اعلام میزان مالیات خودروهای لوکس در سال گذشته-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

اعلام میزان مالیات خودروهای لوکس در سال گذشته

سبحانیان گفت: در سال ۱۴۰۱، ۲۵۲ هزار خودروی لوکس شناسایی و ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات برای آن‌ها تعیین شده که در جریان وصول است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۹ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۹۸۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ سبحانیان رئیس سازمان مالیات گفت: در سال ۱۴۰۱، ۲۵۲ هزار خودروی لوکس شناسایی و ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات برای آن‌ها تعیین شده که در جریان وصول است.
سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی در برنامه صف اول به سوالات زیر پاسخ داد.

ایجاد پایه های مالیاتی جدید را چگونه پیگیری می کنید؟

سبحانیان: ساماندهی معافیت ها و گسترش پایه های مالیاتی فشار را از روی مودیان شناسنامه دار بر می دارد. سال گذشته با شناسایی فرارهای مالیاتی و پهن کردن تور مالیاتی، ۷ درصد از نرخ مالیات بر فعالیت های تولیدی را کاهش دادیم. گسترش چتر نظام مالیاتی برای آحاد بیشتری از افراد جامعه، عدالت مالیاتی را بهبود می بخشد.

چه برنامه هایی برای جلوگیری از فرار مالیاتی دارید؟

سبحانیان: با همکاری دستگاه ها یک سطح بی سابقه ای از اطلاعات را در اختیار داریم، همین اطلاعات خوب موجب شد خود اظهاری صاحبان مشاغل ۳ برابر سال گذشته باشد، وقتی اطلاعات دقیق باشد قدرت تمکین مودیان بیشتر می شود.

مهمترین راهکاری که باید در دستور کار قرار گیرد، استفاده از داده و اطلاعات است. باید به سمت شناخت سیستمی و هوشمندسازی مالیات پیش برویم تا بی عدالتی های مالیاتی کم شود. از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای شناسایی فرارهای مالیاتی استفاده می کنیم.

وضعیت سامانه سوت زنی چطور است؟

سبحانیان: در خصوص این سامانه بیشتر باید تبلیغ شود. سامانه سوت زنی می‌تواند رونق بیشتری بگیرد و با استقبال بیشتری از طرف مردم و مودیان مواجه شود.

مالیات بر مجموع درآمد به کجا رسید؟

سبحانیان: این لایجه در دولت است و در حال نهایی کردن برخی ابهامات آن هستیم که به زودی تکمیل و به مجلس ارائه می شود.

ما باید به سمت مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی برویم. در تمام دنیا بیشتر مالیات از اشخاص حقیقی گرفته می شود.

این طرح مجموع درآمد های شخص را در نظر می گیرد و بعد خانوار را هم حساب می کند بر این اساس هر شخصی مبتنی بر کل درآمد خود مشمول مالیات می شود و این کار به عدالت نزدیک تر است.

این لایحه به این مجلس فعلی می رسد؟

سبحانیان: اگر در دولت کار سریع پیش برود این لایحه به زودی تقدیم مجلس می شود اما تصویب آن به این مجلس نمی رسد.

آخرین آمار سامانه مودیان به چه صورت است؟

سبحانیان: تاکنون حدود ۴۳۰ شرکت بورسی، ۶۳ شرکت دولتی و ۳۹ هزار و۵۰۰ تا سایر شرکت ها به این سامانه متصل شده اند و صورت حساب هایشان در این سامانه صادر می شود.

باید سرعت حضور و ورود شرکت های دولتی برای صدور صورت حساب در سامانه مودیان بیشتر شود. در صورتی که شرکت ها اتصال به این سامانه نداشته باشند، بخش قابل توجهی از بخشودگی جرائم مالیاتی از آنها سلب می شود.

