پایان نخستین دور مذاکرات حماس با مصر و قطر در شرم‌الشیخ پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال ساختمان شرکت نفت ایران در لندن مصادره شد چین: همکاری با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است واکنش عباس عراقچی به پول پاشی اسرائیل در فضای مجازی بقائی: رویکرد سه کشور اروپایی در مسئله هسته‌ای غیرمسئولانه و مخرب بود دیدار رایزنی الحکیم و آل صادق با محوریت تقویت روابط ایران و عراق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص طرح آتش‌بس غزه واکنش اتحادیه اروپا به ناآرامی‌ها در گرجستان ادعا‌ها درباره خلع سلاح حماس تکذیب شد

گلوبال‌تایمز: آرزوی پیوستن چین به ائتلاف دریایی آمریکا، خیال خام است

رسانه چینی با تاکید بر اینکه پکن هرگز به طرح ائتلاف دریایی واشنگتن علیه ایران نمی‌پیوندد،‌ نوشت اگر هم ائتلافی تشکیل شود، باید در خدمت منافع کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله ایران باشد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۸ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 16
کد خبر: ۱۹۴۱۶

به گزارش راهبرد معاصر ، روزنامه الکترونیکی «گلوبال تایمز» چین در یادداشتی تحت عنوان «ائتلاف دریایی آمریکا علیه ایران فرومی‌پاشد» به بررسی طرح واشنگتن جهت ایجاد ناوگان دریایی بین‌المللی برای حفاظت از نفکتش‌ها در آب‌های جنوب ایران پرداخته و تحلیل کرد اگر ائتلافی هم تشکیل شود نباید به رهبری آمریکا باشد.

 

در ابتدای این یادداشت با اشاره به اینکه فقط تعداد کمی از کشورها به «پروپاگاندای واشنگتن» علیه ایران پیوسته‌اند، آمده است: «آمریکا بدون ارئه هیچ مدرک قانع‌کننده‌ای،‌ ایران را به حمله به نفتکش‌ها در خلیج فارس متهم کرده است... حقیقت ائتلاف [دریایی] این است که واشنگتن تلاش می‌کند تا دیگر کشورها را به [کارزار] فشار علیه تهران اضافه کند».

 

گلوبال‌تایمز، تمایل برخی از آمریکایی‌ها برای پیوستن چین به ائتلاف دریایی ضد ایران را «خیال خام» توصیف کرده و نوشت: «ایران یک شریک استراتژیک جامع‌الاطراف برای چین است و چین نیز متعهد است تا صلح و ثبات را در خلیج فارس حفظ کند. چنین ائتلافی فقط به منافع ایران ضربه می‌زند و به تبع آن چین نیز آسیب می‌بیند».

 

آمریکا طرح تشکیل یک ائتلاف دریایی برای محافظت از کشتی‌های تجاری در خلیج فارس را از حدود دو ماه پیش اعلام کرده بود و برخی از متحدان نزدیک این کشور از جمله آلمان، نروژ، اسپانیا و کره جنوبی مشارکت در این طرح را رد کردند.

 

این نشریه با بیان اینکه چین در اعزام نیروی دریایی در صورت آسیب دیدن شناورهای چینی در خلیج فارس توسط کسی تعلل نمی‌کند، ادامه داد:‌ «چین سابقه طولانی در مبارزه مشترک با ایران علیه دزدی دریایی دارد که البته به نفع دیگر کشورها نیز هست. امنیت خطوط کشتیرانی نفتی به امنیت اقتصاد جهانی مرتبط است. حدود سی درصد نفت خام جهان از طریق خلیج فارس و دریایی عمان منتقل می‌شود».

 

در ادامه این یادداشت ضمن اشاره به اقدامات چین در حفظ امنیت و ثبات در منطقه غرب‌آسیا،‌ تصریح شده است: «چین ناوگان‌های دریایی برای ماموریت‌های اسکورت کشتی‌ها به دریای عمان و آب‌های سومالی اعزام کرده است... باید یک ائتلاف دریایی وجود داشته باشد اما قطعا نباید به رهبری آمریکا یا در خدمت استراتژی‌های آن باشد».

 

گلوبال‌تایمز با بیان اینکه هرگونه ائتلاف دریایی باید منافع کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله ایران و شرکای تجاری قانونی‌شان از جمله چین را حفظ کند، افزود: «اقدامات متکبرانه و بی‌پروای واشنگتن منجر به بی‌ثباتی در خلیج فارس شده است. تا زمانی که واشنگتن ذهنیت خود را تغییر ندهد، بلاتکلیفی در منطقه وجود خواهد داشت».

 

این نشریه در پایان، با بیان اینکه مذاکره، راه برون رفت از تنش‌ها بین ایران و آمریکا است، نوشت: «خطوط کشتیرانی [در خلیج فارس] هم‌اکنون در معرض هیچ تهدیدی نیستند، اما اگر اسکورت کردن‌ها [و ائتلاف دریایی] منجر به وقوع درگیری نظامی جدی شود، آنگاه به خطر می‌افتند».

 

خبرگزاری «رویترز» نیز چندی پیش در گزارشی درباره بی‌رغبتی کشورهای مختلف برای پیوستن به طرح آمریکا، به نقل از منابع متعددی در کشورهای متحد آمریکا نوشته بود که به دلیل اینکه مشارکت در پیشنهاد واشنگتن برای تشکیل ائتلاف دریایی، از نظر تهران اقدامی ضد ایرانی است، این دولت‌ها تمایل چندانی برای همراهی با آمریکا ندارند.

منبع : فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار