به گزارش راهبرد معاصر، روز پنجشنبه ۲۹ تیر ماه یک تبعه سوئدی - عراقی برای دومین بار ظرف چند هفته اخیر اقدام به اهانت به قرآن کریم کرد و یک روز بعد جمعه ۳۰ تیر ماه، یک گروه راستافراطی در دانمارک هم نسخهای از قرآن را مقابل سفارت عراق در کپنهاگ سوزاند و در توجیه این اقدام هتاکانه آن را اعتراض به حمله معترضان عراقی به سفارت سوئد در بغداد اعلام کرد.
اهانت مجدد به قرآن کریم در سوئد سفیر سوئد در تهران را به وزارت امور خارجه ایران کشاند و مدیرکل غرب اروپای وزارت خارجه نسبت به این اقدام توهین آمیز اعتراض کرد.
هتک حرمت قرآن کریم در دانمارک هم با واکنش ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روبرو شد و این اقدام توهین آمیز را شدیداً محکوم کرد و گفت: از منظر جمهوری اسلامی ایران، دولت دانمارک در جلوگیری از اهانت به قرآن کریم و مقدسات اسلامی و نیز پیگرد و مجازات اهانت کنندگان مسؤول بوده و در این زمینه افکار عمومی جهان اسلام منتظر اقدام عملی دولت دانمارک است.
روز شنبه ۳۱ تیر ماه سفیر دانمارک به همین خاطر به وزارت امور خارجه ایران احضار و اعتراض شدید ایران به وی ابلاغ شد.
مدیرکل غرب اروپا در احضار سفیر دانمارک ضمن محکومیت هرگونه تعرض به مقدسات اسلامی در هر کجای جهان، تصریح کرد: کتاب سوزی در اروپا یادآور فضای تیره و تار دوران جهالت و قرون وسطی است که به نوبه خود بزرگترین تهدید برای آزادی فکر و اندیشه در غرب است.
وی با اشاره به رویکرد منفعلانه دولتهای اروپایی در قبال کتاب سوزی عنوان کرد: کتاب سوزی به معنای پایان آزادی اندیشه است و سکوت در برابر چنین جنایت فجیع فرهنگی نتیجهای جز خشونت، تشویق و ترویج تروریسم ندارد.
در همین ارتباط ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی امروز (یکشنبه) اول مرداد ماه در توییتر به زبان انگلیسی نوشت: اگر کتاب سوزی آزادی بیان است، پس عصر تاریکی (قرون وسطی)، عصر طلایی آزادی در اروپا بوده است.
هتک حرمت قرآن کریم در سوئد و دانمارک واکنش تند جهان اسلام را به همراه داشت. بسیاری از کشورها اقدام به احضار سفرا و روسای نمایندگیهای سوئد به وزارت خارجه کردند و تظاهرات و تجمعات اعتراض آمیز در مقابل سفارتخانههای سوئد در تعدادی از کشورها برگزار شد. دولت عراق نیز اقدام به بازگرداندن کاردار خود از سوئد کرد و به سفیر سوئد اعلام کرد که خاک بغداد را ترک کند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد که ایران سفیر جدید سوئد که قرار بود بزودی برای تصدی این سمت به ایران بیاید را نخواهد پذیرفت و سفیر جدید ایران هم که چندی پیش قرار بود به استکهلم اعزام شود و در پی نخستین هتک حرمت در سوئد این روند متوقف شده بود، تا زمانی که دولت سوئد در رویکرد خود تغییری ایجاد نکند، به استکهلم نخواهد رفت./ فارس