احضار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند توافق اتحادیه اروپا بر سر اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند

گزارش گاردین از وضعیت بغرنج لندن در ماجرای نفتکش‌ها

یک روزنامه بریتانیایی با اشاره به آزادی نفتکش حامل نفت ایران از توقیف در جبل‌طارق، نوشت که در بحبوحه قدرتنمایی ایران و آمریکا بر سر نفتکش‌ها، آسیب پذیری انگلیس بیش از پیش نمایان شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 16
کد خبر: ۱۹۳۹۷

به گزارش راهبرد معاصر ، روزنامه «گاردین» در گزارشی به بررسی ماجرای توقیف نفتکش «گریس 1» حامل دو میلیون بشکه نفت خام ایران در تنگه جبل‌طارق و سپس آزادی آن توسط مقامات این منطقه پرداخته و نوشت که ایران و آمریکا هر کدام سعی کردند قدرتنمایی کنند اما در این گیر و دار فقط انگلیس بود که آسیب‌پذیر به‌نظر رسید.

 

در ابتدای این گزارش با اشاره به استقبال «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید از اقدام انگلیس در روزی که گریس 1 توقیف شد، آمده است: «توقیف [این نفتکش] برای آمریکا منافع بزرگتری داشت، فشار اقتصادی را هم بر دولت سوریه و هم ایران افزایش می‌داد. محموله آن که ارزش 140 میلیون دلاری داشت، درآمد از دست رفته‌ای برای تهران و همچنین منبع انرژی از دست رفته‌ای برای دمشق می‌شد».

 

نیروهای ویژه ارتش انگلیس یک ماه و نیم پیش به این نفتکش که حامل بیش از دو میلیون بشکه نفت ایران است، یورش برده و آن را توقیف کردند. لندن مدعی است که قصد داشته از نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه جلوگیری کند. جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه ایران الزامی برای اجرای تحریم‌های اتحادیه اروپا ندارد و مقصد محموله هم سوریه نبوده، تأکید کرده است که اقدام انگلیس نقض مقررات بین‌المللی است.

 

گاردین با بیان اینکه انگلیس بازنده اصلی قدرتنمایی ایران و آمریکا است، نوشت: «ایران برای تلافی یک نفتکش انگلیسی را در خلیج [فارس] آنهم جلوی چشمان نیروی دریایی سلطنتی توقیف کرد. این حرکت، علی‌رغم ادعاهای بریتانیا درباره اقدام مستقل جبل‌طارق [در توقیف گریس 1] باعث شد کشتی‌های تجاری بریتانیایی در منطقه آسیب پذیر به‌نظر برسند».

 

دیوان عالی جبل‌طارق اما عصر روز گذشته (پنجشنبه) بدون توجه به درخواست وزارت دادگستری آمریکا مبنی بر عدم آزادسازی گریس 1 و تحویل آن به واشنگتن جهت مصادره، حکم آزادی این نفتکش حامل نفت ایران را صادر کرد. (جزئیات بیشتر)

 

 

این نشریه اقدام «بوریس جانسون» نخست‌وزیر جدید انگلیس در اعلام پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا و کنار گذاشتن پیشنهاد «جرمی هانت» وزیر خارجه پیشین این کشور مبنی بر تشکیل ناوگان دریایی اروپایی در خلیج فارس را نشانه استیصال لندن توصیف کرده و افزود: «از طرفی، تاکید ایران مبنی بر اینکه گریس 1 به سوریه نمی‌رود، تداوم توقیف این کشتی را بیش از پیش غیرقابل توجیه کرده بود».

 

در پایان این یادداشت با اشاره به تلاش لحظه پایانی آمریکا برای توقف آزادی نفتکش حامل نفت ایران و مصادره آن، تاکید شده است: «در هر صورت، بریتانیا بیش از پیش در قدرتنمایی اقتصادی آمریکا و ایران کشیده شده و اگر گریس 1 مجددا توقیف شود، بحران نفتکش‌ها به این زودی‌ها پایان نمی‌یابد».

 

تصمیم آزادی این کشتی تنها چند روز پس از آن اتخاذ شد که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا به لندن سفر کرد. وی پیش از این سفر گفته بود یکی از اهدافش ترغیب لندن به تشدید فشارها به ایران و همچنین خروج از توافق هسته‌ای است. با این وجود به نظر می‌رسد سفر وی دستکم در موضوع ایران دستاورد مد نظر واشنگتن را به همراه نداشته است.

منبع : فارس

ارسال نظر