به گزارش راهبرد معاصر، آژانس بینالمللی انرژی در گزارشی پیشبینی کرد تقاضا برای برق در اتحادیه اروپا در سال جاری با ۳ درصد کاهش به پایینترین سطح خود در دو دهه اخیر خواهد رسید.
در این گزارش آمده است: «همراه با کاهش ۳ درصدی تقاضا در سال گذشته، این رکود در حال حاضر بزرگترین رکود در تاریخ اتحادیه اروپا است و مصرف برق این اتحادیه را به سطحی باز میگرداند که از سال ۲۰۰۲ مشاهده نشده بود. دو سوم کاهش در سال گذشته مربوط به صنایع انرژی بر بوده است و این روند تا سال ۲۰۲۳ ادامه داشته است.»
به دنبال آغاز حملات روسیه به اوکراین، کشورهای غربی تحریمهایی را علیه روسیه اعمال کردند، صنایع اروپایی از تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم سوختهای فسیلی روسیه در واکنش به عملیات نظامی ویژه مسکو در اوکراین آسیب جدی دیدند. همراه با افزایش تقاضا پس از همهگیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰، تحریم انرژی قیمت عمدهفروشی برق را به رکورد ۴۳۰ یورو (۴۷۸ دلار) در هر مگاوات ساعت در اوت گذشته رساند که افزایشی بیش از ۲ برابری از ژانویه آن سال داشته است.
اگرچه قیمتها از آن زمان تثبیت شده است، اما بخش صنعتی اتحادیه اروپا بهبود نیافته است. بر اساس آخرین آمار آژانس آمار اتحادیه اروپا، تولید صنعتی در سراسر این اتحادیه ۱.۳ درصد کاهش بین فوریه ۲۰۲۲ تا مارس ۲۰۲۳ یافته است. این کاهش در آلمان بارزتر بوده است، کشوری که قبلاً برای تأمین انرژی بخش عظیم صنعتی خود به شدت به انرژی روسیه وابسته بود.
گزارش آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد که در خارج از اتحادیه اروپا، انتظار میرود تقاضای برق در آمریکا در سال جاری تقریباً ۲ درصد و در ژاپن ۳ درصد کاهش یابد. با این وجود در حالی که توسعهیافتهترین اقتصادهای جهان با مشکل مواجه هستند، افزایش مصرف در چین و هند شاهد افزایش تقاضای جهانی برای برق در سال جاری حدود ۲ درصد خواهد بود./ باشگاه خبرنگاران