دستگاه کارتخوان را به عنوان پایانه فروشگاهی در نظر می گیرد؟

سبحانیان: ما به سمتی می رویم که بتوانیم از دستگاه پوز به مثابه پایانه فروشگاهی استفاده کنیم در لایحه تسهیل تکالیف مودیان، این مسئله درج شده که اکنون در دستور کار مجلس قرار دارد.

تکمیل سامانه مودیان تا پایان شهریور به پایان برسد؟

سبحانیان: بله. امیدواریم با اهتمام جدی سازمان مالیات این ابرپروژه ملی هر چه زودتر تکمیل شود.

تفکیک حساب های تجاری و شخصی به کجا رسید؟

سبحانیان: در این خصوص همکاری خوبی از سال گذشته با بانک مرکزی داشتیم. ۱۳ میلیون حساب تجاری شناسایی شده است. ۲ میلیون و ۵۰۰ حساب مربوط به اشخاص حقوقی و ما بقی مربوط به اشخاص حقیقی می شود. پولی که به حساب تجاری واریز شود به منزله درآمد است.

برخی افراد از حساب غیرتجاری هم برای فعالیت اقتصادی استفاده می کنند که در این خصوص هم با کمک بانک مرکزی، الگوریتم های شناسایی طراحی کردیم که به تراکنش های بالا مضنون می شویم و آن ها را بررسی می کنیم.

آخرین وضعیت مالیات خانه های خالی به چه صورت است؟

سبحانیان: در خصوص خانه های خالی در سال ۱۴۰۰، برای صاحبان دو ملک مسکونی به بالا ۶۳ هزار پرونده مالیاتی تشکیل شده و هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات تعیین شده است. برخی پرداخت کردند اما عمده افراد اعتراض داشتند و میزان کمی وصول شده است.

برای خانه های خالی سال ۱۴۰۱ هنوز اطلاعاتی از سوی وزارت راه وشهرسازی در اختیار ما قرار نگرفته است.

مالیات خانه ها و خودروهای لوکس به کجا رسید؟

سبحانیان: در خودروهای لوکس وضعیت بهتری داریم چون اطلاعات بهتری از سوی نیروی انتظامی به ما می رسد ما مسئول شناسایی خانه و خودروی لوکس نیستیم.

در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۶ هزار خودروی لوکس متعلق به ۱۷۷ هزار نفر شناسایی شد که ۲ هزار میلیارد تومان مالیات آن تعیین شد.

در سال ۱۴۰۱ هم ۲۵۲ هزار خودروی لوکس شناسایی و ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات برای آن تعیین شده که در جریان وصول است.

در حوزه اصناف و مشاغل چه میزان مالیات ستانده شد؟

سبحانیان: با همکاری بی نظیر اصناف به تکالیف در حوزه مالیات مشاغل به خوبی عمل شد. یک میلیون نفر بیشتر از سال گذشته اظهارنامه ارائه داده اند. اظهار خود مردم ۳ برابر نسبت به سال گذشته افزایش داشت و به ۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. شاهد رشد تعدادی و مقداری مالیات ستانی از اصناف و مشاغل بودیم.

متوسط مالیات سالانه اصناف ۵ میلیون تومان بوده است. مالیات بیش از ۵۰ درصد اصناف صفر است.

متوسط مالیات در حوزه پزشکان ۳۵ میلیون تومان در سال، داروخانه ها ۲۲ میلیون تومان ،طلا وجواهر و نمایشگاه ماشین ۱۰ میلیون تومان و مشاوران املاک ۴ میلیون تومان است.

مالیات از سلبریتی ها به کجا رسید؟

سبحانیان: به موجب قانون هر شخصی که درآمدی داشته باشد باید مالیات پرداخت کند. برای اینفلوئنسرها هم واحد تخصصی تعیین مالیات تخصیص دادیم. برای ۵۰۰ مودی در این حوزه پرونده تشکیل شده است. ۱۲۴ پرونده اظهارنامه ارائه کرده اند که مالیات ابرازی حدود ۵۰۰ میلیون بوده اما تشخیص ما ۳۰ میلیارد تومان بوده است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر