غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

حمایت آژانس انرژی اتمی از طرح رهاسازی پساب فوکوشیما در اقیانوس

آژانس بین المللی انرژی اتمی از طرح دولت ژاپن برای تخلیه پساب رادیواکتیوی تصفیه شده نیروگاه هسته‌ای تخریب شده فوکوشیما به دریا حمایت کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۱۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 05
کد خبر: ۱۹۲۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ رافائل ماریانو گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دیدار فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن رفته تا گزارش نهایی مربوط به تخلیه فاضلاب نیروگاه فوکوشیما را به او تحویل دهد.

همه ارزیابی‌های موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره این طرح مثبت بوده و در گزارش نهایی تصریح شده، نمونه‌برداری از آب، آزمایش آن و برنامه‌های نظارت بر رهاسازی کافی و برآورده کننده الزامات بین المللی بودند.

گروسی در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی بعد از دیدارش با یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن گفت، این گزارش اقدامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دو سال گذشته بر سر این طرح را جمع بندی کرده و تحویل آن به کشیدا "فصلی مهم را رقم می‌زند.

هر چند بازه زمانی مشخصی برای اجرای این طرح تخلیه مطرح نشده، اما انتظار می‌رود فرآیند کامل آن حتی ۴۰ سال به طول بینجامد.

گروسی همچنین به دیدار گروهی از مردم محلی ژاپن که از بابت ایمنی این طرح رهاسازی فاضلاب فوکوشیما نگرانی داشتند رفته تا نگرانی‌های آن‌ها را در این زمینه رفع کند.

برخی اتحادیه‌های صنعت شیلات ژاپن با این طرح مخالفت و اعلام کردند، چند کشور تاکنون از بابت نگرانی نسبت به وجود آلودگی رادیواکتیو، برخی از محصولات شیلات ژاپن را ممنوع کرده‌اند و اجرای این طرح تلاش‌های آن‌ها برای ترمیم لطمه‌ای که به اعتبار کارشان وارد شد، خنثی می‌کند. / یورونیوز

ارسال نظر