صدر الحسینی: گفتمان منطقی رهبری بر راهبرد مقاومت حاکم است/ گریس و شکست امپراطوری کاغذی دریاها-راهبرد معاصر

صدر الحسینی: گفتمان منطقی رهبری بر راهبرد مقاومت حاکم است/ گریس و شکست امپراطوری کاغذی دریاها

تحلیلگر مسایل غرب آسیا اعتقاد دارد پرچمداری مقاومت اکنون در اختیار مقام معظم رهبری است که این مقاومت را توانسته‌ با گفتمان منطقی و استدلال کاملا دقیق به سمت و سویی ببرند که در حقیقت این مقاومت اکنون توانسته موفقیت‌هایی در حوزه‌های مختلف کسب کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 17
کد خبر: ۱۹۴۸۹

به گزارش راهبرد معاصر ،  جنگ سیاسی و اقتصادی غرب، زانو زدن ایران را در نبرد جاری اراده‌ها در ذهن خود می‌پروراند. اما مقاومت فعال ایران این برنامه‌ها را تا حد بسیار قابل توجهی مهار کرد.

 

به منظور ارزیابی دقیق رویکرد ایران در تدوین مقاومت فعال در این رویارویی، گفت‌وگویی با دکتر «سید رضا صدرالحسینی»، کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا انجام دادیم که در زیر می آید:

 

 غربی‌ها در برخورد با کشوهای دیگر سعی می کنند که با زور و ارعاب اهداف خود را بر طرف مقابل بقبولانند ولی بعد از اینکه ایران با کنار گذاشتن سیاست صبر به سیاست فعال روی آورد ، طرف مقابل مجبور به عقب نشینی از خواسته های خود در مقابل ایران شد که نمونه های آن را می توان در تحولات دو ماه اخیر منطقه مانند چرخش امارات، سرنگونی پهپاد و توقیف کشتی انگلیسی واکنون در مسئله آزادسازی گریس 1 مشاهده کرد، با توجه به واقعیت‌های موجود در منطقه رویکرد مقاومت ایران را تا چه حد واقعگرایانه تفسیر می ‌کنید.

 

دکتر صدر الحسینی: مساله مقاومت در حوزه‌های مختلف حداقل در طول یک سال گذشته که شرایط کشور از شرایط تدافعی به شرایط تهاجمی تبدیل شد بسیار بسیار موثر بوده است. مساله مقاومت که مقام معظم رهبری در چهاردهم خرداد ماه سال گذشته، یعنی 1398، در حقیقت فرمایشات خودشان را در حرم حضرت امام حول این مساله اختصاص داده‌اند، توانسته است به موفقیت‌های قابل توجهی برسد حتی در حوزه‌هایی که تصور نمی‌شد مساله مقاومت بتواند تاثیری مستقیم بر روی آنها بگذارد، یعنی مسائل اقتصادی، ارزش پول ملی، قیمت ارزهای خارجی و قیمت طلا، مقاومت توانسته است یا سرعت افزایش این مسائل اقتصادی و یا تورم را کاهش دهد و یا این که توانسته جلوی سرعت آنها را بگیرد و در مورد ارزهای خارجی و یا طلا جلوی سرعت آنها را کاهش بدهد.

 

در حقیقت، ما هر چقدر در حوزه مقاومت موفق‌تر بودیم و پاسخ استکبار جهانی و عوامل منطقه‌ای آن را محکم‌تر داده‌ایم در مسائل داخلی هم توانسته‌ایم انسجام، هدف و افزایش سرمایه اجتماعی را پیدا بکنیم. در حقیقت در نظرسنجی‌های متعددی که حول مسائل داخلی و خارجی صورت گرفته و در مورد اشخاصی که در حوزه مقاومت یا در حوزه گفتمان سیاسی از مردم سوال شده است مساله مقاومت و اشخاصی که در حوزه مقاومت مسئولیت دارند مانند آقای سرلشکر پاسدار حاج قاسم سلیمانی، محبوبیت ایشان افزایش یافته است و در مساله خود مقاومت در برابر نظام سلطه مردم واکنشی مثبت نشان دادند و این‌گونه برخورد را بیشتر پسندیده‌اند، و مشخص است که فردی مانند سرلشکر سلیمانی امتیاز و محبوبیت بالایی را در نزد مردم پیدا می‌کند نشان دهنده این است که تفکر مقاومت و مسئولیت‌پذیری در حوزه مقاومت مورد نظر مردم است.

