شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

موافقت ناتو با تسریع روند عضویت اوکراین

وزیر خارجه اوکراین در آستانه نشست رهبران ناتو در لیتوانی مدعی شد این ائتلاف نظامی موافقت کرده به اوکراین اجازه دهد روند رسمی درخواست عضویت را که می‌تواند روندی طولانی باشد، دور بزند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۱۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 10
کد خبر: ۱۹۳۷۱۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «دیمیترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین مدعی شد ناتو موافقت کرده به اوکراین اجازه دهد روند رسمی مفصل در درخواست خود برای پیوستن به این ائتلاف را دور بزند.

او امروز دوشنبه (۱۰ ژوئیه) در توییتی در آستانه اجلاس سران ناتو در لیتوانی اعلام کرد: پس از گفتگو‌های فشرده، متحدان ناتو بر سر حذف MAP (برنامه اقدام عضویت) از مسیر عضویت اوکراین به اجماع دست یافته‌اند.

برنامه اقدام برای عضویت که می‌تواند روندی طولانی باشد، در حقیقت یک‌سری اصلاحات نظامی و دموکراتیک است که عضوی که قرار است به ناتو پیوندد باید قبل از پیوستن به این ائتلاف آن‌ها را اجرا کند.

کولبا افزود: «از این تصمیم پس از مدت‌ها انتظار که راه ما را به سمت ناتو کوتاه می‌کند، استقبال می‌کنم». او در ادامه در اشاره به اجلاس سران ناتو که قرار است فردا در پایتخت لیتوانی برگزار شودد، افزود: همچنین بهترین لحظه ارائه شفافیت درباره دعوت از اوکراین برای عضویت است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین گفته انتظار ندارد کی‌یف قبل از پایان جنگ به ناتو ملحق شود، اما امیدوار است سیگنال روشنی درباره قصد خود برای پذیرش اوکراین نشان دهد.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در آستانه نشست سران ناتو در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان گفت: اوکراین هنوز برای عضویت در ناتو آماده نیست و افزود: قبل از هرگونه آغاز روند پیوستن اوکراین به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، نیاز است که جنگ روسیه در اوکراین پایان یابد.

پیش‌تر، اما وزرای خارجه انگلیس و فرانسه ضمن نامناسب دانستن طرح فعلی برای روند عضویت اوکراین در ناتو، خواستار پیوستن سریع کی‌یف به این ائتلاف نظامی شدند. شامگاه چهارشنبه اول تیر انگلیس و فرانسه خواستار کنار گذاشته‌شدن شرط الزام موافقت همه اعضای ناتو برای عضویت اوکراین و تکمیل سریع فرایند پیوستن این کشور شدند.

تحلیلگران می‌گویند حذف برنامه اقدام عضویت برای اوکراین، تلاش کی‌یف برای پیوستن به ائتلاف ناتو را تسریع می‌بخشد، اما با این‌حال، جدول زمانی مشخص یا تضمینی ارائه نمی‌دهد مبنی بر این‌که کی‌یف در نهایت موفق می‌شود که حمایت تمامی اعضای ناتو برای عضویت در این ائتلاف را به دست آورد.

روسیه درباره هرگونه عضویت اوکراین در ناتو هشدار داده است. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه بار‌ها از گسترش ناتو به سمت مرز‌های روسیه انتقاد کرده و گفته اعضای این ائتلاف غربی با اهدای تسلیحات به اوکراین در درگیری‌ها مشارکت دارند و هدفشان تجزیه روسیه است. / فارس