نگاهی به انتصاب‌های معنادار رهبر انقلاب-راهبرد معاصر
واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم انتقاد شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا/ شرم بر شما! انتصاب دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب پیشنهادات کمیسیون آموزش برای اصلاح تاثیر قطعی معدل در کنکور رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد برنامه فضایی سپاه تا ۴ سال آینده + توضیحات فرمانده فضایی هوافضای سپاه پزشکیان: علاقمند به توسعه و عمیق روابط‌مان با سوریه هستیم پزشکیان: ایران بر روابط گسترده‌تر و عمیق‌تر با کشور دوست و همسایه قطر تأکید دارد نخست وزیر قطر با پزشکیان دیدار کرد رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا (س): حوزه علمیه باید به‌روز و پاسخگوی مسایل جدید باشد رفع مشکل دو تابعیتی مدیران ارشد کشور تکذیب شد

نگاهی به انتصاب‌های معنادار رهبر انقلاب

جدیدترین انتصابات رهبری نشان گر این است که جوانگرایی در نهادهای حکومتی آغاز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۱۳ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 03
کد خبر: ۱۹۶۲
به گزارش راهبرد معاصر؛مرداد ماه رهبر انقلاب حجت‌الاسلام محمد قمی را به ریاست سازمان تبلیغات اسلامی منصوب کردند. این انتصاب در نوع خود بسیار جالب توجه بود محمد قمی متولد سال ۱۳۶۰ است و حالا فقط ۳۶ سال سن دارد. او جانشین سید مهدی خاموشی شد. این انتصاب به عنوان نمونه ای روشن از جوانگرایی در نهادهای زیر نظر رهبر انقلاب تفسیر شد.

بار‌ها شنیده شده است که چرخش نخبگان در پست‌های حساس دولتی و حکومتی وجود ندارد. شنیده شده که مسئولان کشور پا به سن گذاشته‌اند و جوانگرایی باید در دستور کار قرار گیرد. در این راستا اقداماتی آغاز شده است تا ساختار مدیرتی کشور متحول شود؛ از جمله آن‌ها طرح منع استفاده از بازنشستگان است. البته این اقدامات فقط مختص دولت نیست بلکه تغییراتی که اخیرا با حکم رهبر معظم انقلاب در نهاد‌های مختلف صورت گرفته در همین راستا قابل تفسیر است.

نگاهی به انتصاب های معنا دار رهبری
حاج علی اکبری جوانترین امام جمعه تهران است. او 54سال دارد

به گزارش فرارو، نگاهی به انتصابات مقام معظم رهبری در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که همه این انتصابات یک ویژگی بارز و مهم دارد، این ویژگی انتخاب چهره‌های جوان برای ماموریت‌های مهم و دشوار است.

اخیرا مقام معظم رهبری دو حکم صادر کرده اند که تائید کننده این موضوع است. ایشان در حکمی آیت‌الله آملی لاریجانی را به عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بر گزیدند، انتخابی که برای مجمعی پر از ریش‌سفید و افراد باتجربه، همچون آیت الله احمد جنتی، موحدی کرمانی و دیگران جالب توجه است. آیت الله آملی لاریجانی ۵۸ ساله حالا باید در این مجمع که اعضای آن که عموما به لحاظ سنی از او بزرگترند، ریاست کند و فراتر از آن تحول ایجاد نماید.
 
رهبر معظم انقلاب همچنین آملی لاریجانی را به عضویت شورای نگهبان نیز درآوردند. شورایی که فقهای آن از پیران و ریش‌سفیدان انقلاب هستند. برخی ناظران معتقدند که حالا آیت‌الله آملی لاریجانی می‌تواند یکی از گزینه‌های دبیری شورای نگهبان در آینده نیز باشد.

دومین انتصاب روز‌های اخیر که مورد توجه قرار گرفته، حکم رهبر انقلاب برای حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری است. بر اساس این حکم این روحانی ۵۴ ساله به عنوان امام جمعه موقت تهران منصوب شده است. به این ترتیب حاج علی اکبری در کنار صدیقی، احمد خاتمی، ابوترابی فرد، موحدی کرمانی و امامی کاشانی نماز جمعه تهران را اقامه می‌کنند. این انتصاب نیز به عنوان یکی از نشانه‌های جوانگرایی از سوری رهبر معظم انقلاب قابل تفسیر است.
 
برخی امیدوارند که با این انتصاب تحولی نیز در خطبه های نماز جمعه تهران ایجاد شود.

حجت الاسلام حاج علی اکبری پیشتر در دی ماه سال گذشته به عنوان رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه منصوب شده بود. او نخستین بار در سال ۱۳۷۳ و در ۳۰ سالگی امامت جمعه شهر دماوند را برعهده گرفت و ۶ سال بعد به عنوان جوان‌ترین عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه‌ی جمعه منصوب شد.