 

در زمینه مقاومت، مجموعه‌های مختلف از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف چه در حوزه جهاد و سازندگی و محرومیت‌زدایی و چه در حوزه مقاومت در مساله پدافند هوایی و یا برخورد با مداخلات بیگانگان در حوزه دریایی هم موفق بوده است و مردم همه این موضوعات و مسائل را رصد می‌کنند و متوجه امور هستند. حتی برخی مسئولان سیاسی کشور، که تا مدتی قبل شاید با مساله مقاومت با شک و شبهه برخورد می‌کردند، مدتی است که ادبیات‌شان در مصاحبه‌ها، جلسات رسمی و دیدارهای مردمی تغییر کرده است و مساله مقاومت و استقامت در مقابل زیاده‌خواهی‌ها و زیاده‌گویی‌های دشمنان و بیگانگان را در دستور کار خود قرار بدهند و بدین شکل توانسته‌اند تا حدودی به محبوبیت خود بیفزایند.

 

در حقیقت به نظر می‌رسد پرچمدار مقاومت در شرایط کنونی مقام معظم رهبری است که این مقاومت را توانسته‌ با گفتمان منطقی و استدلال کاملا دقیق به سمت و سویی ببرند که در حقیقت در حال حاضر مقاومت در یمن، مقاومت در سوریه، مقاومت در فلسطین و مقاومت در لبنان و مقاومت در عراق توانسته یک شرایط بسیار مناسبی را در نزد افکار عمومی و موفقیت‌هایی که در حوزه‌های مختلف کسب کرده است امتیازات قابل توجهی را داشته باشد. در حقیقت امروز، مقاومت با عنوان اکسیر شفابخشی است که می‌تواند جمهوری اسلامی را در حوزه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و امنیتی به اوج خود نزدیک کند.

 

ما چند وقت اخیر شاهدیم که اتخاذ سیاست مقاومت حتی باعث شده است کشورهایی، همچون امارات، که تا چند وقت پیش مقابل ایران ایستاده بودند تغییر رویه بدهند و مثلا سیاست نزدیکی با ایران را در پیش بگیرند. تاثیر اتخاذ سیاست مقاومت بر منطقه چیست مثلا عربستان در حال تجدیدمواضعش در قبال ایران است؟ آینده دنبال کردن این سیاست چه تاثیراتی بر منطقه خواهد گذاشت؟

دکتر صدر الحسینی: مساله مقاومت در حوزه مسائل منطقه‌ای امروز توانسته است بخشی از دنباله‌های نظام سلطه در منطقه را به عقب براند از جمله این‌که این مقاومت و تغییر ادبیات مقاومتی در کشور باعث شد برخی کشورها از جمله امارات و عربستان سعودی و افزایش نزدیکی به جمهوری اسلامی از سوی قطر و برخی کشورهای دیگر کاملا ملموس است. از زمانی‌که قرار شد همه نهادها و مجموعه‌های نظام جمهوری اسلامی موضوع بزن و در رویی، تعقیب دشمن، تنگه در مقابل تنگه، کشتی در مقابل کشتی، امنیت در مقابل امنیت را در دستور کار خود قرار دهند یک پیام روشن و واضح را بدین شکل به کشورهای منطقه‌ای و حتی فرامنطقه‌ای دادیم و مقاومت باعث تغییر مسیر ناو هواپیمابر «یو اس اس آبراهام لینکلن» شد.

 

مقاومت بود که باعث فرار ناوچه انگلیسی شد و مقاومت است باعث این مساله شده که اماراتی‌ که همراه با اقدامات سیاسی جمهوری اسلامی در منطقه درخواست گفت‌وگو کرده‌اند و در حوزه اقتصادی نیز سعی می‌کنند نظر جمهوری اسلامی را به خودشان جلب کنند. مقاومت است که امروز باعث سرفرازی، امنیت کامل و احترام کامل حجاج ایرانی در مراسم حج شده است. در حقیقت این مقاومت و فرهنگ حرکت به سمت مقاومت فعال و همه‌جانبه است که کشورها را از بحران‌ها دور کند و همچنین در مقابل بحران‌های مختلف مصون کند و نیز در مقابل توطئه‌های دشمن به پیروزی برساند.

 

 شما اشاره کردید به این‌که تنگه در برابر تنگه، کشتی در برابر کشتی، این‌که اخیرا جبل الطارق حکم آزادی گریس 1 را صادر کرده‌اند که تحلیلگران سیاسی از این اقدام به عنوان یک پیروزی به ایران یاد می‌کنند آیا شما هم موافق این نظر هستید که سیاست مماشات و سازش در دوران بحران بدترین نتیجه را خواهد داد چرا که دشمن را به برداشتن گام‌های تهاجمی ترغیب می ‌کند؟

 

دکتر صدر الحسینی: خب این نکته قابل اهمیتی است که زمانی‌که فرهنگ مقاومت و اقدام مقاومت فعال در مقابل بی‌قانونی انگلیسی‌ها که کشتی گریس 1 را در تنگه جبل الطارق بدون هیچ مستمسک قانونی و بدون هیچ استدلال حقوقی توقیف کردند جمهوری اسلامی هم با استدلال حقوقی و بر اساس حقوق بین‌الملل دریاها، کشتی انگلیسی را توقیف کرد و در حقیقت یک شکست بزرگی بود برای امپراطوری کاغذ انگلیسی در دریاها. این اقدام می‌تواند در حقیقت پیام انقلاب اسلامی را به دنیا صادر کند که با ملت ایران باید از سر احترام و خضوع صحبت کرد و با ملت ایران نمی‌توان از سر فشار و یک‌جانبه‌گرایی صحبت کرد.

 

این پیام در کنار پیام ساقط کردن هواپیمای بدون سرنشین فوق مدرن جاسوسی آمریکا، پیام‌های مستقیمی را هم برای آزادی‌خواهان دنیا و هم برای مستکبران دنیا دارد و به نظر می‌رسد چشم‌انداز آینده در حوزه مقاومت فعال برای جمهوری اسلامی کاملا روشن است یعنی بدین شکل جمهوری اسلامی می‌تواند یک مجموعه‌، اتحادیه‌ و مجمعی از کشورهای علاقه‌مند که زیر یوغ استکبار نوین آمریکا قرار نگیرد به‌وجود آورد یعنی علاوه بر چیزی که تصور می‌شد که سازش می‌تواند برای ما دستاورد داشته باشد ولی مقاومت فعال امروز دستاوردهای مهمی دارد. نباید غافل ماند که با مقاومت فعال بود که ما کاهش تعهدات هسته‌ای خود را در پرونده هسته‌ای در برجام بعد از خروج آمریکا از حدود 14 ماه پیش تاکنون در پیش گرفته‌ایم و این به دست و پا افتادن کشورهای اروپایی برای این‌که بتوانند جمهوری اسلامی را بر سر میز مذاکره و در چارچوب برجام قرار بدهند نشان‌دهنده این است که جمهوری اسلامی توانسته است با راهی روشن و شفاف به نام مقاومت فعال موفقیت‌هایی را در حوزه‌های سیاست داخلی، خارجی و منطقه‌ای کسب کند.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار