دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

تجهیز نیروی هوایی عراق به «جی اف ۱۷»

نیروی هوایی عراق قصد دارد جنگنده‌های «جی‌اف ۱۷» ساخت پاکستان را با جت‌های «اف ۱۶» جایگزین کند و دلیل آن غیرعملیاتی شدن جنگنده‌های ساخت آمریکا پس از تحویل به عراق است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۷ - ۱۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 09
کد خبر: ۱۹۳۵۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ عراق پس از دو سال گفت‌وگوی دیپلماتیک با پاکستان قراردادی را برای خرید جنگنده‌های «جی اف-۱۷» ساخت امضا کرد و قرار است این جنگنده‌ها جایگزین ناوگان قدیمی «اف-۱۶» شوند.

وبگاه «بالگرین میلیتری» روز یکشنبه دراین باره نوشت، آخرین نمونه از جنگنده جی اف-۱۷ توسط عراق، مالزی، نیجریه، جمهوری آذربایجان و میانمار خریداری شده است. در حالی که جزئیات این قرارداد محرمانه‌است، اما شایعه شده که عراق ۱۲ جنگنده از این نوع را به قیمت ۶۶۴ میلیون دلار خریداری کرده است.

قراراست این جنگنده‌ها جایگزین جت‌های اف-۱۶ ساخت آمریکا شوند. این جنگنده‌ها پس از تحویل گرفتن از ایالات متحده به سرعت غیرعملیاتی تبدیل شدند و نیاز به تعمیرات سنگین پیدا کردند.

پیش از این، عراق به فکر خرید هواپیما‌های روسی بود، اما با توجه به تحریم‌های سخت‌گیرانه‌ای که آمریکا علیه روسیه اعمال کرد، بغداد تصمیم گرفت با روسیه تعامل نکند.

دلایل متعددی برای پرواز نکردن جنگنده‌های اف-۱۶ عراقی وجود دارد. یکی از دلایل اصلی عدم وجود قطعات یدکی و بازآماد آنهاست. دلیل دیگر کمبود نیروی فنی آموزش دیده برای استفاده و نگهداری از این جنگنده‌هاست. نیروی هوایی عراق برای آموزش و حفظ خلبانان و تکنسین‌های ماهر با مشکل مواجه است.

جنگنده جی اف-۱۷ جایگزین مقرون به صرفه با اف-۱۶ است و انتظار می‌رود عراق قابلیت دفاع هوایی قابل اعتمادتر و پایدارتری ارائه دهد. جی اف-۱۷ کمی کوچکتر و سبکتر از اف-۱۶ است. هر دو هواپیما مجهز به سامانه‌های اویونیک و تسلیحات پیشرفته هستند.

جی اف-۱۷ مجهز به نمایشگر دیجیتال کابین خلبان و سامانه‌های راداری پیشرفته است. این به خلبان اجازه می‌دهد آگاهی موقعیتی بهتری داشته باشد و به طور موثرتری با اهداف درگیر شود.

این جنگنده در قیاس با اف-۱۶ عراق تسلیحاتی پیشرفته‌تری دارد. جی اف-۱۷ هواپیمای جنگی سبک وزن، تک موتوره است که به طور مشترک توسط مجتمع هوانوردی پاکستان و شرکت هواپیماسازی چنگدو چین توسعه یافته است.

این هواپیما توسط نیروی هوایی پاکستان در عملیات‌های ضد تروریستی استفاده شده و همچنین در نمایشگاه‌های بین‌المللی هوایی شرکت کرده است.

گفته می‌شود که عراق به خرید جنگنده‌های چند منظوره و دو موتوره «رافال» ساخت فرانسه نیز علاقه دارد. اگرچه بودجه دفاعی عراق سال‌هاست در تنگنا قرار دارد. برخی رسانه‌ها گزارش کرده‌اند که در بودجه دفاعی سال ۲۰۲۳ عراق تحویل ۱۴ جنگنده رافال با هزینه سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار تخصیص داده شده است. / فارس

ارسال نظر