نحوه واریز سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت-راهبرد معاصر

نحوه واریز سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت

معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت به وسیله سازمان خصوصی‌سازی دریافت و از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی توزیع می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۲۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 15
کد خبر: ۱۹۴۴۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمود قامت  در پاسخ به این پرسش که سود 13 شرکت غیربورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت چگونه دریافت و به ذی‌نفعان پرداخت می‌شود، گفت: سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گرفتیم و از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و سامانه سجام بین سهامداران و ذی‌نفعان توزیع کردیم و در زمینه دریافت سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت فرقی بین شرکت‌های بورسی و غیربورسی وجود ندارد.

 

وی گفت: سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت با استفاده از مصوبه شورای عالی بورس، دریافت می‌شود، البته برخی از شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت، قسمتی از سود خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ صرف افزایش سرمایه شرکت می‌کنند و ما‌به‌ازای آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در قالب سهام جایزه و یا حق تقدم به ذی‌نفعان می‌پردازند که برای سهامداران عدالت چه سود نقدی و یا حق تقدم‌ها و سهام جایزه نیز دریافت و به حساب‌ ذی‌نفعان واریز می‌شود.

 

قامت این را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت: سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت از سال‌های قبل هم دریافت کردیم و از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به صورت یکجا به سهامداران پرداخت کردیم و همه سودهای جمع‌آوری‌شده چه از شرکت‌های بورسی و یا غیربورسی باشد، از طریق سپرده‌گذاری مرکزی و سامانه سجام به حساب ذی‌نفعان سهام عدالت واریز می‌شود.

 

معاون سازمان خصوصی‌سازی اظهار داشت: سودهای جمع‌آوری‌شده در یکجا تجمیع شده و به صورت متمرکز از طریق سهامانه سجام واریز می‌شود.

 

قامت همچنین در مورد اختصاص سهام عدالت به افراد جامانده گفت: هیات وزیران باید سبد قابل واگذاری از سهام مازاد خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای واگذاری در قالب سهام عدالت مشخص کند و ساز و کار اجرایی اعطای سهام از طریق شورای اجرایی اصل 44 مشخص شود که هنوز هیچ دستورالعملی برای اختصاص سهام به جاماندگان به سازمان خصوصی‌سازی ابلاغ نشده است.

 

به گزارش فارس، برخی مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویش‌هایی در مورد اختصاص سهام عدالت به جاماندگان پویش‌هایی ثبت نام کردند. در این زمینه سال گذشته 3.5 میلیون افراد واجد شرایط و جامانده از دهک‌های کم‌درآمد توسط سازمان خصوصی‌سازی شناسایی و به دولت اعلام شد، اما در نهایت پرتفوی قابل واگذاری از سهام شرکت‌های بورسی تا پایان سال گذشته مشخص نشد، در نتیجه اختصاص سهام عدالت به جاماندگان در سال 1401 عملی نشد و در سال جاری هم به شرط اینکه دولت پرتفوی قابل واگذاری از باقی مانده سهام خود در شرکت‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ معرفی کند، امکان واگذاری سهام به جاماندگان خواهد بود، در غیر این صورت سهامی برای جاماندگان وجود نخواهد داشت.

 

پرتفو (ترکیب سبد دارایی) سهام عدالت مرکب از 49 شرکت شامل 36 شرکت بورسی و فرابورسی و 13 شرکت غیر بورسی است که از زمان پرداخت بهای این سهام از سال 95 به بعد هر سال سود شرکتهایی که در مجامع خود سود شناسایی کرده‌اند، به وسیله سازمان خصوصی سازی وصول و از طریق شرکت سپرده‌گذاری و سامانه سجام به حساب ذینفعان واریز می‌شود.

 

سال قبل سود سهام عدالت در دو نوبت واریز شد و امسال هم قرار است در دو نوبت واریز شود. سیاست تصمیم‌گیران ماندگاری مردم در سهام عدالت و برخورداری از سود و عایدات آن استفاده کنند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده