوطلبان دارند، تشخیص داده و شناسایی شود.
همچنین «غلامحسین محسنی اژهای»، رئیس قوه قضاییه، نیز بهمنماه سال گذشته و پس از قطع اینترنت برای نوبت اول کنکور سراسری، قطع اینترنت را راهحل منطقی برای جلوگیری از تقلب ندانست و دراینباره اظهار داشت: «اینکه جهت حفظ حقوق شرکتکنندگان در کنکور و جلوگیری از تقلب تمهیداتی اندیشیده شود، حتماً امری ضروری و لازم است؛ اما قطع اینترنت در ساعات برگزاری کنکور برای مردم و امور روزمره و اداری آنها بهطور قابلتوجهی مشکل ایجاد کرد.»
اما حالا در همین راستا «محمدعلی زلفیگل»، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، درخصوص قطعی اینترنت در زمان برگزاری کنکور، اظهار داشت: «دستور دادند که نباید اینترنت قطع شود، اما ما سیستمهای خاص خودمان را داریم تا امنیت برگزاری کنکور را تأمین و تضمین کنیم.»
آیتالله رئیسی با اشاره به اهمیت سلامت برگزاری کنکور بهویژه برای دانشآموزان و خانوادههایشان، درعینحال به مسئولان مربوطه تأکید داشت که سلامت کنکور را از مسیری تأمین و تضمین کنند که نیازی به قطع اینترنت نبوده و اختلال در زندگی روزمره مردم ایجاد نشود.
وزیر علوم با تأکید بر اینکه اینترنت برای کنکور قطع نخواهد شد، بیان داشت که تمام تلاششان را میکنند تا داوطلبین آزمون سراسری در فضایی امن به رقابت علمی بپردازند.
براساس اعلام سازمان سنجش، نوبت دوم کنکور سراسری 14 و 15 تیرماه برگزار خواهد شد و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر عدم قطع اینترنت در روزهای برگزاری کنکور 14 و 15 تیرماه تأکید کرده است./ تسنیم