رهبر انقلاب پیشتر نیز احکام دیگری صادر کرده بودند که در همین راستا دیده می‌شود. ایشان شهریور ماه در حکمی حجت‌الاسلام شیخ مصطفی رستمی را به عنوان رئیس نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها منصوب کردند.


نگاهی به انتصاب های معنا دار رهبری

در شهریور ماه رهبر انقلاب در حکم دیگری دکتر محمد هادی مفتح  را به عنوان رییس جدید مرکز اسلامی هامبورگ معرفی کردند. مفتح متولد سال ۱۳۴۶ در قم است. او را نیز می توان در جمع انتصابات جوان رهبر انقلاب قرار داد.

نگاهی به انتصاب های معنا دار رهبری
محمد قمی جوانترین منصوب رهبری در یک سال گذشته است او 36 سال دارد

مرداد ماه نیز رهبر انقلاب حجت‌الاسلام محمد قمی را به ریاست سازمان تبلیغات اسلامی منصوب کردند. این انتصاب در نوع خود بسیار جالب توجه بود محمد قمی متولد سال ۱۳۶۰ است و حالا فقط ۳۶ سال سن دارد. او جانشین سید مهدی خاموشی شد.

در نهاد‌های نظامی نیز که زیر نظر رهبر معظم انقلاب قرار دارند، جوانگرایی در دستور کار قرار گرفته است. چندی پیش فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا تغییر کرد و سعید محمد با ۵۰ سال سن جایگزین سردار عبداللهی شد.
 
پیشتر نیز رهبر انقلاب دریادار تنگسیری را جایگزین دریادار فدوی در نیروی دریایی سپاه کرده بودند.

همچنین رهبر معظم انقلاب در خردادماه امیر علیرضا صباحی‌فرد را به عنوان فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا ارتش منصوب کردند. امیر صباحی فرد متولد سال ۱۳۴۲ است. هرچند او جانشین امیر اسماعیلی شد که خود از فرماندهان جوان ارتش بود اما امیر صباحی فرد نیز به نسبت دیگر فرماندهان ارشد نظامی کشور جوان به حساب می آید.

البته این نکته قابل ذکر است که جوانگرایی در فرماندهان نظامی به راحتی امکان‌پذیر نیست و عموما تغییر فرماندهان نظامی با محافظه‌کاری و مصلحت‌سنجی‌های فراوانی انجام می‌گیرد. نکته‌ای که در این بین حائز اهمیت است لزوم انتقال تجربه فرماندهان نظامی است.

به این ترتیب این موارد نشان می‌دهد همگام با طرح کنار گذاشتن بازنشستگان از پست‌های دولتی رهبر انقلاب نیز به دنبال جوانگرایی در نهاد‌های زیر مجموعه رهبری هستند.
 

با این حال رهبر انقلاب ملاحظاتی هم در این باره دارند. چندی پیش در جریان درس خارج فقه رهبر انقلاب طلبه‌ای انتقاد کرده بود که چرا برخی بازنشستگان با نظر رهبر انقلاب به کار بر می‌گردانند. رهبر انقلاب در واکنش به این انتقاد ملاحظه خود را درباره قانون منع به کار گیری بازنشستگان بیان کردند.

رهبر انقلاب از این قانون اینگونه تمجید کردند و گفتند: «این قانون بازنشستگان، یک قانون بسیار خوبی است. این از آن قوانینی است که ما به آن احتیاج داشتیم، جایش هم خالی بود. این قانون در واقع حلقه‌ی بسته‌ی مدیریتی را که گاهی اوقات در بعضی از جا‌ها سال‌های سال طول می‌کشد، این حلقه‌ی مدیریتی بسته را باز میکند، می‌شکند، راه را برای جوان‌ها می‌گشاید که بتوانند خودشان را برسانند به مراکز مدیریتی.»

اما در ادامه تاکید کردند: "بنابراین اصل قانون، قانون خوبی است منتها اطلاق قانون، اطلاق درستی نیست یعنی اینکه هر بازنشسته‌ای باید به کار گرفته نشود، این اطلاق درست نیست. چون بعضی از افراد هستند بله، مثلاً سی سال هم خدمت کرده‌اند، بازنشسته هم شده‌اند، فرض کنید که بیست ساله بوده، هجده ساله بوده استخدام شده، حالا هم یک مردی چهل و هشت ساله، پنجاه ساله است، وقت کارش است و تجربه‌ی خوبی هم پیدا کرده، جایگزین هم ندارد؛ این است دیگر؛ قانون این را هم شامل میشود، اما شمول قانون نسبت به این جور آدمهائی که کم و بیش پیدا میشوند، ممکن است زیاد هم نباشند، درست نیست."

ایشان افزودند: «خب حالا [آن]مسئول، آن مدیر چه کار کند برخلاف قانون؟ اینجا به فکر ولایت فقیه می‌افتند که بالاخره، ولی فقیه اجازه بدهد. می‌آیند از ما سؤال میکنند، ما هم مواردی را، بنده این‌هایی را که [نسبت به آنها]می‌آیند سؤال میکنند که نمیشناسم، مگر بعضی معدودشان را؛ ممکن است دو نفر، سه نفرشان را بشناسیم؛ معدودی از آن‌ها را میشناسیم، آن‌هایی را هم که نمیشناسیم، اگر به آن مدیر اعتماد داشته باشیم قبول میکنیم.»

