کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

مکرون: آمریکا و آلمان از مخالفان اصلی عضویت اوکراین در ناتو هستند

«امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در آستانه نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس این ائتلاف نظامی گفت: آمریکا و آلمان مخالفان اصلی پیوستن اوکراین به ناتو هستند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۵ - ۱۹ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 09
کد خبر: ۲۴۹۱۴۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ امانوئل مکرون با اشاره به «مخالفت شدید» آمریکا و آلمان در رابطه با دعوت از اوکراین برای ملحق شدن به ائتلاف ناتو، اظهار داشت: در نهایت، این تصمیم متحدین خواهد بود که از اوکراین برای پیوستن به ناتو دعوت کنند.

بر اساس این گزارش، رئیس‌جمهوری فرانسه همچنین عدم دعوت از اوکراین برای شرکت در آخرین نشست ناتو در ویلنیوس پایتخت لیتوانی که خشم کی‌یف را برانگیخت، یادآور شد و گفت: این موضوع ضربه دیگری بر امید اوکراین برای پیشرفت [در روند عضویتش در ناتو]وارد کرد.

وی تصریح کرد: زمانی که اوکراینی‌ها به این نتیجه رسیدند که در‌ها [برای عضویت این کشور در ناتو]باز است، اما نه چندان زیاد، بسیار دلخور شدند و من فکر می‌کنم این «سناریو برای نشست واشنگتن نیز همان گونه است.»

از سوی دیگر، پیتر پلگرینی رئیس‌جمهور اسلواکی گفت که اوکراین نباید روی اعطای مجوز رایگان برای پیوستن به ناتو در نشست سران این ائتلاف نظامی به میزبانی واشنگتن حساب کند.

وی افزود: ما [بر این موضوع]اصرار خواهیم داشت که در بند مربوط به این موضوع ذکر شود که پذیرش در ناتو مشروط به شرایط خاصی باشد و کشور‌های عضو این ائتلاف، با این امر موافق باشند.

پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۰)، کی‌یف خواستار عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو شد. دبیرکل ناتو پیشتر گفته بود که اوکراین سرانجام به این سازمان نظامی خواهد پیوست، اما تاریخی برای آن مشخص نکرد.

این در حالی است که اعضای ناتو بار‌ها تاکید کرده‌اند تا زمانی که اوکراین در جنگ به سر می‌برد، امکان عضویت این کشور در ناتو وجود ندارد.

همچنین سران اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ باوجود مخالفت مجارستان، با آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در این اتحادیه موافقت کردند.

از سوی دیگر، روزنامه انگلیسی «گاردین» به تازگی با اشاره به نشست سالانه سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نوشته بود: پذیرش اوکراین در لیست کشور‌های عضو ناتو، امنیت ایالات متحده و متحدان ناتو را کاهش می‌دهد و خطر قابل توجهی برای کل ائتلاف به دنبال دارد.

از ۹ تا ۱۱ جولای (۱۹ تا ۲۱ تیرماه) واشنگتن میزبان نشست سران ناتو است که به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تشکیل این ائتلاف نظامی در سال ۱۹۴۹ (۱۳۲۸) برگزار می‌شود. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر