طرح عراق برای بستن حفره‌های نفوذ در مرز ایران-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

طرح عراق برای بستن حفره‌های نفوذ در مرز ایران

سخنگوی ستاد مشترک عراق گفت که این کشور به تلاش خود برای تأمین کامل امنیت مرز با ایران و بستن حفره‌های نفوذ ادامه می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۲ - ۲۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 18
کد خبر: ۱۹۵۱۶۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ «تحسین الخفاجی» سخنگوی ستاد مشترک عراق امروز (سه‌شنبه-۲۷ تیر) گفت که همکاری‌ها و هماهنگی‌های مستمری با ایران برای تأمین امنیت مرز‌ها و بستن گلوگاه‌های نفوذ در جریان است.

او به وبگاه خبری بغداد الیوم گفت: «عراق اقدامات نظامی و امنیتی متعددی برای تأمین امنیت مرز‌های خود با همسایگان و بستن گلوگاه‌های نفوذ در پیش گرفته است».

او با بیان اینکه نیرو‌های عراقی پیشرفت بزرگی در مسأله تأمین امنیت مرز‌ها به دست آورده‌اند؛ افزود: «تلاش‌های اطلاعاتی به شکل قابل توجهی افزایش یافته است که سهم بالایی در مقابله با نفوذ به مرز‌ها و حتی نفوذ به شهر‌ها دارد».

چندی پیش نیز فرمانده مرزبانی عراق گفت که امنیت ۱۵۰۰ کیلومتر از مرز این کشور با ایران تأمین شده است. طول خط مرزی ایران و عراق ۱۶۱۰ کیلومتر است که در جنوب از خط تالوگ اروندرود شروع می‌شود و به نقطه سه‌گانه مرز ایران، عراق و ترکیه در کوه «دالمپر» در شمال ختم می‌شود.

سه روز پیش نیز وزارت کشور عراق اعلام کرد که نیرو‌های تیپ ۲۱ مرزبانی این کشور در خط صفر مرزی با ایران مستقر می‌شوند و ده‌ها برجک و دوربین به منظور کنترل مرز‌ها در مناطق مذکور نصب شده است.

سعد معن سخنگوی این وزاتخانه در تشریح اقدامات طرف عراقی اضافه کرد: «۵۰ برجک بتنی و ۴۰ دوربین نصب شده است و ۴۷ پاسگاه مرزی در خط صفر مرزی عراق و ایران احداث خواهد شد. این اقدامات در جهت فرایند کنترل مرز‌ها صورت می‌گیرد و طی هفته آینده، از شرکت‌های پیمانکار برای مناقصه و آغاز این فرایند دعوت به عمل خواهد آمد.»

وی همچنین اشاره کرد: «هفته آینده همچنین، یک مرکز پایش با دوربین‌های مرزی افتتاح خواهد شد که از ۱۳۰ دوربین استفاده خواهد کرد. اقدامات برای اضافه کردن دوربین‌های بیشتر در جریان است. با استفاده از این دوربین‌ها، زیرنظر گرفتن شهرستان سنجار و مرز‌های عراق و سوریه امکان پذیر می‌شود و این دوربین‌ها در طول مرز‌ها کشیده می‌شوند. همچنین یک سالن نظارتی بزرگ افتتاح می‌شود که از این دوربین‌ها برای اقدامات امنیتی استفاده خواهد شد».

هیأت وزیران عراق نیز پیشتر برای احداث پاسگاه در خط مرزی با ایران در منطقه کردستان عراق، ۱۰ میلیارد دینار به وزارت کشور بودجه اختصاص داده بود.

پیشتر به دنبال هشدار‌های مکرر جمهوری اسلامی ایران به عراق درباره حضور گروهک‌های تروریستی جدایی‌طلب در خطوط مرزی، شورای امنیت ملی عراق دستوراتی را به منظور جلوگیری از حضور این گروهک‌ها صادر کرده بود.

دستورات صادره از سوی شورای امنیت ملی عراق عبارت بودند از: ۱. تدوین طرح بازاستقرار نیرو‌های مرزی عراق برای حفظ خط صفر در امتداد مرز‌های ایران و ترکیه، ۲. تأمین کلیه ملزومات پشتیبانی لجستیکی فرماندهی نیرو‌های مرزی، تقویت توان انسانی و اعتبارات لازم و تأمین تجهیزات و ... جهت انجام وظائیف محوله ۳. برگزاری مانور با استفاده از نیرو‌های انسانی وزارت کشور برای تقویت پاسگاه‌های مرزی ۴. هماهنگی با دولت منطقه کردستان و وزارت پیشمرگه برای انجام موفق بند‌های یک و دو با هدف انسجام ملی جهت دفاع و پشتیبانی از مرز‌های عراق.

در این راستا روز یکشنبه (۲۵ تیر) محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق دیدار کرد و دو طرف در خصوص تأمین امنیت مرز دو کشور گفتگو کردند./فارس

ارسال نظر