این نگاه نشان می‌دهد که رهبر انقلاب جوانگرایی در سیستم مدیریتی را با شرط و شروطی می‌پذیرند و قائل به آن نیستند که تمام مدیران بازنشسته را باید کنار گذاشت. به نظر می‌رسد این نگاه رهبری در تغییرات در نیرو‌های نظامی بیش از دیگر نهاد‌های تحت نظر ایشان دیده می‌شود.

ایشان خواستار تسری این نگاه به نهاد‌های دولتی نیز هستند؛ و درباره قانون منع به کارگیری بازنشستگان به مجلس توصیه کردند "قانون را جوری ترتیب بدهند و اصلاح کنند که دیگر این اشکالات پیش نیاید، مجبور نشوند که به اجازه‌ی رهبری متوسل بشوند."

پس از آن نیز علی لاریجانی رییس مجلس اقدامات لازم برای بازنگری در این قانون را آغاز کرد، با این حال به عقیده برخی تغییر قانون و تعیین مصادیق و استثتائات آن کار ساده‌ای نیست.
 
تاکنون در ماه های گذشته تغییرات مدیریتی فراوانی در وزارت خانه ها، شهرداری ها، استانداری ها و فرمانداری ها صورت گرفته است. بسیاری معاونان وزرا نیز جای خو درا به چهره های جوانتر داده اند. با این حال در اجرای این قانون مقاومت هایی هم صورت گرفته است. در برخی از موارد مانند وزارت نفت مدیرانی با مجوز مقام معظم رهبری با وجود بازنشستگی به کار خود ادامه داده اند.

نگاهی به انتصاب های معنا دار رهبری
افکار عمومی تابستان امسال از انتصاب رستمی به عنوان نماینده رهبری در دانشگاه استقبال کرد
 

انتصاب چهرهای جوان از سوی رهبر انقلاب برای چند نهاد کلیدی با استقبال روبه رو شده است. محمد رضا زائری از  روحانی و روزنامه نگار اصولگرا در  یادداشتی از انتصاب حاج علی اکبری به عنوان امام جمعه موقت تهران تمجید کرد.
 
زائری نوشت: «مدت‌ها بود حسرت حضور در نماز جمعه را داشتم! دلم تنگ شده بود برای آن فضای شورانگیز و شوق آفرین سال‌های دور! حالم بد می‌شد از این نماز جمعه رسمی و تشریفاتی پیرمردی و دلم تنگ شده بود برای آن نماز جمعه که گرمای حال و هوای جوان‌ها را داشته باشد!»
 
او افزود: "خبر انتصاب استاد فرزانه و دانشمند اخلاقی نازنین حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری (و به اعتقاد من آیت الله‌تر از خیلی مدعیان) به امامت جمعه تهران خوش‌ترین خبر این روز‌های تلخ و تیره بود. این هفته می‌توانم بعد از مدت‌ها به نماز جمعه بروم! و به همه دوستان جوان پیشنهاد می‌کنم با حضور گسترده خودشان در نماز جمعه این هفته نشان بدهند که انتخاب درست و صحیح امام جمعه می‌تواند نتیجه بخش باشد و نشان بدهند که مشکل مردم با اصل نماز جمعه نیست."
 
 انتصاب رستمی به عنوان نماینده رهبری در دانشگاه‌ها  و قمی به عنوان رییس سازمان تبلیغات نیز با واکنش های مثبتی روبه رو شد. هنگامی که این انتصاب صورت گرفت علی دهقان دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در پیامی نوشت: "انتصاب حاج آقای رستمی بر ریاست نهاد رهبری در دانشگاه‌ها بسیار نویدبخش است به خصوص آنکه در چند وقت اخیر حضرت آقا حاج آقای علی‌اکبری و حاج آقای قمی را وارد میدان کرده بودند. آینده بسیار روشنه با ورود جوانان نخبه به عرصه‌ها."
 
محمدعلی وکیلی عضو هیات رییسه مجلس شوری اسلامی نیز پس از انتصاب رستمی و قمی در توئیتی نوشت: "دومین انتصاب نسل دومی توسط رهبر انقلاب به ریاست نهاد رهبری در دانشگاه‌ها بشارت شیفت مدیریتی از نسل اول و دوم به نسل سوم را می‌دهد که قدم تحول‌آفرین مهمی است؛ امید است این تحول تداوم داشته باشد."
 
ما نیز درباره این انتصابات در یادداشتی نوشته بود: "انتصابات اخیر افراد جوان‌تر در سمت‌های مختلف از جانب رهبر انقلاب، گویای نگرش راهبردی و توجه ویژه ایشان به جوان گرایی در عرصه‌های مختلف مدیریتی است."
ارسال نظر
آخرین اخبار